Van itt olyan aki Foreverrel foglalkozott ès abbahagyta?
Elmondanád hogy mi volt az oka?9Van egy ismerősöm aki Foreverrel foglalkozik, tényleg ilyen ez az üzlet? Azt állítja hogy nem kell befizetni semmit, de mégis anyagi biztonságot nyúljt nemi ès ő fejlődik àltala.
Őszintén, agymosott társaságnak tűnik az egész banda ahogy elnézegetem a Foreveres posztjait és kèpeit a rendezvènyekről. Mégis olyan pozitív dolgokat ès szetetetet vetít ami felkeltette a figyelmemet.
Az én esetem egy kicsit komplexebb, jobban ki kell fejtsem:
Először a feleségem csatlakozott kb. 6 évvel ezelőtt, kizárólag a termékek miatt. Később lett egy kis csapata és egyszer én is elkísértem egy rendezvényre, ahol felvázolták a marketing tervet. Elkezdtem beleásni magamat a témába és megláttam benne a fantáziát. Persze az elején úgy álltam hozzá, mint mindenki más, gyanakodva figyeltem mindent, ezért nem vágtam bele azonnal. (Nem morális aggályaim voltak, hanem inkább anyagi). Kb 2 évig csak figyeltem, elemezgettem, de közben támogattam a feleségemet. (Pl vigyáztam a gyerekekre, amíg ő dolgozott; segítettem neki a strukturálásban, adminisztratív dolgokban; néha tanítottam a tagoknak a marketing tervet)
Az eredeti szakmám programozó, igen jól kerestem. Egyéni vállalkozóként be tudtam osztani az időmet, így szép lassan elkezdtem leépíteni a klienskörömet és a felszabaduló időmet az MLMbe fektettem. Nem olyan könnyű leépíteni egy 15 éves "praxist", új munkákat már jó ideje nem vállalok, de a régiket még végig kell vigyem. Jelenleg kb heti 8-10 órát foglalkozok a régi munkámmal, a többit az MLMbe tolom. Valószínűleg soha nem fogom teljesen abbahagyni a programozást, mert egyben a hobbim is, de már nem tekintem jövedelemforrásnak a családi kasszába.
Mondhatni szinte kizárólag az MLMből élünk.
Köszönöm neked a korrekt válaszodat! Én is régóta gondolkozok rajta, hogy kipróbáljam-e, vannak még mindig kételyeim. De szerintem adok neki egy esélyt és meglátom mi lesz. Ha sikerül akkor jó, ha meg nem legalább megpróbáltam és saját magam tapasztaltam ki.
További sok sikert neked és a családodnak!
Van pár alapszabály, amit mindenképpen érdemes szem előtt tartani a cég és a vonal kiválasztásánál:
-Csak olyan céghez érdemes csatlakozni, aminek a termékeit akkor is megvennéd rendszeresen, ha nem remélnél nyereséget belőle. (talán ez a legfontosabb)
-Olyan céget érdemes keresni, ami már legalább 5-10-15 éve a piacon van. (Ez főleg kezdőknek szól. Elkerülhető a rossz marketingterv és a piramisjáték)
-Csak olyasmiért fizess, amiért kapsz is valami kézzelfoghatót. (Pl. ne legyen csatlakozási díj, reklámfelület bérleti díj; képzések max. önköltségi áron)
-Ismerd meg a leendő szponzorod csapatát. Nem az a lényeg, hogy a szponzorod mennyit keres, hanem hogy a csapatában a tagok mennyit keresnek. Te is egy leszel közülük.
Ha ezek bármelyike nem teljesül, akkor tovább kell lépni.
Ha viszont teljesül, akkor nem bukhatsz rajta, legfeljebb némi befektetett időt.
Okosan kell csinálni.
Sok sikert.
Van itt olyan személy, aki belevágott és nem bukott bele, és nem volt hónapokig/évekig mínuszban?
Privát is jó
Mennyire ismered az MLM rendszerek működési elvét?
Ha elolvasod és átgondolod a #213 hozzászólást, akkor láthatod, hogy ha okosan és körültekintően vág bele valaki, akkor nem tud mínuszban lenni vele.
A "belebukott" alatt azt érted, hogy nem keresett pénzt vele?
#216: [nem én írtam #215-öt, de]
"Ha elolvasod és átgondolod a #213 hozzászólást, akkor láthatod, hogy ha okosan és körültekintően vág bele valaki, akkor nem tud mínuszban lenni vele."
- Sajnos a legtöbben nem okosan és körültekintően vágnak bele. A négy pontod közül a középső kettő (régebben a piacon levő cég, csak kézzelfogható termékért fizetés) az FLP-nél teljesül.
De az első, ami szerinted talán a legfontosabb (olyan termék forgalmazása, amit az illető egyébként is venne) szerintem nagyon ritkán teljesül. Erről nincs reprezentatív mérésem, de a környezetemben ezt látom.
A negyedik pont (tájékozódás a csapattagok keresetéről) szintén nem valósul meg. Egyébként az üzletszabályzat 16.(o) pontja tiltja is a jövedelmi helyzetre vonatkozó kijelentéseket (nem mindegyiket, de némelyeket). Fun fact, hogy az üzletszabályzat 16.(n) pontja azt is tiltja, hogy az üzleti partner a termékek egészségügyi hatásairól kijelentéseket tegyen, de még nem találkoztam FLP partnerrel, aki ezt betartotta volna. Ha ezt betartanák, semmit nem tudnának eladni.
Ez a 16.(n) pont mutatja azt is, hogy az FLP fejesei is tudják a szívük mélyén, hogy amit csinálnak, az kuruzslás, nem egyéb.
216: ja, úgy tényleg nem tud mínuszban lenni, ha nem számolja bele a tripla áron saját célra "nem kötelezően" megvett cuccokat (havi 50k), meg a kezdőcsomagot, meg a kötelező eseményeken való részvételt....
Ja, persze, így ki lehet hozni pozitívra. :-D
217: csak a két utolsó bekezdésre: TOUCHÉ!
Elég szétnézni a neten, a youtube videókban szinte mindegyik a jövedelmi helyzetével proccol, hawaii, bali, stb. tengerparti nyaralásokkal, drága autókkal, stb. stb....
A "csodaszeres" marketing pedig alap... Néha még azzal is megfejelve, hogy félelemkeltő dumákat nyomnak: "még ennyit se ér meg neked a családod egészsége???? Bevállalod, hogy a gyerekednek ... meg .... baja lehet, ha nem szedi a .... kiegészítőket"??? Stb .stb.
Ezek mind konkrét tapasztalatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!