Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan kell dolgozni az MLM-ben?

Hogyan kell dolgozni az MLM-ben?

Figyelt kérdés
Mindig azt hallom,napi 2-3 órát kell online dolgozni és szépen lépcsőzetesen mész felfelé anyagiak terén is ha jól csinálod.Sokan azt mondják azért a legjobb az mlm mert olyan anyagi és és idő függetlenséget amid más nem,olvasgatok a neten és sokan írják milyen sikeresek lehet csak ezek alapján ítélek tévesen de mintha mindenki gazdag lenne belőle,utazgatna a világ körül és idő milliomos lenne az mlm munka végett.

2019. okt. 5. 15:32
 141/162 anonim ***** válasza:
39%

@140

Baromi nagyot tévedsz. A csatlakozók többsége "csupán" vásárló. Nem is akar más lenni. Pusztán azért jön, mert jó áron, igazán minőségi teremékeket akar használni, fogyasztani. Semmi kényszer nincs benne.

Nem létezik az általad kitalált "kényszer". Ha létezne sem lenne képes egy céget évtizedekig fenntartani, s olyan magasságokba emelni, amilyen nagyok a legnevesebb MLM-cégek.

Ezt csakis az igazán piacképes, minőségi, prémium termékcsalád képes megtenni, amelyhez akár diszkont áron vagy az adott cég mennyiségi kedvezményeit kihasználva még akár az alatt is hozzájuthatsz.

Az, hogy a cég ad hozzá egy igazán kiváló marketingtervet, ami lehetővé teszi, hogy a tagok kiegészíthessék a jövedelmüket vagy épp karriert építsenek, csak egy bónusz, amelyet csak a legjobb vállalatok biztosítanak. Ez már rég a minőség fokmérője.

2019. okt. 15. 13:06
 142/162 A kérdező kommentje:

# 141

Akárhogy is rágjuk a témát az mlm nem az emberekért és a fogyasztókért van csak a profit végett az,hogy van pár ember aki segíteni szeretne másoknak és nem érdekli annyira a pénz az egy dolog,de az mlm célja is a profit mert ebből lesz luxus utazás,luxus élet na a fentebbiekre gondolok meg akiknek jobban megy a többiek csak egy gépezet része a rendszerben.

2019. okt. 15. 18:48
 143/162 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, MINDEN vállalkozás a profit végett van. Egyik sem jószolgálati intézmény. Az MLM miért lenne más?
2019. okt. 16. 02:20
 144/162 anonim ***** válasza:
26%
Kiemelten igaz ez a nonprofit kft-k esetén. Hihetetlen a szűk látókör az mlm háza táján. 😊
2019. okt. 16. 04:01
 145/162 anonim ***** válasza:
26%

Norbi, nem hazudtoltad meg magad most sem :D :D :D

Üzleti vállalkozásokról beszélünk, nem nonprofit szervezetekről.

Egyébként, ha nyitott szemmel járnál, látnád, hogy kis hazánkban a legtöbb nonprofit cég csak álca. Tudod ezt te is, csak jólesik odaszúrni egy olyan témában, amelyikkel kapcsolatban buta előítéleteid vannak. Téged minősít...

2019. okt. 16. 14:21
 146/162 anonim ***** válasza:
70%

Ugyanarra gondoltam, amit már leírtak előttem: hogy az én hosszú hozzászólásomra érkezett válaszok mekkora klisék.

Én máshogy fogalmaztam volna: milyen jól kitanultad a szkma marketingjét, vagy ahogy már korábban írtam: jó szónok vagy.

Az egész olyan betanult, műanyag szagú, látszik és érződik, hogy nem először adod ezt így elő, rendesen be van tanulva.

Egészen biztos, hogy ezeket konkrétan tanítják, akár ugyanezekkel a szavakkal. És ha az ember éveken át minden előadáson hallja, akkor előbb-utóbb sajátjaként adja tovább. Ezzel célt értek, hisz saját hitvallásoddá teszed azt, amit ők akartak. De ez amúgy nem baj, ha hiszel benne, mivel elég sok mindennel így működik.

De azt írod, a hozzászólásom többi részére nem is érdemes reagálni. Nos, a többi része két személyes sztori. Furcsállom, hogy ezek a "nem érdemes" kategóriába esnek nálad, holott ez két valódi bizonyíték, hogy nem pontosan úgy működik ez a világ, ahogy te állítod.

A termék minőségéről: ne vicceljünk már, kérlek! Egy gyógynövényről van szó, amit persze hívhatunk csodaszernek is, na de nem kellett feltalálni, csak egy üzletet építeni rá!

Ehhez nyilván az kell, hogy ez a növény tényleg hatásos legyen, és ne allergizáljon.

Ismétlem, NÖVÉNYRŐL lévén szó, hogy a jó fenébe ne felelne meg különböző országok követelményeinek?

Nem az E320 nevű adalékanyagról beszélünk!

Valaki ezt anno okosan kitalálta, és volt üzleti érzéke, hát épített rá egy birodalmat.

Ugye nem gondoltad komolyan ezt a minőségi szöveget?

Ha mégis, akkor jelezném, hogy rengeteg hasonló példa van a világon: pl. óriási biznisz a levendula. Szintén gyógyhatású, szintén nem nagyon vannak mellékhatásai, és hatalmas üzlet. Még itthon is, a tihanyi, pannonhalmi levendula reklámja nálam rendszeresen megjelenik fb-on, instán, pedig sosem mentem rá, nem is rendeltem, még csak nem is jártam ott. De gondoljunk a francia, provencei levendula-mezőkre, a világ minden táján ismerik.

Vagy a mediterrán országokban lévő olíva-ültetvények: ezek gazdái anyagilag kb drog-báróknak felelnek meg. És sok-sok országba exportálnak.

Lehetne sorolni napestig.

Kicsit másképp állítjátok be azt az egyszerű növényt, mint ami valójában.

Az pedig, hogy sokat netezek és tájékozott vagyo, majd erre azt írod, te is ezt hitted magadról régebben. Nos: NEM írtam, hogy mindent tudok, vagy mindenhez értek. Nem is írnám. Nem is akarok. Én csak belekóstolgatok dolgokba. Még csak nem is mindenbe. A kvantumfizikába például semennyire. De ami kozmetikus, vagy gyógyhatású dolog, vagy magunkra kenjük, vagy vény nélküli, de jót tesz nekünk, nos, abban bátran kijelentem, hogy otthon vagyok.

Ezek a termékek nem jobbak, nem minőségibbek, nem jobb a felszívódásuk, mint társaiknak, amiket negyedáron meg lehet kapni. Ismerjük már be végre, hogy nem a termékért fizet ennyit, aki fizet, hanem a hálózat fenntartását fizeti meg! Az eladó felett lévő sok-sok szintnek a jutalékát, hisz akik tényleg 20-30 éve léptek be, azoknak ma már 0 munkával van magas jövedelme.

2019. okt. 16. 18:11
 147/162 anonim ***** válasza:
72%

@146

"...klisék..."

Igen, ezt is sokszor hallottam már. Egy kicsit ez is olyan klisés számomra. :)

Gondolj csak bele, a te szakmádban nincs ilyen, amikor laikusok kérdeznek tőled?

Pl sokan, amikor megtudják, hogy programozó vagyok, egyből jönnek a kérdésekkel:

-húúú, nem installálnál nekem egy windowst? - Nem állítanád be a nyomtatómat? Valami baj van a mobilommal. Nálad mennyibe kerül egy program? Ha az illető több programozót is megkérdezne, akkor talán úgy tűnhetne neki, hogy előre betanult, sablon válaszokat adnak mind: -nem ez a szakmám, nem értek a nyomtatókhoz, a mobilokhoz sem értek, oda másfajta szakember kell, attól függ egy program ára, hogy mennyire komplex, stb. Aztán, ha az illető nem ezt a választ várta, akkor megy e következőhöz. Az is ugyanezt fogja mondani.

"Egészen biztos, hogy ezeket konkrétan tanítják"

Ha ebben 100% biztos vagy, akkor nincs sok értelme, hogy reagáljak rá.

Sok mindent tanítanak egy-egy képzésen, de nem ilyen szinten. Inkább csak általános dolgokat, gondolatokat, gondolkodásmódot. Mindenki azt használ fel belőle, amit a képességei engednek. Nagyon sok ember fejében egy olyan kép él ezekről a képzésekről, hogy ott azt tanítják, hogy hogyan mossuk ki az emberek agyát, helyzetgyakorlatok, hogy hogyan adjunk el valakinek egy terméket tűzön-vízen át. Sokan úgy gondolják, hogy jön egy minden hájjal megkent tréner, aki ordítva tanítja, hogy mindenkit be kell csapni, akit csak lehet.

Ezzel szemben egy-egy ilyen képzés általában úgy zajlik, hogy összeül a csapat, vannak köztük mindenféle emberek: háztartásbeli anyuka, fogorvos, nyugdíjas, programozó. Van aki már évek óta csinálja, van aki múlt hónapban lépett be. Összeülünk és mindenki elmondja a tapasztalatait, meglátásait, életútját. Persze a régebbiek általában többet beszélnek, az újak inkább figyelnek.

"holott ez két valódi bizonyíték, hogy nem pontosan úgy működik ez a világ, ahogy te állítod."

Rengeted fajta ember van. Egyesek így csinálják, mások másképp. Nincs olyan, hogy pontosan hogyan működik ez a világ.

Ugyanúgy, ahogy a kőművesek, programozók között is van mindenféle ember. Nem mondhatjuk egy (vagy sok) kőműves munkája alapján, hogy ez bizonyíték arra, hogy ahogyan is működik a kőművesek világa.

Akik rád írnak, azok nem értik az MLM lényegét, ők a kókler kőművesek, programozók. Ettől függetlenül olyan is van, aki jól csinálja. Ők jól is keresnek, megkeresik őket az emberek, egymásnak ajánlják.

"Ugye nem gondoltad komolyan ezt a minőségi szöveget?"

Azt hiszem, azt valaki más írta. Én nem sokat beszéltem a termékekről. Ez most megint magas labda lesz, de szerintem egy MLM-ben nem is a termék a lényeg, hanem a MLM működési elve. Akár cipőfűzőket is lehetne árulni MLMben.

Én nem is értek annyira a termékekhez. Ezért is írtam azt a dolgot a tájékozottságról. Régen ugye mindennek alaposan utána jártam. Mindenhez IS értettem. Egészen addig, amíg rá nem jöttem arra, hogy mindennek meg lehet találni az ellenkezőjét is, ugyanolyan "tudományosan" bebizonyítva. Nézz utána például, hogy mennyi a D vitamin ajánlott napi adagja nálunk és Amerikában. Én nem tudom eldönteni laikusként. Ahogyan azt sem értem (bármennyit is olvasok), hogy a levendula milyen molekulái, milyen sejtekben, milyen hatást fejtenek ki.

Úgyhogy inkább az empirikus utat választottam. Ez az MLM másik előnye. Van egy nagy közösség, akik állandóan kapcsolatban állanak egymással, megosztják az összes tapasztalatukat a termékekkel kapcsolatban. Ha azt látom, hogy több embernek bevált valami, akkor én is kipróbálom. Vagy segít rajtam is, vagy nem. Mint már írtam, nekünk a gyerekeink nem hiányoznak az iskolából, óvodából. A háziorvosunkat sem láttuk már pár éve. Fogalmam sincs, hogy azok a termékek molekuláris szinten hogyan működnek, viszont látom az eredményt. Innentől engedtessék meg nekem, hogy akik azt mondják, hogy nincs hatása, azt fenntartással kezeljem. Sőt, tovább megyek: ha lenne valami gondom amit meg szeretnék oldani, de nem találnék rá megoldást és azt látnám, hogy akik egy plázában minden éjfélkor woodoo táncot járnak és megoldódik a gondjuk, akkor valószínűleg én is kipróbálnám, hiába tudom, hogy az egész nem működhet tudományosan. Az sem érdekelne, ha csak placebo, ha rajtam segítene. Ez van.

Van még egy dolog: vannak, akik teákkal, főzetekkel érik el ugyanezt a hatást. Ezzel minden rendben is van, csinálják. Nekem viszont megéri azt a pénzt, hogy nem kell főzzek, adagoljak, kevergessek, tároljak, miegymás. Legyártották kapszulák, kenőcsök formájában, dobozba. Plusz ezért a pénzért kapok mellé egy olyan közösséget, akik tanácsokat tudnak adni.

"Az eladó felett lévő sok-sok szintnek a jutalékát"

Nem az a lényeg, hogy felfele hány ember kap jutalékot egy eladásból. Felfele ez az arány egyre csökken.

Azt kellene megvizsgálni, hogy egy adott terméknek mennyi az előállítási költsége és milyen áron adják el a végfelhasználónak. Lényegében, hogy a cég mennyit oszt vissza a hálózatba a termék eladási árából. Biztosan vannak itt nálam sokkal jártasabbak, akik meg tudják mondani, hogy a hagyományos kereskedelemben mekkora árréssel dolgoznak általában.

Engem pl nem érdekel, hogy ha megveszek egy Pick szalámit, akkor azon a pénzen hogyan osztoznak a cég részvényesei, a gyárigazgató, a takarítónő, a raktáros, a fuvarozó, a bolti eladó. Ennyibe kerül, ha tetszik megveszem, ha nem, nem.

2019. okt. 17. 09:45
 148/162 anonim ***** válasza:
58%

Úgy gondolom, hogy a hagyományos kereskedelemben nem lehet ekkora árrés, hisz ott is lehet kapni ugyanezeket a hatóanyagokat, csak töredék áron, lásd multivitaminok vagy aloe vera termékek. Azok sem rosszabbak.

Persze ez megint szubjektív, mert lehet kapni olcsóbb és drágább változatot is, de önmagában az, hogy drágább, nem jelenti azt, hogy jobb is.

Viszont vegyük figyelembe, hogy a hagyományos módnál ki kell termelni az üzletek bérleti díjait is, a reklámot, az eladók bérét. És csak e felett jön a haszon.

Nálatok ez mind elmarad, mert minden, ami a terméken kívül van, az csak haszon. Ez oszlik szét.

De ezt hagyjuk is, mert amíg van rá vevő, addig miért is ne csinálnád?

A másik téma: hogy nem láttátok az orvosotokat.

Ez a megjegyzés volt hivatott alátámasztani, hogy komoly, minőségi termékekről van szó.

Nos... számomra ez semmit nem jelent.

Tekintve, hogy nem alkalmazott vagy, nem kell igazolnod a távolléteidet, miért is mennél orvoshoz?

Gyakorlatilag csak akkor megyek, ha táppénzes papírra van szükségem, mert kevés a szabim.

De ha nincs komolyabb bajod, amire komoly gyógyszert szednél, akkor szinte bármit meg lehet venni vény nélkül, illetve természetesen megfelelő táplálkozással, vitaminokkal, sporttal le lehet redukálni ezek szükségességét.

Mi másért mennék háziorvoshoz? Ha valamid fáj, mert megrándul, vagy bármi történik, a háziorvos max beutalót tudna adni szakrendelésre, de évek óta nem járok tb-szakrendelésre, csak magánrendelésre.

Ergo: nem vásárolok MLM-rendszerben, mégsincs szükségem a háziorvosomra. Tehát ezt ne hozzuk összefüggésbe az MLM-es minőséggel.Ez megint csak egy marketingfogás.

Emellett kismillió olyan kollégám van, akik évek óta nem járnak orvoshoz, de egyikük sem vásárol MLM-ben, szóval ezt engedjük el, mert nincs összefüggés. Ez nem támasztja alá a minőséget.

2019. okt. 21. 18:47
 149/162 anonim ***** válasza:
61%

Ha dolgoztál volna a hagyományos kereskedelemben (persze, nem eladóként a helyi boltban), akkor pontosan tudnád, mekkorát tévedsz :) Így meg nem is sejted. Merthogy a hagyományos kereskedelemben legalább ugyanakkora vagy még nagyobb a haszonkulcs, mint az MLM-ben.

Az MLM-nek épp az a nagy előnye, hogy nem kell boltokat fenntartani, csak országonként 1-2 központi irodát/raktárt néhány alkalmazottal, ahonnan a futárszolgálatok elvihetik a csomagokat, s kiszolgálhatják az épp betérő vevőket.

Mondok neked példát. Nekem "nagyon nagy szerencsém van", hisz azt az MLM-céget képviselhetem, amelyik elismerten a legjobb. (Az már egy másik dolog, hogy ezt a "szerencsét" én választottam.)

Szóval, "az MLM-ben a terméken kívül minden haszon" :D :D :D

No. akkor beszéljünk egy kicsit a termékfejlesztésről, amelyik dollármilliárdokat visz el minden évben...

Több mint 20 éve van itt az országban ez a bizonyos több mint 40 éves MLM-cég, amelyik "meghozta a szerencsémet".

Történt aztán tizensok évvel ezelőtt, hogy sok millió/milliárd dolláros termékfejlesztés eredményeképp piacra dobott egy bizonyos terméket, amelyik egy bizonyos egészségügyi problémára tökéletes megoldást nyújt. Van benne vagy két olyan hatóanyag, amelyik "csodákra képes". Addig senki még csak nem is hallott róluk. Aztán eltelt két év, s a két hatóanyag megjelent a hagyományos kereskedelemben is. Aztán sok évig a vízcsapból is folyt a gyógyszergyárak ide vonatkozó reklámja... Csak két évvel sikerült megelőznünk a világpiacot. Persze, ez jó sok dollárba került...

No ezt azóta megismételtük. Néhány évente. Más-más termékekkel, más-más hatóanyagokkal. :) A hagyományos kereskedelem pedig folyton a nyomunkban van, s általában 1-2 évvel később rendre utolér bennünket :D Ennek ellenére nem vagyunk drágábbak, mint a patika meg a gyógynövénybolt. Sőt, ha a hatóanyag mennyiségét nézzük, akkor gyakran előfordul, hogy nagyságrenddel olcsóbbak is vagyunk.

Jelenleg is van olyan termékünk, amelyiket még nem érte utol a hagyományos kereskedelem. Jelenleg fejlesztik a sajátjukat (azaz, másolják a mienket :D ). Lassan kész lesznek vele. Mi meg már egy teljes éve élvezzük a termék előnyeit. :)

Szóval, a termék és a haszonkulcs, illetve a haszon mértéke messze nem csupán annyi, amennyi messziről látszik.

2019. okt. 22. 15:02
 150/162 anonim ***** válasza:
58%

145-ös, akkor lehet célszerűbb lenne utánajárni a vállalkozási formáknak. :-)

Igazából az mlm vállalkozói kompetencia, az ami nem hazudtolja meg önmagát, meg a kifogáskezelés. A "gyógyszermaffia" után már "közgazdasági maffia" is , meg a vállalkozás igazából szeretetszolgálat, hiszen ők a csak segítő szervezetek, vagy mi és nem a pénz (profit) számít, mint egy profitorientált vállalkozásnál ?! :-))

Így van ez amikor saját farkába harap a kígyó, a sok mellébeszéléssel, és öntömjénezéssel.

2019. okt. 22. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!