Hogyan kell dolgozni az MLM-ben?
Tény és való, hogy első ránézésre úgy tűnhet, hogy anyagilag tényleg nem kifizetődő, ha nem nyaggatod az embereket. Viszont ha jobban megvizsgálod, akkor az jön ki, hogy hosszú távon megéri.
Pl.: Valakivel beszélgetek, elmondom, hogy mivel foglalkozok, elmesélem a tapasztalataimat. Azt is elmondom neki, hogy ha érdekel, akkor majd keressen meg. Ugyanígy online is: pl vannak facebook csoportjaink, ott olvasgathatnak, aztán, ha tetszik nekik, akkor megkeresnek.
Általában az emberek első hallásra elutasítják, elmennek. Viszont figyelnek. Mindig figyelnek.
Ki azért, mert azt lesi, hogy mikor esel már jól pofára, ki azért, mert kíváncsi.
Talán később újra hallanak valamit rólad, vagy egy olyan szakaszba érnek, amikor változtatni szeretnének valamin és akkor vissza fognak jönni, megkeresnek téged.
Ez csak akkor működik, ha hosszú távon gondolkozol. Évek távlatában. Sok olyan tagunk van, aki 2-3-4 év múlva keresett meg. Az ilyenek általában törzsvásárlók, vagy munkatársak is lesznek.
@Bak Norbert
Őszintén szólva nem is értem a hozzászólásodat. (Az elgépelésekkel nincs gondom.)
"Sokmindemt kihagytal de a ceg bevetel kiadasai nem figjak az ecceri ugynok bevétel kiadasait tukrozni hiszen az ügynök nem szamol el pl. Elàbét sem sem anyagköltséget."
Nem biztos, hogy jól értem, de nekem ebből az jön le, hogy egy ügynök vállalkozását nem lehet megítélni a cége bevétel-kiadásából.
Amint fentebb is leírtam, a hálózatépítés az nem ügynöki munka. Az MLM (multi-level) alkalmas arra is, hogy valaki single-levelként használja a rendszert. Ez az ügynök, ezzel kár is foglalkozni.
"pl. Elàbét"
Megmondom őszintén, most hallok először erről az Elábéről. Utána is néztem, hogy mi ez: "Az eladott áruk beszerzési értéke az üzleti évben – általában – változatlan formában eladott anyagok, áruk bekerülési (értékvesztéssel csökkentett, az értékvesztés visszaírt összegével növelt bekerülési) értékét foglalja magában."
Nos, ezt is leírtam már többször: mi nem adunk el semmilyen árut. Nem csinálunk olyat, hogy megveszek egy fogkrémet 10 forintért és eladom 15-ért. Ezt csak az ügynökök csinálják. Nálunk mindenki belép a saját webshop fiókjába és megrendeli magának a terméket, kifizeti a saját bankkártyájával, a futár meg hazaviszi neki. Az egész folyamatból mi sem a pénzt, sem a terméket nem látjuk. Ezért mi pontokat kapunk, ami alapján hó végén jutalékot számolnak. Ennyi
Nem tudom, hogy mi mást tudnék neked mutatni. Esetleg felajánlom azt, hogy költözz hozzánk egy hónapra és nézd meg, hogy meg tudunk élni a jutalékból és nem is halunk éhen: veszünk ennivalót, fizetjük a számlákat, a gyereknek új cipőt, tankolunk a kocsikba, elmegyünk állatkertbe.
:)
Látod, ezért is hiteltelen amiket itt próbálsz bizonygatni.
Azt írod, nézzük meg a cég kiadás bevételeit.
Neki van Elábéja. Neked , mint ügynök nincs. Ilyen alapon, ezzel ki és hogy lesz bentebb a megítélésben. Sehogy gyakorlatilag.
Az ügynöknek ( nevezheted ezt bárminek, de ez a teáorja és nem szakma ) nincs, mert ő csak jutalékra hajt. Ún. egyszámlás vállalkozó lesz. Amit Te be tudsz mutatni az egy bruttó bevétel a vállalkozásodban, de az nem egyenlő a nettó nyereséggel. Attól még simán lehet full veszteséges a vállalkozás. Mégis bizonygatni próbálhatod lobogtatva hogy van belőle pénz. Ezzel szemben a kiadásokat és költségeket, nem tudod alátámasztani hitelesen, csak bemondásra, "elbagatelizálva".
Viszont ezt vállalkozói státuszban kell végeznie, ha pénzt is akar belőle látni, nem csak levásárolható jutalékot. Ez esetben számos egyéb kiadás is felmerül adók járulékok stb formájában mint operatív költség, amiről ugye egy szót sem említettél a hozzászólásodban sem.
Tehát ilyen alapon van aki elhiszi, hogy ami a számládra érkezik az a tiszta nyereség és seggre ül attól, hogy tényleg fizet a cég és lehet vele keresni és máris lépek be alád, hol kell aláírni.. ( csak az nem a nettó vállalkozói kivét, amit elköthetsz a családdal, mert ugye eleve akkor nem is a cég utalna neked,hanem magadnak kellene kiutalnod magadhoz, mivel a cég utánad nem fizet járulékot megbízási jogviszonyban, hanem azt ügynökként végzed ).
Van aki meg azt is mondhatja hogy amúgy másból pl. a programozásból tartod el magad, ráadásul ugye nem is itthon, hanem külföldön ez meg egy veszteséges dolog, csak évek óta próbálkozod 0-ra visszahozni mert valaki egyszer behúzott ebbe és évek óta több a kiadásod, mint a bevételed vele, amit cáfolni megint nem tudsz, mert igazából csak a bruttó bevételt tudod felmutatni, ami csak a mérleg egyik oldala. Mellé pont az hiányzik, ami meg tudná mutatni a reális nettó eredményességét a dolognak. Esetedben külföldön, teljesen más adóterhekkel stb. ami meg területi egyenlőtlenségként megint csak sokat nem adna hozzá egy magyar kérdező általi megítéléshez, amikor az ő operatív költségei teljesen más mértékűek lesznek.
Összességében tehát mit bizonyíthat egy bruttó árbevétel, havi egy jutalékszámlával? Kb. semmit, de ajánlod ez alapján is ítéld meg hogy belépsz e vagy sem.
Hogy olyan "szakmai" kérdésekbe már bele se menjünk ha már az Elábé sem ismert, hogy a pék mennyire árrugalmatlan termékeket forgalmaz, az mlmben meg mennyire árrugalmas termékekről beszélünk.
@Bak Norbert
Igazad van, ilyen alapon nem tudom neked sehogy sem bebizonyítani papírokkal, hogy az a jutalék amit a cégtől kapok azt nem költöm el teljes egészében (esetleg még többet is).
Ahogy azt sem tudom bebizonyítani, hogy nem csak azért csinálom a veszteségek ellenére évek óta, mert egyszer becsapott valaki és restellem bevallani. Helyette inkább más forrásokból fedezem a hiányt.
Viszont, ha jól gondolom, akkor ugyanez a helyzet minden más vállalkozásnál is. A fodrász is adhat ingyen üdítőt a kuncsaftjainak a saját zsebéből, a pék is saját autójával szállíthatja ki az árút, csak azért, hogy a papírokon ne látszódjon, hogy veszteséges a cége.
Persze. Bár a saját autónak tényleg semmi értelme nem lenne ez esetben, mivel a vállalkozáson belül elszámolt költségek jóval olcsóbbak mint adózott jövedelemből fenntartani. De igazából már az a vállalkozás is full nyereséges, ami egyébként totál veszteségesen működik .
( pl szemben a tételes költségelszámolásra vagy számvitelre kötelezett, vagy pl. egy kedvezményes áfás vállalkozással szemben, ahol kimondottan érdek, a valós költségelés, az ilyen egyszámlás ügynökként egyéni vállalkozók esetének nagy hányada pl. KATASként nincsen költség elszámolásra kötelezve, hanem tételes adót vagy átalányadó fizetnek.)
Ugyanakkor itthon meg az ássa sokszor alá a hitelességet és alakította is ki 20 év alatt ezt a szekpticizmust a társdalomban az mlmlel szemben, hogy túltolták a marketinget és ez alatt akarták kimutatni az eredményeiket. A bizonygatott milliós összegek meg lamborghinik mellett, kiderült, hogy hát van ékszerüzlet,jogdíjas belső gyémánt képzési szeminárium vagy cd kiadás, ügyvédi irodai tevékenység, ez az amaz, vagy igazából főállásban takarító, vagy alkalmai munkás a brókernetes pénzügyi tanácsadó esetleg tanár, vagy biztonsági őrként hozza az amwayes cuccokat és milyen jól lehet vele keresni, "gyere el nézd meg a szemináriuomot" , de évek múltán is ott áll a hipermarketben és nézi a kasszásokat meg a vásárlókat.
A 63%-os válaszoló, aki pártolja az MLM-et, nem azonos velem, bár az sem biztos, hogy jelenleg 63%-os vagyok. Mikor utoljára beléptem, annyi voltam. :D
Szóval: valamit szeretne megvédeni, illetve normálisan elmagyarázni, hogy nem olyan rossz dolog, az emberek tévhitben élnek.
Majd amikor megkérdezik, hogy melyik cégről van szó, nem hajlandó elárulni, mert NEM AKARJA REKLÁMOZNI.
WTF???
Épp azt ecsetelte több ízben is az illető, hogy ő nem akar tukmálni, hanem MEGVÁRJA, HOGY MEGKERESSÉK ŐT, ÉRDEKLŐDJENEK NÁLA.
Hiszen "az emberek mindig figyelnek".
Erre tessék, itt van egy másik ember, szintén normális stílusban kommunikál, kérdései vannak, érdeklődik, és emberünk azt mondja, "á, nem mondom el neked, miről van szó, csak ilyen általános infókat közlök, de semmi konkrétumot!"
Nekem ez úgy jön le, mint egy durcás kisgyerek: fikáztátok a melómat! jóvanakkor, azér' se árulom el, kinek dolgozom!
De most ez kinek jó? Lehet, hogy valaki egyszer majd idetéved, vagy jelenleg is követi a kérdést, mert érdekli a téma, és sosem fog rájönni, melyik is ez a nagyszerű cég, amelyik nem zaklat, viszont a keresett terméket tudja biztosítani nekem, amikor arra szükségem van?
Nagy kamu az egész. És nem, nem kérem privátban, mert elegem van már ebből. Eleve névtelen az oldal, aki még így névtelenül sem vállalja a gondolatait, azzal komoly baj van. Azért van itt a kérdés, mert itt mindenki látja, akkor a válasz is itt legyen már ugyanígy, hogy mindenki lássa.
De bebizonyosodott, hogy ez a cég is a legalja, és semmivel sem különb a többi ilyennél.
Emberünkről még annyit, hogy anyuka-apuka is otthagyta az állását a bizonytalanért, 3 kisgyerek mellett.
Hogy jön ki a matek? A vállalkozás eleinte veszteséges volt, most már épp csordogál valami, de közel sem annyi, mint a programozói fizetés volt.
Ebből hogy lehet 5 embert eltartani, etetni, ruházni, rezsit fizetni?
SEHOGY!
Miféle felelőtlen ember az, aki munkanélkülivé válik 3 gyerek mellett önszántából, holott nem keresett rosszul?
Erre ugyan utal, hogy a kiadásait más forrásból fedezi, de könyörgöm, ki az ma, akinek a komplett családi életére vannak külön forrásai, míg ő otthon döglik és semmit nem csinál?
Hisz tényleges munka nincs mögötte, mert csak akkor kell kontaktolni bárkivel, ha jelentkezik, az meg nem egy napi 8 órás dolog, de valószínüleg havonta sem tesz ki összesen 8 órát.
Tehát akkor megegyezhetünk abban, hogy ez az mlm egy gazdag embernek lehet kedvtelés, szórakozás, akinek van miből megélnie, és nincs rákényszerítve, hogy ezzel pénzt keressen.
Csakhogy itt épp az ellenkezőjét sugallják ezek a mocskos cégek: hogy csináld, vágj bele, és kiskirály módjára fogsz tudni élni. Holott itt a példa, valaki csinálja évek óta, mégcsak nem is másodállásban, hanem tényleg bármikor ráér, és mégsem hoz annyit a konyhára, hogy abból meg lehessen élni.
Na ezt adjátok össze.
@kituggya
61-es voltam.
"Melyik emberek 90%-a? akik valaha is benne voltak egy MLM-ben akár vásárlóként is, vagy akik úgy döntöttek, hogy ezzel akarnak pénzt keresni?
Több olyan embert ismerek, akik elkezdtek angolul tanulni, könyvekből, vagy online tanfolyamokon (Többek között én is). Nem sokan vitték végig. Ugyanígy fogyókúrázni is elkezdett a legtöbb ember, akár többször is. Hány százalékuk vitte végig? (Nem gondoltam, hogy egy ilyen példát ki fog kelleni fejtsek)"
Én sem nem gondoltam, hogy ki kell fejtenem a kérdésedre a választ, mert nem látod a fától az erdőt. (Ez is, hogy te több olyan embert ismersz, akik abbahagynak egy fogyókúrát, vicc kategória :) )
Az, hogy te azt látsz meg amit akarsz, egy perspektíva, de attól még nem valós. Az emberek 90%-a alatt azt értettem, hogy 10-ből 9 embert minimum nem fog érdekelni a méregdrága termék, maga az MLM rendszer, és az árnyékolt hazugságok amikkel szerettek dolgozni, mint ahogy most is teszed. Demagóg dolog csak azt beleszámolni a számításaidba, akik épp használják a termékeid és/vagy dolgoznak az MLM-ben, és kihagyni azokat, akiket nem érdekel. :)
"szinte minden vállalkozásban függessz az emberek akaratától."
Igen, vagy vesznek a termékből, vagy nem. Többnyire. Ha nem megy, alkalmazkodsz, jobb árakat kínálsz, stb. Ezt te nem fogod megtenni az MLM-ben. Ott téríteni kell az embereket, hogy vegyék már meg. Nem mind1. Ezért sem működik annyira online az mlm, mert ott a meggyőzés erőssége jóval kisebb.
"Ezt mire értetted: az MLM-re, mint munkalehetőségre, vagy az MLM-ben kapható termékekre?"
A méregdrága termékekre, és az MLM-re, mint munkára, ahol hitegeted az embereket. Persze tudom, a te céged más.
"Egy idő után ugyanúgy megkeresnek (pl. ajánlások alapján), mint egy pékséget, vagy egy fodrászt."
:DDD Azt kétlem. Kétlem, hogy téged megkeres több száz ember hetente, mint mondjuk amennyi ember bemegy egy kisebb fodrászathoz. Itt is lehet mélyre menő perspektívákat választani, de a számok azok nem hazudnak. :) Üdv.
"szinte minden vállalkozásban függessz az emberek akaratától."
Igen, csak máshol eldöntheted, hogy hígfost árulsz vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!