Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan kell dolgozni az MLM-ben?

Hogyan kell dolgozni az MLM-ben?

Figyelt kérdés
Mindig azt hallom,napi 2-3 órát kell online dolgozni és szépen lépcsőzetesen mész felfelé anyagiak terén is ha jól csinálod.Sokan azt mondják azért a legjobb az mlm mert olyan anyagi és és idő függetlenséget amid más nem,olvasgatok a neten és sokan írják milyen sikeresek lehet csak ezek alapján ítélek tévesen de mintha mindenki gazdag lenne belőle,utazgatna a világ körül és idő milliomos lenne az mlm munka végett.

2019. okt. 5. 15:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/162 anonim ***** válasza:
15%

@Bak Norbert

"Én továbbra sem találom az mlm szakmakódját"

És akkor ez mit jelent?

"de nem is látok olyan pénzügyi beszámolót sem...ami nem csak a bruttó bevételi oldalt mutatja fel"

Pontosan nem is értem, hogy mit szeretnél leszűrni egy ilyen információból. Számomra az tűnik ki belőle, hogy még mindig úgy gondolod, hogy ez egy olyan fajta munka, ahol a kiadások összemérhetőek a bevételekkel és nagyjából nullára, vagy mínuszba jön ki a végén. Gondolom ez abból adódik, hogy nem vagy teljesen tisztában a hálózatépítés működésével. Bevétel csak és kizárólag a jutalékól van, tehát ez a rész tiszta.

Lássuk a kiadások oldalt:

-telefonszámla. Ugyanazt a magán telefonbérletet használom, amit évekkel ezelőtt is, még az MLM előtt. A hívások ugyanúgy most is ingyenesek, tehát ez nem plusz költség.

-internet: itthoni internet, ugyanúgy, mint előtte, manapság mindenkinek van.

-benzinköltség: A legtöbb találkozót egybekötöm más tevékenységgel, napi kétszer úgyis be kell menjek a városba a gyerekek miatt. A maradék az tényleg költség.

-találkozók: ha valakivel leülünk inni egy kávét, akkor az még kiadás, de a kávét én iszom meg. Mindenki fizeti a magáét.

-utazások képzésekre: A cég legtöbbször fizeti a képzést, szállodában. Itt költség az oda-vissza utazás. Viszont ezt mindenki oda számolja, ahova gondolja: igaz, hogy kiadás a cégből, viszont eltöltöttem egy wellnesshétvégét a feleségemmel. Közben van tanulás is meg szórakozás is. Olyanokat is tanítanak, amikért máshol fizetni kellene, így megint el kell dönteni, hogy kiadás, vagy spórolás. Olyan is van, hogy a cég csak a képzést állja, a szállodát nem. Ekkor megint az van, hogy fele szórakozás, fele tanulás (befektetés a cégbe) és kiadás is.

-Ha mi rendezünk egy képzést, akkor az is önköltségi áron van, tehát a belépőjegy annyiba kerül, mint a terem bérlése szétosztva.

Ezek a kiadások szintenként változnak. Egy kezdő munkatárs nyilván nem utazik annyit, nem szervez rendezvényeket, az ő szintjén kezeli a kiadásokat.

-A könyvelőt fizetni kell, de azt minden cégnél kell. Ugyanígy az adó is.

A többi kiadás elhanyagolható ezekhez képest, egy-egy csokor virág, néha egy-egy katalógus, ilyesmik.

Ha valamit kihagytam, akkor szólj.

Ha esetleg arra gondolsz, hogy nemtom milyen csomagokat kell vásárolni, akkor megjegyezném, hogy tényleg minden hónapban vásárolunk, de csak olyasmiket, amiket amúgy is megvennénk magunknak: mosószer, fogkrém, vitaminok. Ezt kb annyira lehet kiadásnak venni, mint mondjuk ha a saját pékségedből veszed a kenyeret magadnak.

Azt sem kell elfelejteni, hogy általában nem úgy megy a dolog, hogy leül valaki és kiszámolja, hogy bruttó, meg nettó, meg kiadás, meg hónapzárás és nekilát MLM-ezni. A feleségem 3 pici gyerek mellett csöppent bele, elkezdte csinálni, én meg hagytam, mert láttam, hogy nem megy mínuszba. Aztán én is átláttam, hogy mi is ez az egész és úgy döntöttem, hogy akkor csináljuk együtt. Otthagytam a programozói fizetésemet, ami azért több volt, mint egy körmösé. Még mindig nem éri el a jutalékunk a régi fizetésemet, de növekszik. Így több szabadidőm van és többet lehetünk együtt. Ez számomra fontosabb, mint a pénz. Egyelőre :)

És a kivontra visszatérve: mint írtam, bárkinek szívesen megmutatom privátban. Ha tényleg érdekel, akkor írj rám és elküldöm. De meg lehet keresni a hivatalos oldalakon is cég adatait, ott látszik, hogy mennyi volt a bevétel és a kiadás.

2019. okt. 7. 09:35
 72/162 anonim ***** válasza:
0%

@kérdező

"Ne haragudj de se péknél,se fodrásznál nem hallottam még ugyan azt a szöveget"

Nem haragszom :)

Őszintén szólva nem is értem, hogy valójában mit szeretnél ezzel.

Te feltettél egy kérdést, amiből számomra az derült ki, hogy szeretnél megtudni többet egy adott témáról. Válaszolt is rá pár laikus. Én úgy gondoltam, hogy talán érdekel a másik oldal meglátása is, ezért válaszoltam én is. Viszont csak későn vettem észre, hogy te már rég döntöttél, különben nem ezeken akadnál fenn. Szubjektív vitákba meg nem szeretnék belefolyni.

2019. okt. 7. 09:53
 73/162 A kérdező kommentje:

# 72

Melyik MLM cégben vagy benne?

2019. okt. 7. 11:28
 74/162 anonim ***** válasza:
0%

"Melyik MLM cégben vagy benne?"

Nem áll szándékomban itt reklámozni sem a céget sem magamat. Én csak maga az MLM elve mellett állok ki, mert szerintem az alapelvvel nincs semmi gond.

2019. okt. 7. 11:36
 75/162 A kérdező kommentje:

# 74

Az,hogy leírod anevét még nem reklám,csak kíváncsi vagyok attól a cégtől kerestek e már meg,meg milyen termékeik vannak.Egyébként privátban is megírhatod a nevét.

2019. okt. 7. 17:06
 76/162 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván efelpé.
2019. okt. 7. 17:08
 77/162 anonim ***** válasza:
61%

Cégen belül is vannak mindenféle ágak és mindenféle emberek. A mi cégünkben is van pár ág, akikhez nem szívesen csatlakoznék.

Ez most tuti, hogy hihetetlen lesz a legtöbb ember számára, de a mi águnkban azt próbáljuk szorgalmazni, hogy soha ne írjanak rá senkire privátban. Csak akkor beszélünk valakivel, ha az illető keres meg. Persze nálunk is vannak jó páran, akik jobban tudják a tutit, de az ilyenek általában hamar ki is esnek. Nincs velük mit csinálni. Rontják az üzletet.

2019. okt. 7. 18:44
 78/162 anonim ***** válasza:
72%

Sokmindemt kihagytal de a ceg bevetel kiadasai nem figjak az ecceri ugynok bevétel kiadasait tukrozni hiszen az ügynök nem szamol el pl. Elàbét sem sem anyagköltséget.

Teljesen irreleváns az jogy mit mutatsz ve ha az csak wgy brutto bwveteli adat bemondásra meg mellé teszel egy vállalkozástól elég messze álló koltseghànyadot. Hiteltelen marad ugyanúgy.

2019. okt. 7. 19:11
 79/162 A kérdező kommentje:

# 77

Hát szerintem arra várni,hogy majd rá írnak az emberre elég meggondolatlan anyagilag,pláne ha állítólag az emberek tele vannak tévhitekkel.

2019. okt. 7. 21:16
 80/162 anonim ***** válasza:
78%
79: ez is kamu. Csak azért írja, hogy leszerelje a "nem akarok tukmálni senkire semmit"típusú érveket.
2019. okt. 7. 21:44
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!