Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan kell dolgozni az MLM-ben?

Hogyan kell dolgozni az MLM-ben?

Figyelt kérdés
Mindig azt hallom,napi 2-3 órát kell online dolgozni és szépen lépcsőzetesen mész felfelé anyagiak terén is ha jól csinálod.Sokan azt mondják azért a legjobb az mlm mert olyan anyagi és és idő függetlenséget amid más nem,olvasgatok a neten és sokan írják milyen sikeresek lehet csak ezek alapján ítélek tévesen de mintha mindenki gazdag lenne belőle,utazgatna a világ körül és idő milliomos lenne az mlm munka végett.

2019. okt. 5. 15:32
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/162 anonim ***** válasza:
86%

Kb 100%-ban egyetértek veled, főleg, hogy meggyőző érveket nem tud leírni, csak más perspektívát próbál előhozni filozófus módjára. Ez természetesen kell a személyes eladáshoz, de akit a számok és a valós tények érdeklik, átlát ezen. Ezért sem válaszoltam már a legutóbbi válaszára, előrébb nem jutnánk úgysem.

A cég nem megemlítése szintén feltűnt, szerintem fél, hogy nem tudja megvédeni, más okot nem látok a titkolózásra.

Mellesleg szerintem Innofit-el foglalkozik, láttam már párszor ilyen kérdésekre válaszolni.

2019. okt. 9. 20:34
 102/162 anonim ***** válasza:
0%

@94

"Amúgy meg kétlem, hogy pár hónap utána annyi bevételed lesz, mint egy fodrászatnak. ;)"

Valóban nem annyi.

Több. Sokkal több.

"NEm tudsz normál érveket és bizonyítékot felhozni, hogy az "mlm-es vitamin" miért jobb,"

De.

"Vagy amikor megnézed egy-egy mlm-es tápkieg tartalmát, és szörnyülködsz milyen alacsony mg-ban a vitamin tartalma."

Sosem a vitamintartalom mértéke a döntő, hanem a felszívódási arány.

2019. okt. 10. 00:45
 103/162 anonim ***** válasza:
76%

@101

Igen, az általa említett víztisztító és a havi kb. 40e elvárt aktivitás (50 pont = 129€, így az most már inkább 43-44e lehet) pontosan beleillik az Innofit jellemzőibe.

Ezért nem lehet FLP. Ott nincs víztisztító, az elvárt aktivitás (ami nem kötelező, de a csoportbónusz kifizetésének feltétele) pedig 1(+3) CC (pont) (1CC = ~65e Ft).

2019. okt. 10. 00:53
 104/162 anonim ***** válasza:
61%

"csak érzésekre próbálsz hatni, viszont nincsenek mögöttük valódi tények."..."De meggyőzni nem tudtál."

Igen, teljesen igazad. Kifejteném egy kicsit bővebben, ha megengeded:

Szeretek vitázni emberekkel, eszmét cserélni mindenféle témában. (a veszekedést én sem szeretem, kerülöm).

Idő közben sok mindenre rájöttem, többek között egy olyan dologra is, ami hasznosnak bizonyult számomra: Érzéseket soha nem lehet információval felülírni. (Ez a linkelt hozzászólásomban ki is fejtettem bővebben). Ahogy arra is rájöttem, hogy meggyőzni nem lehet senkit, soha.

Így ezzel nem is próbálkozok soha. Annyit tudok tenni, hogy gondolatokat ébresztek, kérdéseket teszek fel, hogy a vitapartner felülvizsgálja a saját álláspontját. Ez ugyanúgy fordítva is igaz, én is próbálom állandóan felülvizsgálni a saját álláspontomat. (Nem könnyű dolog: pl olyan könyveket olvasok, amik szöges ellentétben állnak az eddigi nézeteimmel, csak azért, hogy rákényszerítsem magamat a felülvizsgálásra. Ha csak lehet, nem formálok véleményt)

Én úgy gondolom, hogy a "hit = 100% tudás". Tehát, ha valaki úgy érzi, hogy 100% biztos valamiben, akkor az már hit. Hit kérdésekben pedig nincs értelme vitázni. Csak amikor ez lecsökken legalább 99.9%-ra, akkor lehet csak konkrét információkat felsorakoztatni.

Ugyanez a helyzet ennél a témánál is: nem áll szándékomban senkit sem meggyőzni semmiről. Az egyetlen célom, hogy azt a 100%-ot csökkentsem egy icipicit. (nekem sem 100% az MLM-el kapcsolatban, de elég magas)

Így talán már érthető, hogy szerintem miért nincs értelme cégnevet ideírni. Nem szolgálná a célt, inkább elvinné egy nem kívánt irányba a beszélgetést.

Mellesleg -utólagos engedelmeddel- elküldöm csak neked privátban a cég nevét. Nézd meg, hogy milyen reakciót vált ki belőled, segít-e bármiben, előrébb viszi-e a beszélgetést. Ha úgy ítéled meg, hogy igen, akkor ki is írhatod ide, vagy szólj és kiírom én.

2019. okt. 10. 09:40
 105/162 anonim ***** válasza:
72%

# 100

"De továbbra is az a következtetés, hogy ebből megélni nem lehet, főleg nem oly módon, hogy az ember otthagyja a biztos állását."

Még egyszer leszögezném, hogy óvva intek mindenkit, hogy otthagyja a biztos állását a bizonytalan miatt.

Kifejtem kicsit bővebben, hogy nálunk ez hogyan történt (kb 5 évről van szó): (lesz benne konkrétum is, hogy másoknak legyen mibe belekötni :) )

Én nagyon sokat dolgoztam, hogy megfelelő életszínvonalat biztosítsak a családnak. Szabadúszó programozóként otthonról dogoztam, nem volt főnököm, én osztottam be a saját időmet, én szereztem a klienseket magamnak. Egész nap az irodámban ültem, sokszor visszamentem éjszaka is dolgozni, miután a gyerekek lefeküdtek. Elvállaltam mindenféle munkát, hogy nehogy előforduljon az, hogy befejezek egy projektet és nincs másik felvállalva. Így sokszor egymásra futottak a projektek, még többet kellett dolgozzak. Ez kezdett a család rovására menni, nem volt időm foglalkozni a feleségemmel, a gyerekekkel. Sokszor hétvégén is dolgoztam.

Így kerestem kb 1M forintot havonta, tehát az anyagiakkal nem vont gond, viszont nem volt szabadidőm. (Ez az összeg lehetett volna sokkal nagyobb is, ha mondjuk elmegyek egy céghez dolgozni, de ezt nem szerettem volna, első a család. Úgy is tudtam volna növelni a bevételt, ha emelem az órabéremet, de annak az volt a kockázata, hogy elveszítek klienseket, amit nem engedhettem magamnak: kellett a biztos, állandó bevétel.)

Aztán a feleségem elkezdett az MLM foglalkozni. Véletlenül csöppent bele, a cég termékeit már régóta használtuk, elégedettek voltunk vele, másoknak is ajánlottuk, munka lett belőle. Én az elején hagytam, hogy csinálja, legalább mást is csinált a gyereknevelésen kívül. Aztán elkísértem 1-2 rendezvényre, ahol megláttam, hogy van tényleg benne üzleti lehetőség is. Innentől kezdve jobban támogattam, segítettem neki. Ez mind a munkaidőm kárára ment, viszont hosszú távon gondolkoztam. Mindig úgy alakítottuk, a havi minimum 1 mila meglegyen a családi kasszába a fizetésemet és az ő jutalékát összerakva. Nincsenek nagy igényeink, nem flancolunk, így simán elég volt.

Aztán egy idő után, amikor már az ő jutaléka még magasabb lett, meg tudtam lépni azt, hogy elkezdek órabért emelni. Voltak klienseim, akikkel megszakadt a kapcsolat, viszont átlagban nőtt a havi jövedelmem, úgy , hogy közben több szabadidőm maradt. Ez év januárjára kb 1.2 mila lett a havi bevételem. Az asszonyé olyan 6-700eFt. Ekkor én már csak kb napi 4 órát dolgoztam. Ekkor kaptam egy olyan állásajánlatot, ami nagyon elgondolkoztatott: 5 éves projekt, napi nyolc óra fix és kb 3 mila fizetés.

Tanácstalan voltam: álljak vissza napi 8 órát dolgozni, feladni azt a szabadságot, amit addig kialakítottam? 5 év az hosszú idő. Mi lesz utána !?

Ekkor elkezdtem számolgatni: megnéztem, hogy mi van, ha marad minden a régiben, mi lesz, ha elvállalom, mi lesz, ha nekiállok MLMezni? Alaposan megvizsgáltam minden lehetőséget. Megnéztem, hogy hogyan haladnak azok az emberek az MLMben, akik nagyjából a feleségemmel egyszerre kezdték és mind a ketten (férj és feleség is) csinálja.

Végül az jött ki, hogy hosszú távon gondolkozva, ugyanúgy meg tudom keresni azt a pénzt az MLMben is, viszont nem kell napi 8 órát dolgozzak és még az asszonnyal is többet lehetek együtt.

Így januárban elkezdtem szép lassan leépíteni a programozói munkáimat, és egyre többet foglalkozni az MLMel. Mostanra már csak 1-2 kliensem maradt, nekik is csak heti néhány órát dolgozok, ameddig befejezek minden elkezdett projektet. (Egyet valószínűleg megtartok, mert szeretem azt a munkát is és hogy ne essek ki teljesen a gyakorlatból).

Nos, kb ennyi a mi történetünk. Ti hogyan döntöttetek volna a helyemben? Elvállaltátok volna azt az 5 éves projektet?

Az MLM részére visszatérve. Látni lehet, hogy ezt a jutalékot a feleségem hozta össze 3 kisgyerek mellett, úgy, hogy én támogattam benne. Együtt működtünk, előre terveztünk. Ennek semmi köze ahhoz, hogy én mit dolgoztam, vagy mennyit kerestem.

2019. okt. 10. 10:19
 106/162 anonim ***** válasza:
72%

"Valóban nem annyi.

Több. Sokkal több."

Nyugodtan bizonyíthatod. Addig pedig semmit nem ér az állításod.

"De."

Ez olyan mint amikor a durcás kisgyerekkel vitázol. Nagyon meggyőztél. Nyugodtan leírhatod őket akkor.

"Sosem a vitamintartalom mértéke a döntő, hanem a felszívódási arány."

Maradjunk annyiban, hogy mindkettő fontos. Vajnyi keveset ér a tápkieg, ha minden felszívódik belőle, de lényegesen nem járul hozzá a napi vitamin bevitelhez.

A másik pedig, hogy ezt sem tudod bizonyítani, hogy a "prémium" MLM-es vitamin jobban felszívódik mint a hagyományos. :) Próbálta már a NuSkin is, csak bírósági eljárás lett belőle.

2019. okt. 10. 11:02
 107/162 anonim ***** válasza:
61%

@106

Amíg téged nem a tények érdekelnek, hanem csak a trollkodás, addig teljesen mindegy, hogy én mit írok ide.

Persze, attól a tények még tények maradnak.

Azt azért tudnod kell, hogy az MLM nem a meggyőzés üzlete. Az MLM-ben nem meggyúzünk embereket, hanem megkeressük azokat, akik keresik a megoldást valamely problémájukra. Az MLM megoldásokat nyújt.

Senki nem azért csatlakozik egy MLM-üzlethez, mert "emelemezni" akar. Senki. Egyik nagy vezető sem. Senki.

Mindenki azért csatlakozik, mert van egy problémája, amit szeretne megoldani. Vagy több. S aki ésszel nézi ezt a típusú üzletet, az látja, hogy az MLM megoldásokat nyújt.

Megoldásokat, nulla kockázattal. Nem tudok még egy olyan üzletet, ahol nulla kockázattal tudsz felépíteni egy, akár hatalmas üzletet. Nem tudok még egy olyan üzletet, amelyik ilyen fokú megtérülést mutatna.

Kérdezőnek:

Az MLM egyáltalán nem csak a pénzről szól. A csatlakozók többsége egyáltalán nem a pénzért csatlakozik. A többség csupán minőségi termékeket akar, s itt megtalálja. Ráadásul, ha jól választ szponzort, akkor minőségi szolgáltatást is kap a termékekhez.

A csatlakozók kisebbik része az, amelyik a pénz miatt csatlakozik. Közülük sokan csak várják az eredményeket, de tenni nem tesznek érte.

S talán nem fogod elhinni, de vannak bőven, akik nem a termékért és nem a pénzért csatlakoznak, hanem pusztán a jó társaság miatt. Az igazán jó bulik miatt.

Vannak, akik a tanulási vágyuk kielégítése miatt jönnek.

Lehet, csodálkozni fogsz, de Magyarország no1 MLM-cége, mely 41 éve van a világpiacon, Magyarországon is 22 éve, bár a világ legkiválóbb termékeit teszi elérhetővé bárki számára, elsősorban nem termékforgalmazó cég, hanem az ország első számú felnőttoktatási cége. Itt bárki tanulhat, többnyire ingyen. Szinte minden rendezvényre van belépődíj, de nem az oktatást fizeted meg, hanem a terembérlethez járulsz hozzá egy minimális összeggel. Hasonló, cégfüggetlen szemináriumok, melyeket külsős cégek tartanak, többnyire napi 50-150e Ft-ba kerülnek. Itthon. Ha egy igazán magas színvonalú, USA-képzésre mész, nem ritka, hogy 2000-10000 dollárt fizetsz ki egy profi képzésért (plusz utazás, szállás, kaja). S komoly vállalkozók, (nem csupán MLM-esek...) itthonról is kijárnak ilyen képzésekre.

Ehhez képest, egy jó MLM cég napi 500 és 10000 Ft közötti összeget kér tőled terembérletre. Amúgy, ennek nagy része pszichológia: ami teljesen ingyen van, az nem értékes. Sokkal jobban figyelsz, ha fizettél a képzésért...

2019. okt. 10. 13:41
 108/162 anonim ***** válasza:
81%

"Amíg téged nem a tények érdekelnek, hanem csak a trollkodás, addig teljesen mindegy, hogy én mit írok ide."

Te normális vagy ember? :D Te szóltál bele egy vitába, de azt mondod én trollkodom? Meg hogy nem a tények érdekelnek? Szerinted miért kérdeztem? Írd le az állításaid bizonyítékát, érveit, ha fel tudod őket vállalni, és meg is tudod őket védeni. Nem kell a mellé dumálás.

"Azt azért tudnod kell, hogy az MLM nem a meggyőzés üzlete."

Nem persze, azért nem működik online sem.

"Megoldásokat, nulla kockázattal. Nem tudok még egy olyan üzletet, ahol nulla kockázattal tudsz felépíteni egy, akár hatalmas üzletet. Nem tudok még egy olyan üzletet, amelyik ilyen fokú megtérülést mutatna."

Na látod, ez eddig a legnagyobb kamu, amit eddig leírtál. Talán nem fordítasz időt, energiát, meg pénzt a hálózatod építésére? Dehogynem. Mindet bukhatod is, ugyan úgy mint egy másik üzletnél. Illetve itt van még egy, amit magas számban tudnak visszaigazolni, hogy az MLM miatt elbuktak, és azok az emberi kapcsolataik. Az pedig többet ér mint a pénz.

"A többség csupán minőségi termékeket akar, s itt megtalálja. "

Ez az amit nem igazán tudsz bizonyítani. Nem tudod bizonyítani, hogy a te terméked jobb, mint a másik bolti. Már ameddig táplálékkiegészítőkről beszélünk.

"Lehet, csodálkozni fogsz..."

Igen, pontosan a Nu Skin-nél voltak ilyen rendezvények, ott pont ez a szöveg ment, amit leírtál.

Miért, az oktatóanyagok amiket veszel, ingyen vannak? 10-40e Ft volt ott egy csomag. Még hogy a terembérlésért fizetsz...

Én meg nem a biokajáért fizetek a boltban, hanem annak az előállításáért, amúgy a termék ingyen van. Ezekkel csak magadat vered át.

2019. okt. 10. 14:39
 109/162 anonim ***** válasza:
30%

A válaszaidból jól átható, hogy a tények nem érdekelnek.

Jól látod, nem véletlen, hogy a Nu Skin ott van, ahol. Lehetne világelső is, ha a legjobb lenne. De nem az.

Nekem nem kell bizonyítanom a termékek minőségét. Megnézed az összetételüket, összehasonlítod a "másik boltival", s fogod látni. Ezek nem szubjektív dolgok, hanem adatok, tények. Egyébként "a boltban" is vannak hasonlóan jó minőségű termékek. Hasonlóan jó áron. Csak azokkal nem tudsz sem jövedelemkiegészítésre szert tenni, sem karriert építeni. S nem lesz olcsóbb, ha többet veszel. Nem kapsz hozzájuk egy minőségi szolgáltatást, tanácsadást, de a kérdéseidet sem teheted fel, mert egyrészt az eladónak fogalma sincs a válaszokról, nem ismeri a terméket, nincs semmilyen terméktapasztalata, másrészt pedig alig várja, hogy elhúzz a kasszától, mert mögötted ott áll nyolc másik.

Én még nem láttam MLM-est, aki "bukta" volna az emberi kapcsolatait. Olyat viszont sokat ismerek, aki az MLM-es környezetnek köszönhetően sokkal jobb az emberi kapcsolatok építésében, sokkal nagyobb és mélyebb baráti körrel rendelkezik, mint előtte. Messze jobb a kommunikációja, s boldogabb életet él egy felemelő családi és baráti környezetben.

Ezek tények. Persze, te majd most jössz megint a véleményeiddel :)

2019. okt. 10. 15:51
 110/162 anonim ***** válasza:
62%

"A válaszaidból jól átható, hogy a tények nem érdekelnek."

Igazából, azt hiszel amit akarsz. Megmutatom a tény jelentését, mert úgy néz ki nem érted: "Megalapozott állítás, a valóságot tükröző, igaznak tekintett, és általánosan elfogadott megegyezés"

"Nekem nem kell bizonyítanom a termékek minőségét. Megnézed az összetételüket, összehasonlítod a "másik boltival", s fogod látni. "

Nem az összetételüket kérdeztem, hanem a felszívódási arányt. Azt nem látni az összetételnél. Ha állítasz valamit, és nem tudod alátámasztani, szimplán szubjektív véleményed van. Semmi több.

"Csak azokkal nem tudsz sem jövedelemkiegészítésre..."

Így van, látod itt a lényeg. Az MLM-es termékek azért drágábbak, mert így tudják fedezni a jutalékokat. Nem azért, mert relatíve többet érne.

"Nem kapsz hozzájuk egy minőségi szolgáltatást, tanácsadást,"

A minőségi is szubjektív dolog. Te hány iskolát végeztél el ilyen témában, hogy pontosan ráláss a termékek hatásaira, összetételére, hogy ebben tanácsot is adj? Van PHD-d ilyen témában? Ha nincs, nem tudsz minőségi tanácsadást adni.

"Én még nem láttam MLM-est, aki "bukta" volna az emberi kapcsolatait."

Erre már írtam korábban, hogy mindenki azt vesz észre, amit akar. Én meg láttam.

"Olyat viszont sokat ismerek, aki az MLM-es környezetnek köszönhetően sokkal jobb az emberi kapcsolatok építésében, sokkal nagyobb és mélyebb baráti körrel rendelkezik, mint előtte."

Igen, ami hazugságra épül. Elhiszem, hogy MLM-es berkekben nagyon jók a kapcsolataik.

"Messze jobb a kommunikációja"

Na látod, talán ebben az egyben igazat tudok adni. A marketing és pszichológia miatt javul az ember kommunikációja, ez nem vitás.

"Ezek tények. Persze, te majd most jössz megint a véleményeiddel :)"

:DDD Ez egy tipikus érvelési és vita hiba, amikor is a személyét támadod az embernek, mert nem tudsz jó érveket felhozni. :) Had reagáljak már arra, amit írtál. Köszi.

2019. okt. 10. 17:09
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!