Hogyan kell dolgozni az MLM-ben?
@17:09
Elhívok 3 embert, telefonálgatuk velük, fizetek nekik kávét. De 3ból egyet sem sikerül befűzni vagy hogy vásároljon. Buktam a rájuk szánt időt energiát és pénzt, pénzt pedig nyilván nem kerestem rajtuk.
Ez egy életszerű szitu.
Itt már is megbukott a te kis mesevilágod hogy:
"Az viszont megkérdőjelezhetetlen tény, hogy az MLM nem pénzt visz, hanem pénzt hoz."
Visszatértem. Az utolsó 3 oldalt gyorsan átugrottam, csak egymás oltogatása és személyeskedés ment.
Illetve, bevallom, el is vesztettem a fonalat, hogy ki kicsoda.
A személyes történetet elolvastam. Hitetlen vagyok.
A cég nevét is megkaptam privátban. Mindig azt szoktam mondani, hogy tájékozott vagyok. Rengeteg szabadidőm van, internetfüggő vagyok, egész nap a hírportálokat bújom, szóval úgy érzem, eléggé képben vagyok a világ dolgait illetően.
De ez a cég... nekem ez semmit nem mond. Sosem hallottam még róluk.
Részben ezért vagyok szkeptikus. Ha ennyire jók a termékek (ez ugye szubjektív) és ennyire jól lehet vele keresni, akkor miért nem hallottam még soha róla?
Ez már eleve fura.
A másik: az anyagiak. Számomra ez nagyon hihetetlen.
Nettó 250 körül keresek, ami szerintem érettségivel nem egy rossz összeg. Lakáshitelem van, egyedül élek, és egészen jól kijövök, tudtam gyűjtögetni, most felújítok, és meg szoktam venni mindent, amit meglátok és megtetszik.
Erre olvasom, hogy az volt a cél, hogy havi 1 millió meglegyen, és "nincsenek nagy igényeink, kijövünk belőle".
Bocsáss meg, de MI VAN???
Ez egy igen nagy összeg a havi megélhetésre, még egy komplett családnak is. Ez nem a "kijövünk belőle" kategória, hanem luxus.
Még ha nem is jut minden hónapban Bora Borára, de hogy nem az átlag, az is fix.
Programozóként elhiszem, hogy lehet ennyit keresni, de egy névtelen MLM céggel nehezen hiszem.
Van a nagy flp, benne vannak sokan, akik hisznek benne. Csinálják éveken át, mégsem jutnak ennek az összegnek a közelébe sem. Pedig ők hisznek benne.
Szóval az elhivatottság adott, és ha van egy jobban jövedelmező cég, ők meg már kiépítettek egy ügyfélkört, és a képzéseken megtanulták a "szakma" csínját-bínját, akkor miért is nem nyergelnek át oda, ahol még egy 3 milliós ajánlatot is vissza lehet utasítani, hisz az MLM még ennél is jövedelmezőbb?
Ne haragudj, de ez már a tündérmese kategória.
Ahogyan azt sem tudom elhinni, hogy valaki benne van ebben a körben, és nem találkozott még olyannal, akinek az emberi kapcsolatait tönkretette volna az MLM. Ezzel kezdődik, kb az emberek 90-ának van ilyen sztorija, így ez megint csak furcsa nekem.
A motivációs szövegek, és saját magán történő kipróbálás, amit előttem írtak, tényleg jellemző. Beleverik a fejükbe, hogy ők most új életet kezdenek. Akiről írtam, hogy elveszítettem, ugyanezt csinálta. Megváltozott az egész élete, semmi nem maradt a régiben, kapuzárási pánik, szakítás, új munkahely, mindenből újat akart, le is fogyott vagy 30 kilót. Ekkor talált rá az MLM-es liba, aki belerángatta. Tette ki ő is az okosságokat, meg fotózkodott a fogyasztószerekkel. Persze, mintha azoktól fogyott volna le. Itta a vitaminos italokat, és tényleg az jött le az ismerőseinek, hogy esetleg ezektől a dolgoktól fogyhatott le, hisz a magánéleti kríziseit nem reklámozta, korábban 110 kilóval pózolt, most meg hirtelen 70-80-nal, kezében a csodaszerrel, széles mosollyal. És ette-itta ezeket a varázsitalokat, hitt is bennük, annyira átmosták az agyát, hogy elhitte, hogy ő ettől érzi jól magát.
Persze az új élete igen hamar összeomlott, az új nővel is vége lett, és az új munkahelyről még próbaidő alatt elküldték, illetve kifejtettem, hogy a régi ismerősök utána engem kerestek meg, hogy az illető felvette velük a kapcsolatot, és némi bájolgás után megpróbálta rájuk sózni az flp-s vackokat.
A másik sztori. Nem hiszek a véletlenekben, követem ezt a kérdést az elejétől fogva, és épp a héten kaptam egy fura üzenetet. Egy gyerekkori jóbarát írt rám. Együtt nőttünk fel, és több, mint 10 éve nem beszéltünk. Nem is tudok róla semmit. Fb-on ismerősök vagyunk, ennyi. És csak ennyit írt: "Szia ..., nagyon rég beszéltünk, hogy vagy?"
Rámentem az oldalára, és egyből beugrott: én ennek a személynek hónapokkal ezelőtt leállítottam a követését. Ez azt jelenti (ha valaki nem fb-ozna), hogy ismerősök maradunk, de nem látom, mit tesz ki. Sok emberrel megcsinálom ezt, aki állandóan idiótaságokat posztol, napi 20 képet tesz ki, vagy bölcs idézeteket, vagy reklámoz valamit, ami nem érdekel. Szóval ez a valaki pár hónapja elkezdte megosztogatni, hogy mennyire bevált neki valami, ezért úgy döntött, hogy ő bizony tagja akar lenni ennek a nagy családnak, és hogy ez mennyire jó, hogy megváltozott az élete, mennyi pozitív ember veszi körül, mióta belépett, mennyire ajánlja mindenkinek, stb.
Ő nem titkolózott, hiszen az a célja, hogy eladjon. Nyilván flp-ről van szó.
Itt állítottam le a dolgot. És most jön az üzenet, hogy rég beszéltünk, hogy vagyok. Napok óta azon gondolkodom, hogy egyáltalán válaszoljak-e neki, és ha igen, akkor megírjam-e, hogy köszi jól vagyok, várjam-e ki, mikor rukkol elő valami csodaszerrel, vagy eleve azt írjam, köszi, jól vagyok, de nem veszek semmit.
A teljes évi fizetésemet ráteszem, hogy nem azért keresett meg, mert tényleg kíváncsi, mi van velem.
Egyébként azon sem lepődnék meg, ha flp-sek és egyéb mlm-es csoportok tagjai követnék ezt a kérdést, és a hasonló kérdéseket. Sőt, zárt fb csoportokban esélyes, hogy kielemzik és "tanulnak belőle". Vagy még a végén a tréningeknek is része lesz. :D
Hiszen itt leírva látnak mindent, hogy miért is szkeptikus a célközönség. Adva van, hogy mikre kell meggyőző választ találniuk.
Még segítünk is nekik, hogy kész, betanult válaszuk legyen azokra, amikben nem hisznek az emberek. Így még könnyebb lesz nekik balekokat találni.
@133
Amíg a világ világ, addig az emberek két nagy csoportra lesznek oszthatók. Az egyik, aki kíváncsi, aki nyitott az új dolgokra, szívesen kipróbál valamit amit korábban nem használt- A másik csoport tagjai pedig maradnak a komfortzónájukban, véletlenül sem feszegetve annak határait. Részben a "nemérdekel" miatt, részben pedig az előítéleteik miatt.
Nincs ezzel semmi gond, amíg ember él a földön, mindaddig szükség lesz boltosokra, takarítókra, sofőrökre, mérnökökre, gyári munkásokra, s még ezernyi más szakma képviselőire.
Ugyanakkor, mindig lesz egy olyan réteg, amelyik nem éri be ilyen monoton tevékenységekkel. Nekem is unalmas lenne. Én már általános iskolás koromban is pénzt "csináltam". S azóta is, évtizedek óta.
Az első valódi vállalkozásomat a rendszerváltás első napjaiban hoztam létre, nulla forint befektetésével, s fél éven belül egyben volt az első egymillám. Azóta sok mindent csináltam, ott voltam az első MLM-ek hazai indulásakor is, egyikhez-másikhoz csatlakoztam is, s rengeteget tanultam a rendezvényeiken. Általában fizetni kellett a belépésért, s utazni kellett a helyszínre, tehát nem volt ingyen. Ámde, soha nem sajnáltam a pénzt tanulásra. Az ugyanis befektetés.
Azóta az egyik legnevesebb MLM-cégnél elég komoly karriert futottam be, így bőven van rálátásom arra, amiről írtál. Veled ellentétben, tudom, hogy nincs senki a csatlakozók között, aki "balek" lenne. Olyan van, hogy valakit rosszul tájékoztatnak, ő pedig felelőtlenül, kevés információ birtokában meghoz valamilyen döntést, s ennek következtében Úgy tűnik, mintha "balek" lenne. Csakhogy, ebben ő maga is vastagon sáros.
Veled ellentétben, nem nevezném vacaknak azt a termékcsaládot, amely 160 országban, minden egyes ország vonatkozó jogszabályainak tökéletesen, s egyszerre képes megfelelni. Ez már önmagában azt mutatja, hogy elég magas minőségű termékekről van szó. Az már csak hab a tortán, hogy ezen termékek némelyike komoly nemzetközi megmérettetéseken is győztes tud lenni. Szóval, aki szerint "vacak" lenne bármelyik is, az erősen információhiányban szenved.
Az MLM csupán egy lehetőség. A milliónyi másik mellett. Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai. Mindegyiket lehet profin művelni, de rosszul is.. No meg középszerűen is. Az MLM-ben is, a hagyományos vállalkozásban de akár az alkalmazotti létben is van, aki profi, s van, aki megbukik.
Titok nincs. A siker képlete baromira egyszerű:
siker = hozzáértés x hozzáállás
Ha bármelyik szorzó nulla, akkor az eredmény is nulla lesz.
S ez az élet összes területére igaz. Igaz az MLM-ben, igaz bármelyik vállalkozásban, de igaz minden szakmában, s igaz a párkapcsolatokban de ugyanúgy az emberi kapcsolatokban is.
Igaz a saját életedben is. Naponta döntések százait, ezreit hozod meg, s ezzel magad alakítod a jövőd. Olyan lesz, amilyenné formálod.
Nem lehet mindenki MLM-es, soha nem is lesz. Attól az MLM még él, virul, s egy páratlan lehetőség annak, aki elhiszi, hogy ez neki is a valósága lehet.
Az egymilliós jövedelemről pedig... Nem száz ember van Magyarországon, akik MLM-mel nemcsak hogy a "közelébe kerültek", de bőven túl is léptek rajta. Sőt jónéhányan vannak olyanok is, akik az egymilliárdot is rég csak visszanézve látják. Persze, ez utóbbi nem 5 év eredménye, sokkal inkább 20. A havi egymillió pedig gyakorlatilag fél-egy év alatt kényelmesen, szinte bárki számára elérhető. Ismerek olyan embert, nem egyet, aki az első hónapban megcsinálta, persze, ő a "fehér holló"-kategória.
Az meg, hogy mire elég a havi egymilla, erősen szubjektív. Ismerek olyan embert, aki havi 80 ezer HUF jövedelemből havi 20-at, 30-at félre tud tenni, de olyat is, aki a havi egymillából semennyit sem...
" Ismerek olyan embert, aki havi 80 ezer HUF jövedelemből havi 20-at, 30-at félre tud tenni,"
Nem nehéz ha hajléktalan vagy, és éttermek kukájából oldod meg az étkezést.
@135
Igaz.
De akkor sem, ha nyugdíjas, falusi néni vagy, aki kertészkedik, tyúkokat tart, s nemcsak autója nincs, de ájfonja sem. Ellenben, vezetékes telefonja igen, egy régi tévéje, amihez nincs kábeltévé, így a hagyományos, földi csatornákat nézi esténként. Vízzel-villannyal takarékos, fával fűt, ami nagyjából szintén megterem a saját kertében, szinte csak tejet-kenyeret kell vennie, mert minden más "megtermelődik" a portáján. Nem egy van ilyen, s nem is ezer.
# 133
"Hitetlen vagyok"
Mint írtam, nem áll szándékomban senkit sem meggyőzni semmiről, bizonygatni meg végképp nem szeretnék semmit. Van egy olyan mondás, hogy: aki nem hiszi járjon utána :)
De azért egy kis gondolatébresztő: Gondol végig, hogy mit érnék el azzal, ha kamuznék. Tegyük fel, te úgy döntesz, hogy te is szeretnéd kipróbálni. Csatlakoznál az én csapatomhoz. Ezentúl együtt járnánk rendezvényekre, megismernéd az összes munkatársat, mindenkivel beszélnél, egy idő után együtt ülnénk a vacsoránál, együtt boroznánk, talán eljönnél a házamba is. Vajon így is titokban tudnám tartani mindvégig előtted, hogy mennyi a jutalékom? Mi lenne, ha kiderülne, hogy kamuztam? Meddig maradnánk úgy munkatársak? Hogyan tudnék úgy hosszú távon üzletet építeni, ha mindig kiderülne, hogy kamuzok.
(Zárójelben még egyszer megemlíteném, hogy hálózatot építeni, jól keresni csak úgy lehet, ha az alattad levők is jól keresnek. Ezt viszont csak hosszú távon lehet, úgyhogy nem engedhetném azt meg magamnak, hogy az emberek rajtakapjanak, hogy kamuzok és rögtön elhúzzanak)
Egy hálózatban ha a jutalék nem is feltétlenül nyilvános, a "rangja" az nyilvános mindenkinek. Ha valakit tényleg érdekel, akkor meg tudja nézni a jutalék rendszert és már a rangból is lehet következtetni a jutalékra nagy vonalakban. (Persze itt nagy lehet a szórás, de meg lehet tippelni, hogy 100E, vagy 1M Ft tartozik egy ranghoz.)
"eléggé képben vagyok a világ dolgait illetően"
Régebben én is pont így gondolkoztam. Beleástam magamat mindenféle témába, a kvantumfizikától a történelmen keresztül a politikáig. Egész addig, amíg rá nem jöttem, hogy milyen keveset is tudok és tudhatok. Azóta inkább másképp informálódok. :)
"Ha ennyire jók a termékek (ez ugye szubjektív) és ennyire jól lehet vele keresni, akkor miért nem hallottam még soha róla?"
Nagyon sok MLM cég van, amiről még én sem hallottam. A legtöbb nem "harsány", inkább személyesen megy a dolog kis csoportokban. A miénk mondjuk nem a legharsányabb, de azért vannak kivételek bőven.
A másik dolog, hogy ez sem egy különleges cég. Nagyjából ugyanúgy fizet minden MLM cég, a termékek is nagyjából hasonló minőségűek. Attól függ, hogy te mit hozol ki belőle. Persze vannak kivételek, nem árt körülnézni.
"nincsenek nagy igényeink, kijövünk belőle"
Engem pl nem érdekel, hogy milyen csempe van a házunkban, vagy hogy hány lóerős az autónk. Az ilyesmire nem adunk. Olcsó telefont használok.
Viszont van 3 gyerekünk. Van mire költeni. Pl nagyon odafigyelünk a táplálkozásra. Üzletből soha nem veszünk húst. Hacsak lehet, akkor zöldséget, gyümölcsöt sem. Általában bio termelőktől vásárolunk, ami ugye nem olcsó. Pl a hús 3x árban van. Kenyeret itthon sütünk, a liszt kilója kb 1500-2000 forint.
És ez csak a kaja, úgyhogy el lehet tapsolni simán egy milát havonta, úgy hogy nem luxolsz, legalábbis kifele semmi nem látszik belőle.
A hozzászólásod többi részére egyelőre nem reagálnék, hisz nem sok értelme lenne. Ha megérted az MLM lényegét, akkor ezekre is választ kapsz. Amit érdemes szem előtt tartani, hogy azok, akik rád írnak, akik reklámozzák a terméket, azok nem értették meg a lényeget. A hálózatépítés nem erről szól.
# 134
Jó kis klisé halmazt sikerült ide fabrikálnod :)
Mit csináljunk, ha az élet egy "klisé-halmaz"?
Csak a tapasztalataimat írtam le. Azt, ami vagy velem, vagy a látóteremben valakivel megtörtént. Ez az élet.
"Nincs ezzel semmi gond, amíg ember él a földön, mindaddig szükség lesz boltosokra, takarítókra, sofőrökre, mérnökökre, gyári munkásokra, s még ezernyi más szakma képviselőire."
Ez az MLM-ről már nem mondható el, mert az egészet egy kényszer szülte mesterséges fogyasztói réteg tartja fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!