Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan kell dolgozni az MLM-ben?

Hogyan kell dolgozni az MLM-ben?

Figyelt kérdés
Mindig azt hallom,napi 2-3 órát kell online dolgozni és szépen lépcsőzetesen mész felfelé anyagiak terén is ha jól csinálod.Sokan azt mondják azért a legjobb az mlm mert olyan anyagi és és idő függetlenséget amid más nem,olvasgatok a neten és sokan írják milyen sikeresek lehet csak ezek alapján ítélek tévesen de mintha mindenki gazdag lenne belőle,utazgatna a világ körül és idő milliomos lenne az mlm munka végett.

2019. okt. 5. 15:32
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/162 anonim ***** válasza:
25%

@88

Nem, nem az "efelpé". Nagyon nem.

@89

"Kétlem, hogy téged megkeres több száz ember hetente, mint mondjuk amennyi ember bemegy egy kisebb fodrászathoz."

Miért kellene több száz ember hetente? :D :D :D Ez nem egy fodrászat. Itt ha hetente csak egy ember jön be, pár hét / hónap után máris több lesz a jövedelem, mint egy átlagos fodrásznak.

"A méregdrága termékekre"

Méregdrága lenne? Mihez képest?

Egy termék sohasem "méregdrága", max te nem tartozol a cég célpiacába. A Ferrari is méregdrága annak, aki életében nem látott még annyi pénzt egyben. Aki meg havonta vagy akár csak évente megkeresi egy Ferrari árát, az nem osztja ezt a véleményt.

2019. okt. 9. 01:44
 92/162 anonim ***** válasza:
47%

# 87

Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, habár te már meg is válaszoltad nagy részét. Úgy tűnik, hogy már megvan a határozott véleményed van az MLMről. Inkább azok miatt teszem, akik csak olvasgatnak és kérdéseik vannak.

"Nekem ez úgy jön le..."

Ez olyan szubjektív, maradjunk inkább a tényeknél.

Lehetséges, hogy nehézkesen fogalmazok és néha kapkodok is, de ha figyelmesen elolvasod újra (pl. #74, #77), akkor más fog lejönni. Nekem úgy jött le, hogy rendesen elmagyaráztam, hogy miért nem szeretném ide írni a cég nevét. Nem erről szól ez a kérdés és nem is ez a lényeg. Akit tényleg érdekel az úgyis utána fog járni, nem ez az egyetlen ilyen cég. Amúgy is arra próbálok buzdítani mindenkit, hogy ha ezzel szeretne foglalkozni, akkor vizsgáljon meg minden céget alaposan.

Te például mihez kezdenél, ha mondanék egy cégnevet?

" aki még így névtelenül sem vállalja a gondolatait, azzal komoly baj van"

A gondolataimat vállalom, sőt, ha valakit érdekel, akkor az arcomat is adom hozzá. A "komoly baj" kijelentés, viszont szerintem már súrolja a személyeskedés kategóriát. Mellőzzük, ha lehet.

"Emberünkről még annyit, hogy anyuka-apuka is otthagyta az állását a bizonytalanért, 3 kisgyerek mellett."

Ez sem pont így történt (#71)

(erről régebben írtam egy bejegyzést, hogy hogyan is működik az ember gondolkozása: olvas valamit, arról alkot egy véleményt és utána már csak az marad meg benne. Az eredeti információ elvesződik

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__.. # 9 hozzászólás)

A feleségem 3 pici mellett nem járt dolgozni, a gyerekeket nevelte. Én tartottam el a családot egyedül. Aztán ő elkezdte csinálni, nőtt a jutaléka és eljutott egy olyan szintre, amiből már el lehet tartani egy családot.

Én reggeltől estig dolgoztam, nem maradt sok időm a családra, gyerekekre. Olyasmit kerestem, ami biztosít elég időt és pénzt is. Mint mondtam a szakmám programozó. Legtöbben kockának tartanak. Ez azt jelenti, hogy nem igazán érdekelnek a mellébeszélések, az érzések, a látszat. Csak a számok, a tények. Leültem, terveztem, számoltam és az jött ki, hogy hosszú távon megéri belevágni.

Azzal teljesen tisztában voltam, hogy nem egyik napról a másikra fog annyit hozni, mint a régi munkám, viszont nagyobb potenciál lehet benne. A vállalkozások így működnek. Viszont csak akkor vágtam bele, amikor már volt akkora plusz jövedelmünk, hogy ne veszélyeztesse a költségevésünket. Ésszel kell ezt is csinálni. Azt is leírtam már többször, hogy mindenkit arra ösztönzök, hogy ameddig nem él meg ebből normálisan, addig ne is hagyja ott a munkahelyét.

"Miféle felelőtlen ember az, aki munkanélkülivé válik 3 gyerek mellett önszántából, holott nem keresett rosszul?"

Én másképp látom ezt: talán durván fog hangzani, de az én fejemben ez a kérdés így hangzik: miféle felelőtlen ember az, aki talál egy kockázatmentes lehetőséget arra, hogy több időt tölthessen a gyerekeivel, de nem vág bele az előítéletei miatt?

"Hisz tényleges munka nincs mögötte, mert csak akkor kell kontaktolni bárkivel, ha jelentkezik, az meg nem egy napi 8 órás dolog, de valószínüleg havonta sem tesz ki összesen 8 órát."

Itt is keményen kell dolgozni, soha nem mondtam olyat, hogy nem kell. Viszont pont az a lényeg, hogy nem kell napi 8 órát. Ha annyit kellene, akkor miért hagytam volna az eredeti munkámat?

2019. okt. 9. 10:19
 93/162 anonim ***** válasza:
19%

# 89

"Ez is, hogy te több olyan embert ismersz, akik abbahagynak egy fogyókúrát, vicc kategória"

Aki táplálékkiegészítőkkel is foglalkozik, annak ez is benne van a látókörében.

"Demagóg dolog csak azt beleszámolni a számításaidba, akik épp használják a termékeid és/vagy dolgoznak az MLM-ben, és kihagyni azokat, akiket nem érdekel"

Pont úgy, mint ahogy a soványakat sem számolod bele a fogyókúrázókba.

Nem gondolom, hogy demagóg retorikát használtam volna, amikor a hasonlatot felhoztam. Inkább mondanám demagógnak ezeket az általad használt kifejezéseket: "méregdrága termékek", "árnyékolt hazugságok", " téríteni kell az embereket", "ahol hitegeted az embereket"

"Ha nem megy, alkalmazkodsz, jobb árakat kínálsz, stb"

Aki ezt szeretné csinálni, az folytasson hagyományos kereskedelmet. Aki nem akar ezzel foglalkozni, a rábízza az árakat az MLM cégre.

"Kétlem, hogy téged megkeres több száz ember hetente"

#91 már válaszolt erre előttem. Egyetértek vele. Általában havonta 1-2 új ember pont elég.

2019. okt. 9. 10:34
 94/162 anonim ***** válasza:
100%

#91 "Miért kellene több száz ember hetente? :D :D :D Ez nem egy fodrászat. Itt ha hetente csak egy ember jön be, pár hét / hónap után máris több lesz a jövedelem, mint egy átlagos fodrásznak."

Nem hinném, hogy hozzád szóltam. Ha meg nem érted mire írtam, érdemes elolvasni az előzményeket...Amúgy meg kétlem, hogy pár hónap utána annyi bevételed lesz, mint egy fodrászatnak. ;)

"Méregdrága lenne? Mihez képest?"

Ár-érték arányhoz, tudod. Egy Ferrarinál nézhető a magasabb értéke mondjuk egy zsigulihoz képest, egy MLM tápkiegnél nincs így. NEm tudsz normál érveket és bizonyítékot felhozni, hogy az "mlm-es vitamin" miért jobb, csak a szokásos szöveg, hogy "prémium termék".

Főleg amikor az MLM-es haverom ugyan úgy beteg télen, én meg sima C vitaminnal 4 éve nem vagyok beteg. Vagy amikor megnézed egy-egy mlm-es tápkieg tartalmát, és szörnyülködsz milyen alacsony mg-ban a vitamin tartalma. Persze 5-ször drágább.

@kituggya

"Pont úgy, mint ahogy a soványakat sem számolod bele a fogyókúrázókba."

Igen, csak egy normál értékesítésnél tudsz normális célközönséget is megjelölni. Nektek amúgy, ki a célközönségetek? Várj megmondom, aki épp belép hozzátok. :)

"Nem gondolom, hogy demagóg retorikát használtam volna, "

Ha egy boltba bemennek 100-an, 95 ember kijön vásárlás nélkül, de a boltvezető azt mondja megy az üzlet, mert 5 emberből 5 vásárolt, akkor az demagóg baromság. Nem mondhatod a 95-re, hogy ők nem volt célközönség :D

Nem mondhatod, hogy nem volt a célközönséged az, aki nem lépett be, mert akkor meg sem kerested volna, nem igaz? :) Magadnak mondasz ellent pajti.

Egy sovány ember evidens, hogy nem fog fogyókúrázni, egy MLM-nél ez nem egyértelmű.

2019. okt. 9. 14:46
 95/162 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem akkor fussunk neki még egyszer:

Én azt mondtam, hogy az MLM-et is kb ugyanolyan arányban hagyják abba azok akik elhatározzák, hogy ezt szeretnék végigcsinálni, mint ahányan elhatározzák, hogy márpedig végigcsinálnak egy fogyókúrát.

Ez csupán egy szemléltetés, hogy mennyire kitartóak az emberek. Azt is bevallom, hogy nem tudok pontos számokat és arányokat. Azt sem tudom, hogy hányan fogadják meg szilveszterkor hogy le akarnak fogyni és azt sem tudom pontosan, hogy hányan határozzák el, hogy MLM-ezni akarnak. Ezek a százalékok onnan indultak, hogy te (vagy valaki más) kijelentetted, hogy : " Az mlm-et 90%-a az embereknek elbukja". Ezért megkérdeztem, hogy kiknek a 90%-a. Egy MLM rendszerben a tagok nagy része csak vásárló. Soha nem is akartak ezzel hivatásszerűen foglalkozni. A mi csapatunkban kb 3-4%, aki nem csak vásárló. Ha a teljes csapatot vesszük , akkor még több is, mit 90% "elbukja". Vagy úgy értetted hogy ennek a 3-4%-nak a 90%-a?

"Nektek amúgy, ki a célközönségetek?"

Mindenki, kivéve te, mert téged nem lehet becsapni :)

Viccet félretéve. Nyilván mindenkinek van lehetősége belépni, aki akar. Viszont a célközönség korántsem mindenki.

Kb olyan ez, mint mondjuk a Pick szalámi, vagy a Raffaello. Bárki megveheti és sokan meg is veszik mindenféle csoportból. Viszont pl. az egyetemisták, meg a kisnyugdíjasok általában nem vesznek ilyesmit.

Mi főleg vitaminokkal, táplálékkiegészítőkkel, környezetkímélő háztartási cikkekkel foglalkozunk. Az egyetemisták, fiatalok még nem annyira tudatosak, nem érdekli őket az egészségük, még fiatalok, nem használnak ilyesmiket. A kisnyugdíjasok meg talán soha nem is voltak annyira tudatosak, hogy ilyesmivel foglalkozzanak. (Tisztelet a kivételnek)

Szóval a célközönség olyan emberek, akik tudatosabbak és megengedhetnek maguknak egy jobb minőséget, mint a csirkefarhát.

Ha pedig valaki nem engedheti meg magának, akkor megadjuk a lehetőséget, hogy egy kis munkával mégis hozzájusson.

(A termékek árának és minőségének a vitáját szerintem halasszuk későbbre, amikor már minden más le van tisztázva. :) )

2019. okt. 9. 15:33
 96/162 anonim ***** válasza:
84%
Magyarán a célközönség a jómódú ostoba emberek.
2019. okt. 9. 16:13
 97/162 anonim ***** válasza:
0%

# 96

Szerencsére te nem tartozol közéjük

2019. okt. 9. 16:55
 98/162 anonim ***** válasza:
61%
Na ezt teljesen jól látod. Egyik csoportba sem tartozom.
2019. okt. 9. 17:19
 99/162 anonim ***** válasza:
0%

Én ilyet nem mondtam :)

2019. okt. 9. 17:33
 100/162 anonim ***** válasza:
83%

Nekem az a meglátások, hogy egyébként értelmes ember vagy, és választékosan beszélsz, de csak érzésekre próbálsz hatni, viszont nincsenek mögöttük valódi tények.

Tehát egy igen jó szónok vagy, politikusnak való: szépen fogalmazol, intelligens vagy, ami elengedhetetlen egy értelmes vitához, és ezt tisztelem benned.

De meggyőzni nem tudtál.

Valóban van egy véleményem a dologról, de szeretem, amikor egy emberrel lehet vitatkozni (nem veszekedni!), és ha valóban olyan érveket tud felhozni, akkor hagyom magam. Érje el, hogy megváltozzon a véleményem. Ha tényleg tud olyanokat mondani, amik miatt megváltozna.

A lényeg: ilyen érvek nem hangzottak el.

10 hosszú oldalt nem fogok újra átolvasni, és több részleten átsiklottam, bevallom. A magánéletedet félreérthettem, vagy nem is olvastam el minden bekezdést.

De továbbra is az a következtetés, hogy ebből megélni nem lehet, főleg nem oly módon, hogy az ember otthagyja a biztos állását.

Ahogy leírtam: gazdagoknak lehet némi időtöltés.

Ha rákérdezek konkrétan, akkor is letereled, vagy leírod, hogy eltaláltam-e?

Hogy nekem lesz-e értelme, ha megtudom a cég nevét? Nos, nekem valószínüleg nem. De ezt leírtam: sokan keresnek véleményeket, tapasztalatokat az MLM-ről, és te is leírtad: sokan megfigyelnek. Segíts azoknak, akik most is épp figyelnek és nem szállnak be a vitába.

Te magad írtad, nem te reklámozol, hanem csak megvárod, míg érdeklődnek. Nos, itt több ember, köztük én is, már több alkalommal érdeklődtünk.

Mire fel ez a nagy titkolózás?

Szóval, öntsünk tiszta vizet a pohárba: Farmasi?

2019. okt. 9. 19:13
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!