Banif plus Banktol valaki mar kapott ertesitest akinek deviza hitele volt?
Az MNB válaszolt. Azt hiszem velük sokra nem megyünk.
"
Ön a Magyar Nemzeti Bankhoz megküldött beadványában a Banif Plus Zrt.-vel kapcsolatban tett bejelentést, ugyanis a pénzügyi szolgáltató az elszámolási törvényben meghatározott határidőben továbbra sem küldte meg Önnek az elszámolási értesítőt.
Az MNB előtt ismert a Banif Plus Zrt. Ön által sérelmezett magatartása, köszönjük jelzését, illetve a rendelkezésünkre bocsátott információkat.
Az MNB korábban határozottan kinyilvánította: ha egy pénzügyi intézmény megsérti az elszámolással-forintosítással kapcsolatos bármelyik jogszabályi előírást, szankciót fog alkalmazni vele szemben.
Tájékoztatjuk, hogy az MNB hivatalból indított vizsgálat keretében a szükséges és a feltárt jogsértéssel arányban álló intézkedéseket megteszi és erről a nyilvánosságot – ahogyan eddig is – tájékoztatni fogja.
Tájékoztatjuk, hogy az Ön számára nyitva álló panasztételi határidők az elszámolás kézhezvételétől kezdődnek.
Az elszámolással kapcsolatos információkat a pénzügyi szolgáltató honlapján „Elszámolási és forintosítási információk” cím alatt, továbbá az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeiben kifüggesztett tájékoztatókban is megtalálja."
Reggel óta elérhetetlen a Banif Plus Bank! Több olvasónk jelezte, hogy a bank központi telefonszámán senki sem jelentkezik. Tettünk mi is egy próbát, nekünk sem vették fel sőt az ország összes mind a hat Banif Plus fiókját végig hívtuk, de nem jártunk sikerrel.
- Éppen a családunk autóját akartuk értékesíteni, de a vásárló visszalépet, mert nem tudta elérni a bankunkat, hogy kiegyenlíthesse az autón lévő maradék hitelünket.- mondta el a Blikknek Beleznainé, akinek kérésére megkerestük a bankkal kapcsolatban a Magyar Nemzeti Bankot is. Binder István szóvivő türelmünket kérte, amíg utána néz olvasóink panaszaiban foglaltaknak.
Úgy tudjuk, már az MNB is értesült a problémáról és vizsgálják az ügyet.Ezt a Blikkben olvasstam.mi is várjuk a levelet
Én kaptam levelet a nevezett banktól. Bár jobban tette volna ha nem is küld. Egy 3 éves autóhitel amire kifizettem közel 1 millió forintot, most visszafizetnek kemény 13.000 magyar pénzt. Nem semmi ez a "bank".
Ezért nem tudom, hogy örüljek, hogy egyáltalán kapok vissza. Amúgy május 18. án kelt levelet kaptam meg május 28.án.
Ezt lehet csak az MNB tudja megmondani. Én 3 évig fizettem 28.000 ft-ot chf alapon és arra küldtek 13.000 ft-ot.
Volt egy személyi hitelem 5 évig 24.000 ft eur alapon és arra 105.000 ft.ot kaptam. érdekes....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!