Banif plus Banktol valaki mar kapott ertesitest akinek deviza hitele volt?
Sziasztok. Sikerült valakinek rendes összeget visszakapnia ettől a banktól? (1.800.000,- 7 év) hitelre 68.000,- forintot akarnak visszaadni. Panaszomra válaszul elküldték, hogy tényleg hibáztak, és 555Ft-al több jár!
Ezek hülyének néznek mindenkit? Hogyan tovább, hogy bizonyítsam azt a bizonyos számítási hibát? Tudja valaki hol tudnak ebben segíteni?
Teljesen reális összegek ezek....
Nem védek senkit (én is Banif hiteles voltam), nekem 1.1 millára (6 év) 35.000 járt vissza, és sajnos ennyi.
Remélem nem azt várjátok, hogy az árfolyam emelkedést adják vissza nektek. Mert még a mai napig (????!!!) sokan ebben a tévhitben élnek.
Az árfolyamrést adják vissza, és a tisztességtelen kamatemelést (abból is lehet "tisztességes"). Pl. 230 Ft a frank az MNB szerint, de ők a havi törlesztésedet feléd 234 Ft-al számolják. Ez frankonként 4 Ft tisztességtelen költség. Egy ~200 frankos autótörlesztésnél ez 800 Ft/ hó. Ezt szorozd meg mondjuk a futamidőddel, ami mondjuk 72 hónap, az 57.600 Ft. Aztán ennyi... Ha volt kamatemelés ami tisztességtelen, akkor még erre rájön az. Ha nem volt, akkor ennyi az annyi.
sziasztok!
580000ft hitelt vettem fel,visszafizettem 1,1millio helyett 1,8milliót,a svájci franknak köszönhetően!
a levél augusztus végén megjött! 110ezer jár vissza,de levontak 60ezer Ft egyéb költségeket(késedelmi kamat,postaktsg,stb), igy 49000ft jár vissza. A banki utalást választottam,amivel nem iparkodnak! A mai nap irtak emailt,hogy nyilatkozatom feldolgozásra került,az összeg kifizetésre vár! Na erre kiváncsi vagyok! Ha megjött a kittyó,azonnal írok:)
Sziasztok,
Nekem meg csinálták pontosabban megcsinálták volna az elszámolásomat, de a bank nem MNB árfolyamon számolt és nem vett figyelembe egy jó pár törlesztő részletet az elszámolásában. Szóval ha vki át szeretné számolni vagy számoltatni a hitelét talán innen érdemes elindulni. Hozzá teszem nem egyedi esetről van szó.
A Banif plus részletes elszámolása mellé küld egy "Jelmagyarázat" című papírt.
Megtudja valaki mondani, hogy a 39.sorban lévő:"Túlfizetés értéke(az eredeti kölcsönszerződés devizanemében)(a fogyasztó számára az átszámítás keretében jóváírt összeg), pontosan mit jelent?
Nekem 2014 11. hóban lejárt a futamidő. Tehát ha jól értelmezem nekem semmit nem írhattak jóvá az átszámítás keretében. Akkor most ez az összeg jár vissza? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!