Banif plus Banktol valaki mar kapott ertesitest akinek deviza hitele volt?
Köszi Brumi az infót!
Fel is hívtam őket, ahogy benyögtem a bank nevét, nem is kellett többet mondjak, elkezdte sorolni nekem mi a problémám. :) Szóval ismerős a dolgo nekik, sőt a hölgy elmondása alapján jelenleg is kinnt vannak az MNB-től a Banifnál, nagyon komoly ellenőrzés, revízió folyik most is, folyamatosan csomagolnak, készítik a postát, mert gyakorlatilag a legtöbb levelet még ki sem küldték. Amúgy a Banif várhatja a következő még brutálabb büntetését is...
A hölgy mondott még egy fontos infót, azaz hogy első körben várjuk meg az elszámolást, ha azzal nem értünk egyet, akkor AZONNAL levélben írjunk csak egy sort a banknak, hogy xx számú yy néven szereplő elszámolással nem értek egyet és kérem a részletes elszámolást. Ezt a levelet MINDENKÉPP TÉRTIVEVÉNYES AJÁNLOTT levélként adjuk fel!!! A levélről magunknak is legyen egy fénymásolatunk! A részletes elszámolást a Banifnak kuty kötelessége 5 azaz ÖT munkanapon belül feladnia. Ha nem így lenne, hívni kell az MNB-t! Ha megjön az elszámolás és nem értjük, vagy nem tiszta, akkor szintén hívjuk az MNB-t ahol annyiban tudnak segíteni, hogy a lakókörzetünkhöz legközelebb levő fiókot (vagy mit) megadják, ahova be lehet menni és ingyenesen átnézik nekünk az elszámolásokat. Ki nem fogják tudni számolni, de ők értik és látni fogják ha ott valami nem korrekt (rossz számok, kiugró eltérések, stb.) és segítenek a továbbiakban, azaz hogy kihez kell majd fordulni milyen levelet, milyen tartalommal kell megírni, stb. Egyszóval mindenben tudnak majd segíteni.
No ezt tudtam meg az imént, remélem az infók hasznosak lesznek.
Üdv, Laci
"A hölgy mondott még egy fontos infót, azaz hogy első körben várjuk meg az elszámolást"
Ezt értem, és vajon meddig várjunk?
Mi van ha nem is szándékozzák küldeni?
myibit73
@myibit73:
Írtam is, e hetet várjuk ki, és utána lehet ismét hívni őket. :) Szerintem ha hétfőig semmi, akkor mehet a telefonáradat az MNB felé.
Üdv, Laci
@myibit73:
Ja mégsem írtam, ezek szerint csak akartam. Bocs lemaradt. :)
Üdv, Laci
Ezt csak én értelmezem úgy ,hogy mindenképp kell egy panaszlevelet írni arról , hogy nem kaptam még meg az elszámolást ,mert különben jogvesztés áll fenn? Örülnék ha egy hozzáértő is elolvasná és válaszolna.Köszönöm!
@497:
Ez van a közleményben:
"Ha egy fogyasztó szerint pénzügyi intézményének deviza alapú hitel- vagy lízingszerződése kapcsán el kellett volna számolnia, de nem kapott erről értesítést, az adott pénzügyi intézmény közzététele időpontjától számított 60 napon belül – utólag igazolható akadályoztatása (pl. kórházi kezelés) esetén az annak megszűnésétől számított 30 napon belül, de legkésőbb 2015. december 31-ig – erre vonatkozó panaszt kell benyújtania az adott pénzügyi intézménynél."
Mivel a mi bankunk még nem küldte ki az elszámolások zömét, ezért nincs is nekik még közzétételük. A közzététel akkor jelenik meg mikor a bank az utolsó elszámolást is kiküldte. Ettől az időponttól számítva 60 napon belül (de legkésőbb dec 31-ig (?)) kell benyújtani a panaszt. A mi esetünkben ez az időpont még ismeretlen, mert ahogy tudjuk nagyon sok elszámolás még nem ment ki.
Úgyhogy nyugi, még nem csúsztál le semmiről. ;)
Üdv, Laci
Már ez van a Banif oldálán !!! Az év vicce:
Ezúton tájékoztatjuk, hogy adminisztratív okokból nem minden esetben tudtunk a 2014. évi XL.
törvényben (Elszámolási törvény) előírt, deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződés elszámolásának és
fogyasztó részére történő megküldésének határidőben eleget tenni. A jogszabály által előírt
határidőig, illetőleg jelen információ közzétételéig meg nem küldött, deviza alapú fogyasztói
kölcsönszerződéshez kapcsolódó elszámolást várhatóan június hónap folyamán tudjuk Tisztelt
Ügyfelünk részére megküldeni. Az elszámoló levelek késedelmes kézbesítése miatt ügyfeleink anyagi
hátrányt természetesen nem szenvedhetnek.
Lassan itt a karácsony :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!