Adósság öröklése? Sehogyan sem bújhatunk ki alóla a testvéremmel?
Azt gyanítom, hogy édesanyád sem tudja, hogy mit írtatok alá, miért kellettetek a hitelfelvételnél. Elképzelhető, hogy valóban azt hiszi, hogy adóstársak vagytok, nem átvágni akar.
Tehát marad amit a többiek is már ajánlottak: a bankban érdeklődjél.
Van még egy ötletem, hogy megbizonyosodj, adóstárs vagy-e a hitelben.
A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) nyilvántartott adataidat ingyenesen lekérheted pl a számlavezető bankodnál. 2011-től már mindenkinek minden hitelét felvezetik oda.
Ott egyértelműen szerepel, hogy adós/adóstárs vagy-e bármilyen hitelben.
Kedves 43-as! Felfogtam! Megkérlek szépen, hogy ne ilyen stílusban beszélj velem, mert nagyon rosszul esik és megalázónak érzem. Megértettem amit leírtatok és édesanyámnak is elmondtam. Nem arról van szó, hogy megértem-e vagy sem, egyszerűen csak felhívtam és elmondtam mit mondott.
Nem vertem az asztalt, hogy igenis adóstárs vagyok, csak gondoltam megosztom Veletek segítő válaszolókkal, hogy mit mondott nekem az anyukám.
Kedves Cseresznyefa!
Nagyon szépen köszönöm a tippet! Ezt bármelyik kihelyezett banknál meg tudom oldani? Nekem más banknál van számlám, mint amilyen banknál a hitel lett folyósítva.
Tehát pl. ha bemegyek a kerületi OTP bankba, akkor ott kikérhetem ingyenesen ezt az információt? És akkor a szüleim sem tudják meg, hogy ennyire kutakodok a dolog után?
Félek, hogy megharagszanak, hogy ennyire érdekel a dolog.
De én is verem a fejem, hogy csak most kezdett el ennyire érdekelni.
És őszintén nagyon hálás vagyok, hogy ilyen sokan segítetek, ennyi válasz érkezett, nem gondoltam volna.
Komolyan meghatódtam, még a könnyem is folyik :)
Van még összetartás a világon :)
Kimondhatatlanul jól esik, hogy ennyien írtok itt nekem és segítetek és tanácsokat adtok!
Nem tudom elégszer megköszönni!! :)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
Akkor ezt minél hamarabb kiderítem!
És amint el tudok utazni, elmegyek abba a bankfiókba ahol a hitelt folyósították!
Köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!