Adósság öröklése? Sehogyan sem bújhatunk ki alóla a testvéremmel?
Ahogy már mondták, iskolás, főleg kiskorú emberek nem lehetnek adóstársak, mert nincs jövedelmük. A bank sem hülye, ő biztosítékot akar arra, hogy visszakapja a pénzét, ezért leellenőrzi az adóstársakat is.
Szóval kérd el azt a szerződést a szüleidtől, mert szerintem ott valami sumákolás van. Ha megvan a másolat, akkor azzal lehet ügyvédhez menni, hogy mondja el mi is van odaírva, mit jelent ez rátok nézve.
Ha nincs pénz ügyvédre, ügyészségeken, bíróságokon van heti egy nap "panasznap", amikor ingyen lehet kérni jogi tanácsokat, segítséget az ott dolgozóktól, akik ugyanolyan jogászok, mint az ügyvédek, csak a "másik oldalon" vannak.
igen,ha jobban belegondolok, lehet, hogy igazad van, nekem akkor csak diákmunkám volt, fix jövedelmem nem.
Nekem is ezt mondták, fel se merült bennem, hogy nem írom alá.
Én sose tennék ilyet a gyerekemmel :(
Én olyan szinten nem értek hozzá, hogy azt sem tudom, milyen hitel van rajta.
Aláírtam a papírokat amit kellett, mert a szüleim azt mondták.
Iskolába jártam, velük éltem, olyan nem volt, hogy nem írom alá.
Most már persze késő bánat, meg mérges vagyok, mert szerintem egy szülőnek a gyermeke jövőjét nem adóssággal kéne megnehezíteni.
El fogom kérni a papírokat, mert most az egész egy nagy homályos katyvasz és azt sem tudom, hogy milyen hitel ez.
Amit tudok: fundamenta lakáskassza is volt a dologban.
Az öcsémnek, nekem és a szüleimnek is tulajdonrészünk van a házban.
Valamint a szüleim elmondása szerint adóstársak vagyunk, de amit itt írtatok, nem lehetünk adóstársak mert a szerződéskötéskor nem volt jövedelmünk. Öcsémnek pedig még most sincsen.
Azt tudom, hogy két árfolyamrögzítés( vagy csökkentés már nem tudom) is volt azóta, és akkor is kellettem én, hogy aláírjak mindent, illetve a gyámhatóság által kiküldött képviselő, aki az öcsémet képviselte.
Egy kiskorú gyerek nem lehet sem adóstárs, sem kezes, hát nincs jövedelme, hogy kezeskedhetne már a hitel visszafizetéséről?!
Minden szerződést össze kell szedni és ügyvédhez kell fordulni. Azt is jó lenne tudni, az ingatlannak ki a tulajdonosa, mert ha te és öcséd, az szívás, bár azon túl a bank nem tud veletek sokat kezdeni, hogy elárverezi a házat, hiszen ezen túl semmitek sincs, a rosszabb, hogy BAR listára kerültök és nem lesztek hitelképesek többé.
Ha a ház a szüleitek nevén van, akkor ha elhaláloznak, visszautasítjátok az örökséget, vagy ha az öröklött vagyon nagyobb, mint a tartozás, elfogadjátok. Az örökös csak a pozitív örökség erejéig felel az örökölt tartozásért, a magánvagyonával nem .
Én ezt nem is tudtam, hogy ha kezes valaki, és lemond az örökségéről, akkor is ki kell fizetnie...
De szerintem nincs sok választásod. Vagy azt a részt támadjátok meg, hogy az öcsét kiskorú volt, vagy ha esetleg úgy alakul, hogy öröklitek a házat akkor eladjátok. Ér annyit, mint a hitel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!