Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Adósság öröklése? Sehogyan...

Adósság öröklése? Sehogyan sem bújhatunk ki alóla a testvéremmel?

Figyelt kérdés
A szüleim hitelt vettek fel, adóstársként megjelölve engem és a kisöcsémet aki még kiskorú. Volt is ebből probléma, a gyámhatóságnál, hogy kiskorút nem is lett volna szabad, de aztán végül senki nem lépett semmit. Mi most a párommal albérletben lakunk, van egy kislányunk, a testvérem még általános iskolás. a hitel nagyon magas, nem tudom a pontos összeget, de havi száz ezer körül mozog a törlesztő. Még legalább 30 évig kell fizetni. A szüleim nem fogják tudni ennyi ideig fizetni, arról meg ne is beszéljünk, hogy ha történik velük valami. Mi nem fogunk tudni havonta száz ezret kifizetni, akkor éhen halunk, a kisöcsém meg főleg nem fog tudni. Én nem is értem, most szülőként belelátva ebbe, soha az életben nem tennék ilyet a gyerekemmel, hogy mikor még beleszólása sincs a dolgokba előre adósságot rakok a fejére. Én eleve nem akartam ezt az egészet már akkor sem.
2013. aug. 23. 10:17
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 A kérdező kommentje:

Jézusom, BARL listára kerülhetünk?

Akkor soha az életben nem kerülünk ki az albérletből :'(

Édes istenem :'(

Szegény öcsém is, jó kezdés az életben.

Öcsém is, én is, meg a szüleim, mind tulajdonosok vagyunk.

De amint legközelebb találkozom a szüleimmel elkérem a papírokat.

2013. aug. 23. 11:06
 32/65 anonim ***** válasza:
Az nem igaz, hogy az elárverezésen kívül nem tud sokat kezdeni a bank, mert a kérdető fizetését is letilthatja.
2013. aug. 23. 11:06
 33/65 A kérdező kommentje:

Szerintem nem ér annyit, mint a hitel.

Talán még a válság kezdete előtt.

De azóta nagyon magas lett a törlesztő, ha eladnák a házat is maradna még a hitelből.

Azt nem tudom, hogy hitelátvállalással is el lehet adni? Bár aki ezt a hatalmas hitelt be tudná vállalni, az vesz magának luxusvillát.

2013. aug. 23. 11:11
 34/65 anonim ***** válasza:
100%

KHR listáján rajta lenni az szívás..

3 hónap nem fizetés után felkerültök (mindannyian)

5 év rendes fizetés után kerültök le, de a rendszerből sosem szedik ki, ha valami miatt haboznak, hogy kapj-e hitelt akkor negatív elbírálásban részesültök.

Dolgoztam kisegítőként Közvetlen Hitelezési Osztályon, még az iwiw/facebook adatlapot is megnézik!!!

2013. aug. 23. 11:25
 35/65 anonim ***** válasza:
97%

Ne a szüleidtől kérd el, mert a hozzáállásukat látva ott fognak keresztbe tenni, ahol tudnak.

A banktól kérd el, ahol felvették a hitelt (gondolom arra még emlékszel, hogy hova mentetek be), illetve a helyi földhivataltól kérd ki a TELJES, HITELES TULAJDONI LAPOT az ingatlanra vonatkozóan.

Ezeket rakd össze egy mappába.

Ha személyes adatok kitakarásával küldesz privátban fotót róluk, még én is megpróbálhatok valamit mondani rá, évekig ingatlanokkal foglalkoztam.

De a legbiztosabb ügyvédhez fordulni. Nem családjogászhoz, hanem CSAKIS ingatlanjogászhoz, akinek ez a szakterülete. Tehát a szomszéd Mari által ajánlott válóperes ügyvéd NEM JÓ.

2013. aug. 23. 11:27
 36/65 anonim ***** válasza:
96%

Mivel nem volt jövedelmed a hitel felvételekor, az öcséd pedig kiskorú volt, véleményem szerint kizárólag zálog csak kötelezettek lehettetek anno a hitelszerződés aláírásakor, tehát nem lehettek adóstársak.

Jelzálog alapú hiteligényléskor az összes tulajdonosnak hozzá kell járulni a hitelfelvételhez, mert a hitelező bank csak így tudja bejegeztetni a jelzálog jogát.

Ha az adósok - akik anno a jövedelmükkel is feleltek a hiteligényléskor - nem tudják visszafizetni a hitelt, akkor ők a teljes vagyonukkal felelnek mindaddig, amíg az adósságot vissza nem fizetik, de zálogkötelezettekre ez a szabály nem vonatkozik. Ők csak a tulajdonrészüket vesztik el abból az ingatlanból, amire a jelzálogot bejegyezték.

A jelenlegi gyámügyes valószínűleg azért volt mérges, mert aki az öcséd helyett nyilatkozott anno, mint gámügyi képviselő, nem volt körültekintő, nem mérte fel kellőképpen a helyzetet és engedélyt adott egy kiskorú tulajdonában lévő ingatlan elzálogosítására. Ilyen engedélyt csak akkor szokott kiadni normál körülmények között a gyámügy, ha ez a kiskorú érdekeit szolgálja, de mint látszik, ez nálatok nem így van.

2013. aug. 23. 12:11
 37/65 anonim ***** válasza:
94%
helyesbítés "kizárólag csak zálogkötelezettek lehettek"
2013. aug. 23. 12:12
 38/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Hát szépen remeg a gyomrom rendesen, mert bár egyelőre nem szeretnénk hitelt felvenni, előbb utóbb el kell innen költöznünk, és önerőből nem hiszem, hogy fogunk tudni saját lakást venni, de ha a listán rajta leszünk, akkor soha.

Talán tényleg jobb lenne a banktól elkérni a papírokat, mert a szüleimmel sem szeretnék sértődést. Csak bemegyek és elmondom a nevem, személyes irataim és kiadhatják?

Tegyük fel tényleg nem adóstársak vagyunk. Akkor van olyan lehetőségünk, hogy ne kelljen fizetnünk a törlesztőt?

Nem szeretnék önzőnek tűnni, de bevallom a hosszú távú terveim között nem szerepel, hogy a hitelt fizessem és mellette sanyarogjunk a kislányommal. :(

No és persze az öcsém ha nem tudná fizetni, gondolom az ő részét is nekem kéne.

2013. aug. 23. 12:20
 39/65 A kérdező kommentje:

Felhívtam édesanyámat telefonon.

Adóstársak vagyunk.

A hitel felvételekor nem ez volt a szabály, ez volt a magyarázat, mikor mondtam neki, hogy kiskorú meg akinek nincs jövedelme nem lehet adóstárs.

Persze ettől függetlenül elkérem a papírokat, de anyám váltig állítja, hogy adóstársak vagyunk én is és a kisöcsém is.

2013. aug. 23. 12:30
 40/65 anonim ***** válasza:
95%

10 éve hiteltanácsadó vagyok, ez a munkám, ebben az időszakban tuti nem volt olyan "szabály", hogy kiskorú adóstárs lehetne.

Első körben menj be a bankba és mondd el az aggályaidat, problémáidat. Ott meg fogják mondani, hogy mit írtál alá, mik a lehetőségeid.

Ezek után, ha úgy tapasztalod, hogy baj van, kérj meg egy ügyvédet, aki ingatlanjogász, hogy segítsen.

2013. aug. 23. 12:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!