Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha közös...

Mit csináljak, ha közös szobám van a testvéremmel és SEHOL nem lehetek egyedül?

Figyelt kérdés

Nincs mit túlmagyarázni a kérdésen, semmi privát szférám nincs. Nem tudok hol tanulni, olvasni, írni (ez a hobbim), maximum akkor, ha elvonulok a fürdőszobába, de akkor meg anyám ordibál velem, hogy mit csinálok ott. A barátom nyilván sosem jöhet ide, mert nehogy már kitúrjuk a tesóm a szobájából, állandóan megy a TV, amit a húgom kapott, ezért csak az mehet, amit ő akar....

Egész nap emberek között vagyok, és még otthon sem lehetek egyedül soha egy percre....

2013. jan. 26. 17:27
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Nekem sem volt külön szobám, még is kibírtam. Tanulni akkor is tudtam, ha ment a TV. De talán a húgoddal kellene ezt megbeszélni, vagy az anyukáddal.
2013. jan. 26. 17:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Elválasztással nem megoldható? Szekrényekre, paravánszerű dologra gondoltam. Tény, hogy a tévét így is hallanád, de talán tompulna a zaj és nem bámulna senki (húgod) az arcodba. Ha a barátoddal találkoztok, akkor inkább legyetek nála többször.

Ha ez nem megoldás, elvonulnék délutánonként házon kívül, park, játszótér, de lehet zárt hely is, pl. net kávézó, ott is lehet tanulni, olvasni, írni, ezek csendes, nem zavaró elfoglaltságok.

2013. jan. 26. 17:35
 3/5 anonim ***** válasza:
87%
könyvtár. ott tanul sok egyetemista is. ha pesti vagy és közel van, fontold meg a nagy szabó ervint mert szép.
2013. jan. 27. 02:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha van rá lehetőség, kérd meg a szüleid, hogy húzzanak fel egy falat és felezzék meg a szobát.

Ha nincs, akkor sajna ez van, nem tudsz mit tenni.

Átérzem a helyzeted, én kollégista voltam, hatan laktunk egy szobában. Két dolog segített: a füldugó, és egy vastag pokróc, amit az ágy köré erősítettünk. Így egy kicsi privát szférája lett az embernek. Ha nem tudtok semmiképp külön szobát csinálni, akkor javaslom ezt a lehetőséget. Vagy építsetek baldachint az ágy köré, lehetőleg vastag, fényzáró függönnyel. Az még jól is néz ki :)

A barátoddal ez van, nyilván megérti, menjetek hozzá. Nálam ez mindenkinél működött, megértették a helyzetet :)

2013. jan. 27. 11:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Gondolom a tv is dühít. Mondd, hogy egyik héten az van, amit Te akarsz, másik héten fordítva. Az, hogy övé a tv, lényegtelen. Ha nem megy bele, vegyél (vagy kérj magadnak) te is egy tv-t, akár használtat is tudsz venni nevetséges összegért, és onnantól 2 tv fog menni. Ezt, hogy ez lesz, vázold fel otthon azért előtte, hátha a fejükhöz kapnak.
2022. febr. 22. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!