Adósság öröklése? Sehogyan sem bújhatunk ki alóla a testvéremmel?
Annak idején volt szerződéskötés több helyre kellett menni, bankba, ügyvédhez, mindig volt jelen egy gyámhivataltól kiküldött valaki, aki a testvéremet képviselte. Nagyon sok papírt alá kellett írni. Akkor én még iskolába jártam, a szüleimmel éltem, így egyrészt fogalmam sem volt róla, mit írok alá, szüleim nem magyarázták el ,másrészt nem is volt választásom, alá kellett írnom, mert a szüleim azt mondták, arról pedig nem tudtam, hogy ez azt fogja magával vonni, hogy fizethetünk látástól vakulásig.
Most már felnőttként, szülőként látom, hogy ez micsoda és nagyon mérges vagyok a szüleimre. A szüleim azt mondják adóstársak vagyunk, állítólag ezt írtuk alá, de ezt akkor nem mondta el nekem senki.
Csak akkor bújhattok ki, ha nem fogadjátok el az örökséget. A javakkal együtt bizony az örökhagyó által felhalmozott adósság is együtt jár.
Javaslom a www.jogiforum.hu-n regisztrálj, ott az egyedi esetekre is gyakorló jogászok, ügyvédek válaszolnak.
Lehet anyád reméli, hogy majd te fizeted helyettük és össze-vissza beszél, hogy mit is írtatok alá!
De olyan nincs, hogy egy kiskorú meg egy még tanuló, jövedelemmel nem rendelkezővel aláíratják és ez így törvényes
Én akkor töltöttem be a 18-at mikor aláírtuk a papírokat.
Az a baj, hogy akkor egyrészt nem is érdekelt a dolog, másrészt meg a szüleim sem magyarázták el, csak annyit mondtak, hogy kell az aláírásom, hogy el tudjunk költözni.
Most viszont már nagyon érdekel, mert a lányom jövőjét tervezgetjük.
El fogom kérni a papírt, köszönöm a tanácsot és regisztrálok az oldalon is, amit írtatok.
Így utólag már nagyon szégyellem, hogy nem értek ezekhez a dolgokhoz, meg akkor nem faggattam ki a szüleimet jobban.
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos választ, mindenki zöldet kap :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!