Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Az progresszív ateisták miért...

Az progresszív ateisták miért ünneplik meg a karácsonyt, meg a húsvétot, meg a többi keresztény ünnepet, ha azt mondják, hogy a kultúrának haladni kell?

Figyelt kérdés

Nem látom a logikát... Ha nem hisz Istenben és nem is keresztény, valamint a hagyományokat és a kultúrát sem őrzi, jelszóval "haladószellemiségű vagyok", akkor miért ünneplik meg a keresztény ünnepeket? Kevés ateistát láttam, akinek az egész élete egy szürke folt és nem ünnepli a legnagyobb ünnepeket, amik bizony nálunk keresztény eredetűek. Azt mondják a karácsonyra, hogy a szeretet ünnepe... Jó, ez még viszonylag helytálló is, mivel sok időt töltünk ilyenkor a családdal stb., ha nem vesszük figyelembe, azt, hogy vajon a szeretetet miért kell megünnepelni, kimondottan három napon az évből és miért pont ilyenkor. Nem láttam még olyan ateistát sem, aki a húsvéttól óvakodott volna, mert "ateista vagyok". Bár erről nem is mondanak különösebb indokot hogy miért ünneplik, csak ünneplik. Szintúgy nem láttam még olyan ateista gyereket vagy családot (sok helyen tartják később is), ahol azért nem kapott volna senki ajándékot, mert "mi reálisan gondolkodó haladószelleműek vagyunk". Pedig ez is keresztény ünnep. Arról nem is beszélve, hogy a karácsonyfa és az adventi koszorú is keresztény, azon belül is protestáns eredetű hagyomány, amit később az összes keresztény irányzat átvett.

Akkor tulajdonképpen mi is az eszméjük?? Csak szerintem nagyon ellentmondásos??

2020. dec. 25. 16:12
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
100%

Mi ateisták a tudásy többre tartjuk a vak hitnél, a hiszékenységnél. Erre büszkék vagyunk és teljesebbnek érezzük magunkat.

Az ateista ember nem elvtelen. Az ateizmus nem nyilvánít ki hitet, sem értékítéletet. Mindenki szabadon választhatja ami számára szimpatikusabb.

Én például a szekuláris humanizmust vallom. Ennek az erkölcse magasan föléemelkedik a keresztény értékrendnek.

"Az ateizmus eleve primitívség, mivel több olyan történet volt, amit a tudomány nem bír alátámasztani sehogy"

Nem primitívségnek hívják, hanem őszinteségnek. Mi nem állítjuk hogy tudunk valamit, amikor nincs rá bizonyítékunk.

A karácsony ünneplését a hittudósok is úgy látják, mint ahogyan a wikipédia megírta. Ez történelem, magad is utánanézhetsz, én is megtettem, az angol biblia-tematikájú oldalak ugyanezt írják.

"Soha nem fogom megkérdőjelezni Isten létét"

Látva elenyésző erőfeszítésed az igazság feltárására (bármilyen témában) ebben biztos vagyok. Részemről feladom :o)

2020. dec. 30. 00:48
 52/59 A kérdező kommentje:
Isten létezik és ez tény, imádkozni kell hozzá! Amit az egyház mond, az úgy is van. A materializmust azért gyűlölöm, mert az anyagban gondolkodik, holott tény, hogy van azon túl is sok minden. Isten létezésére rengeteg bizonyíték, van, amin csak a materialisták, ateisták és társaik csak hüledezni tudnak és nem tudnak semmit sem mondani rá. Például az oltári szentséggel kapcsolatos csodák, a csodás gyógyulások (amire a tudománynak nincs magyarázata), a csodatételek és még lehetne sorolni.
2020. dec. 30. 12:03
 53/59 anonim ***** válasza:
100%

Szegényke... igazán csak sajnálni tudlak!

Ennyi badarságot öt sorban leírni!

2020. dec. 30. 13:09
 54/59 A kérdező kommentje:
Hitetlen és elvtelen vagy... Nem tudom miért baj, ha én nem vagyok materialista.
2020. dec. 30. 13:39
 55/59 anonim válasza:
89%
Oké ez már biztosan csak egy uszító troll, egyeseknek még az ünnepekkor sincs nyugtuk...
2020. dec. 30. 14:41
 56/59 anonim válasza:
89%
Nagyon rossz dolog ilyen agymosott embereket látni, mint a kérdező. A baj az, hogy legszívesebben nevetnék ezen, de inkább szomorúvá tesz. És nem is az, hogy hisz az istenében, hanem hogy ez jelenti a világ középpontját és bármi ezzel ellentéteset hall, azt egyből kizárja - legyen az alátámasztva érvekkel vagy tudománnyal. Erre a robot "gondolkodásra" törekedtek régen is az egyházak, és most is. Csak tedd fel magadban a kérdést: "Mi van, ha Isten nem létezik?". Most megmondom előre, hogy a válaszod az lesz, hogy ilyet még csak gondolni sem szabad. És pont emiatt van hogy nem érted meg amit az előttem szólók leírtak: a vallásod elvette tőled a gondolataid szabadságát.
2021. jan. 12. 21:37
 57/59 A kérdező kommentje:
Azt ateisták, meg a materialisták szerint Isten nem létezik, de azt nem tudják, bizonyítani, hogy mi az a sok csoda, amit az általuk éltetett progresszivitás, nem tudott igazolni. Teljesen szabad akaratomból hiszek Istenben és ha te nem, legalább tiszteld meg annyival, hogy a nevét nem gyalázod meg, kisbetűvel, mások körében! Isten létén nem gondolkozom, mert TUDOM, hogy van. Az én és sok más életét, már több milliószor megsegítette, reménytelennek tűnő esetekben is.
2021. jan. 13. 16:57
 58/59 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, az előtted szóló megadta neked a tiszteleted és az Istent nagybetűvel írta. Magyar helyesírás szerint helyesen írta azt is, hogy "hisz az istenében".

Te viszont megtisztelhetnéd azzal az ateistákat, hogy nem állítasz olyat róluk, ami nem igaz. Pl. Az ateisták nem mondják azt, hogy nincs Isten vagy istenek.

Az ateistáknak nem kell igazolni, hogy mi a "sok csoda" magyarázata, ezzel beszaladtál egy klasszikus érvelési hibába.

Higgy bármelyik istenben, az a te személyes dolgod, senki nem szólhat bele. Abba sem, hogy mi mely istenekben hiszünk vagy nem hiszünk.

2021. jan. 13. 17:55
 59/59 A kérdező kommentje:

A legjobb talán az lenne, ha olyan monarchia, lenne, mint a 19. században, ahol az uralkodói család, szorosan összefügg az egyházzal.

Bizonyára félre olvastam, mert csak kutyafuttában szoktam megnézni a válaszokat.

2021. jan. 13. 19:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!