Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek progresszív...

Szerintetek progresszív metálhoz melyik a legjobb gitár VSTi program?

Figyelt kérdés

150 dollár alatt.

Én eddig az Ample Metal Eclipse 2-t és az Ample Metal Hellrazer III-mat néztem ki.

2020. dec. 3. 15:49
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
67%
Igazi gitár. Soha nem lesz vst megközelítőleg sem olyan
2020. dec. 4. 00:21
 2/31 A kérdező kommentje:
Lehet, de nem tudok gitározni, nem is tervezek megtanulni mert más hangszeren játszok + költségesebb is egy normális gitár. Meg hát ahhoz is kell valami erősítő program vagy valami.
2020. dec. 4. 00:45
 3/31 anonim ***** válasza:
Ez itt a vég, metál zene gitár nélkül.
2020. dec. 4. 08:36
 4/31 A kérdező kommentje:

Miért? :) Gondolom nem vagy vele tisztában, manapság milyen programok léteznek. Még Anup Sastry is programozott gitárral csinálja a zenéit.

https://www.youtube.com/watch?v=lgrRMnq0Nsc

Ennél például minek több? 0 hallással rendelkező átlag hallgatóknak úgysem tűnik fel, hogy programmal készült. Bele sem gondolnak ebbe szerintem.

2020. dec. 4. 13:56
 5/31 anonim ***** válasza:
Szerintem vagy tanulj meg gitározni, vagy ne is erőltesd inkább
2020. dec. 4. 14:05
 6/31 A kérdező kommentje:

Kifejtenéd, hogy miért? :D Tényleg kíváncsi vagyok.

De nekem eddig csak az jön le, hogy valami ősmetálos vagy, akinek fáj, ha számítógépen készül egy zene. (Elárulom, minden zene azon készül, a hangszeresek is, semmivel sem különb az elkészítésük egy tuctuc zenénél).

El sem hinnéd, hogy mennyi banda használ a zenéin programozott hangszereket, mert egyszerűen 2020-ban már ott tartunk, hogy sokkal jobb eredményt lehet programokkal elérni, mint valódi hangszerekkel. Rengeteg banda például a dobokat programozza, én kihallom ezeket, mert dobos vagyok, és tudom ki a különbség az igazi dobolás és a programozott között. A kedvenc deathcore bandámban például a lábdob van programozva, a második kedvenc bandámban az összes dobhang. Viszont koncerten eljátszák rendesen.

De még mindig várom, miért ítéled el ezeket a programokat :D

2020. dec. 4. 14:17
 7/31 anonim ***** válasza:

Neked fogalmad sincs a zenélésről, de főleg a zenekészítésről.

"Elárulom, minden zene azon készül, a hangszeresek is"

Ez a mondatod pedig azt bizonyítja hogy sosem voltál még studioban.

2020. dec. 4. 17:06
 8/31 A kérdező kommentje:

Ember, és a stúdióban mit használnak szerinted? :D Mosógépen rakják össze a zenéket vagy mi?

Attól, hogy egy zene hangszerrel van eljátszva, nem azt jelenti, hogy random eljátszák a garázsban és kész is a zene. Nyilváns stúdiókban felveszik a hangszer hangját, majd számítógépen rakják össze ezeket, ott effektelik stb.

Inkább neked nem lehet fogalmad a zenélésről, ha a kis világodban csak az igazi hangszerek léteznek.

2020. dec. 4. 17:10
 9/31 anonim ***** válasza:

Van egy réteg, aki kihallja, hogy igazi hangszerek szólnak, vagy sem. Nekik igenis számít ez, és ezt igazán elfogadhatnád.

Másrészről valóban rengeteg zenét gépen raknak már össze, ez így van. Például nagy költségvetésű filmekhez is. Olyanok is... De persze ez a laikusoknak nem tűnik föl, annak a pár százaléknak a kedvéért pedig nem fognak 80 fős szimfonikus zenekart bérelni napokra.

A kérdésedre válaszolva: ha csak egyszerűbb dzsi-dzsi-dzsi kell, arra biztos találsz programot. De minél bonyolultabb dolgot akarsz majd megvalósítani, vagy akár egy szólót, bajban leszel.

2020. dec. 5. 09:06
 10/31 anonim ***** válasza:

Mondjuk a gitárra pont nem igaz, h jobb eredményt lehet programokkal elérni. És ez tény. Nekem semmi bajom az elektronikus zenével, meg sztem lehet attól is jó egy zene ha a hangzás szar. Simán van értelme annak amit akarsz csinálni.

Megtanulni gitározni meg felesleges, mert minimum 10 év napi gyakorlással, ahhoz hogy majd használni tudd a zenédhez. De te meg más hangszereken is játszol. Ha valami nem úgy sikerül, akkor még mindig találhatsz egy gitárost, aki feljátssza neked azokat a részeket.

2020. dec. 5. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!