Milyen módjai képzelhetőek el a fénysebességnél gyorsabban történő utazásnak a fizikában?

Csakhogy nekem nem fizikai tudás kell hozzá hanem pillanat ragasztó úgyhogy vesztetted.
A lényeg hogy se ennek sem a kerék számításodnak nincs semmilyen gazdasági társadalmi haszna.

@252: Ha meghozta a topic a kedved, hogy jobban belemélyedj a témába, már volt értelme az egésznek :)
Neo Noé hozzászólásai két okból kerültek ignorálásra:
- akkora, bárki számára nyilvánvaló marhaságokat írt, hogy nincs meg a veszélye annak, hogy egy random erre tévedő érdeklődő laikust meg tudjon vezetni
- nyílt sisakkal vállalta/vállalja, hogy szerinte a tudomány marhaságokat beszél, és nem próbálja a saját eszméit úgy feltüntetni, mintha azok a tudomány állításai lennének
Ezzel szemben a névtelen vitapartnerünk úgy próbálta eladni a saját zagyvaságait, mintha azok tényleg a tudomány eredményei lennének, valamint egy laikus számára nem feltétlen tűnnek meglepőbbnek és furcsábbnak az általa leírtak, mint ami a tényleges álláspontja a fizikának, így meg van az esélye annak, hogy tévútra vezeti az érdeklődőket.
Nagyjából ennyi, alighanem emiatt válaszolgatott sok mindenki az egyiknek és ignorálta mindenki a másikat.
Ami Murgulyt illeti, semmivel sem bír több értelemmel a legtöbb irománya, mint Neo Noé-é, vagy a névtelen vitapartnerünkké, szóval teljesen felejtős. De legalább ő is felvállalja, hogy igenis szembehelyezkedik a relativitáselmélettel, nem abba próbál marhaságokat belemagyarázni. Úgy tűnik, manapság már ez is valami.

Jó akkor nézzük. dgy 42 fizikusokat oktat az ELTE-TTK-án.
# 117 "- A techionok és a fénynél lassabb részecskék közvetlen kölcsönhatása egyáltalán nincs kizárva."
# 135 "- tachionok márpedig léteznek. És ezt lassan hetven éve tudjuk. Akkor dolgozták ki a kvantumelektrodinamikát (QED),..."
>>Első következtetés : A tachyonok létezése egyáltalán nincs kizárva. Viszont márpedig léteznek. 😂
>>Második következtetés : Lassan 70 éve dolgozták ki a QED kvantumelektrodinamika elméletet, márpedig ha az elmélet megjósolja, akkor márpedig létezik. A fizikus szerint nem is kell kísérletileg kimutatni, hiszen egy elmélet megjósolta 😄
>>Konklúzió: Egyetemi vezető fizikusok is összevissza beszélnek. Nem csoda hogy itt senki sem ért semmit. Gratula dgy. 👍

@255: Nem igazán értem, hogy aki teljesen sötét a témához, miért gondolja, hogy majd megmondja a frankót.
Illetve de, értem, Dunning-Kruger effektus. De ezzel együtt is döbbenetes, egyben mélyen szomorú.
A témára térve:
- Dgy nem azt mondta, hogy a tachyonok létezése nincs kizárva, hanem hogy a tachyonok és a fénynél lassabb részecskék kölcsönhatása nincs kizárva. Még be is idézted. Nem tudsz olvasni, vagy mi?
- A QED nem szimplán megjósolja tachyonok létezését, hanem (többek között) azokkal írja le az elektromágneses kölcsönhatást. Ezt már a másik topicban is írtam neked, legalábbis bentfoglalt tartalomban ott volt, de persze érteni kellene a témához, hogy valaki fogja, mi mit jelent. Azért beidézem:
"az elektromágneses kölcsönhatást a virtuális fotonok mediálják, amelyeknek tömege bármekkora lehet, sőt még csak valós számnak sem kell lennie a mérőszámának"
30-as hozzászólás itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Mivel annyi közöd van a témához, mint alpesi tehénnek a virtuóz zongorajátékhoz nyilván nem tudtad összekötni a dolgokat, de elmondom: ha a tömeg mérőszáma nem valós, hanem képzetes, akkor az adott részecske fénysebesség felett fog közlekedni, azaz tachyon.
A QED az emberiség történetében valaha megalkotott legpontosabb modell, ami brutális pontossággal felel meg minden megfigyelésünknek. Szóval ennyi, tetszik, nem tetszik, ezt le kell nyelni.
A QED, mint minden kvantumtérelmélet, virtuális bozonokkal írja le az alapvető kölcsönhatásokat. Ezt is írtam már neked.
A kérdés, ami még nyitott, hogy nem virtuális bozonként léteznek-e tachyonok és ha igen, azok kölcsönhatnak-e tardionokkal. Ezt nem tudjuk egyelőre, illetve ha nem hatnak kölcsön, a létükről sem fogunk soha tudomást szerezni.
Ami összezavaró lehet, hogy Dgy az első idézetben nem, a másodikban viszont virtuális bozonként megnyilvánuló tachyonokról beszél. Illetve nem összezavaró, mert teljesen értelemszerű - annak, akinek minimális köze van a témához. Az, hogy te nem értetted, nem dgy hibája, csak azt mutatja, hogy teljes homály neked ez a témakör.

Amúgy kedves agyilag zokni barátunk babérjaira akarsz törni? Ahhoz fel kell kötnöd a gagyát. Bár nem vagy rossz zöldséggyártásban, azért nagyon nem vagy egy súlycsoport az itteni trollunkkal: ő hozzászólások százain keresztül tudta nyomatni a teljes baromságot és semmi nem zavarta meg. Kreativitásban messze felülmúlta a te kis sima, mezei ezós "nincs anyag" mondókádat.
Húzz bele, mert ez kevés lesz!

254 re. De ki mondta neked hogy az ember fiatalabb lesz ha c nél gyorsabban megy? Ilyen nem is következik az áltrerlből. Szóval sikeresen megmagyaráztad a publikumnak a nagy semmit.
Amit írtál magadról nekem az jutott eszembe hogy én meg teljesen laikus vagyok a szakácsathoz mégis odamegyek Gordon Ramsi hez és órákig pofázok neki hogy azt ne így meg ne úgy meg az hülyeség stb csinálja. De nem értem miért gorombáskodik velem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!