Milyen módjai képzelhetőek el a fénysebességnél gyorsabban történő utazásnak a fizikában?
Ugyan már. Nem kell tudni tojást tojni. Szép is lenne, ha bárki akkor mondhatna bármit, ha õ az adott terület krémje.
Számomra is elég információ hogy 100 éve nyitott probléma, meg hogy 4 nap alatt (ebbõl 2 karácsony); hogy ne essek hasra.
(Amúgy is: "ha a fiad munkáját dícsérném, magamat kéne dícsérnem, ugyanis én már sokkal korábban gondoltam ezekre" -- mondta Gauss Bolyainak. (Majd felfúvódott az arca és elrepült.))
@242: majd ha megtekinthető lesz a publikáció, lehetőséged lesz postpriori is véleményezned.
Amúgy ráadásul a #232-es alighanem a #223 utolsó bekezdésére utalt a kérdésével.
Az számomra is nagyon fura.
Azt írja dgy hogy az a nehezebb. Pedig a jellege is sokkal könnyebb. Míg a vonatkerék mozgásának leírásához a fizikai törvények általános jellemzõit kell ismerni (valamilyen értelemben 'meta szinten'), addig az LC körös feladat "csak" olyan hogy az ember felírja az (ismert) egyenleteket, aztán meg beírja õket a gépbe, amelyik kidobja az eredményt..
... vagy, legalábbis ilyenek szoktak lenni az ilyen feladatok.
(Na, majd egyszer betérek egy könyvtárba, aztán jól kiszámolom.)
dq: "4 nap alatt (ebbõl 2 karácsony)"
Csak a történeti hűség kedvéért: január elsején délután, három óra alatt. Előtte más dolgom volt. :)
Más: Az LC-körös probléma nem csak annyiból áll, hogy néhány adatot be kell helyettesíteni az ismert egyenletekbe (jelen esetben a Maxwell-egyenletekbe). Az ún. "anyagi egyenletek", azaz az egyes anyagfajták, áramköri objektumok egyedi tulajdonságait kifejező összefüggések relativisztikusan kovariáns megfogalmazása a nemtriviális feladat. Másrészt megszoktuk, hogy az áramköröket "koncentrált paraméterekkel" írjuk le: az áramkörben csak az "ellenállásnak" van ellenállása, a drótok és a tekercs ideális vezetőnek tekinthetők, induktivitása csak a tekercsnek, kapacitása csak a kondenzátornak van, a drótok kölcsönös induktivitását és kapacitását elhanyagoljuk, az áramköri elemek térbeli elhelyezkedése nem számít stb. Ez a specrelben nem megy.
Az áramkört kiterjedt térbeli objektumnak kell tekinteni, a folyamatokat térben és időben elosztva kell részletesen megvizsgálni, ehhez pedig az ellenállásnak, tekercsnek és kondenzátornak. illetve vezetéknek nevezett, korábban ideálisnak és pontszerűnek tekintett objektumokról kell egy-egy 3+1 dimenziós, parciális diffegyenletekkel leírt, többé-kevésbé realisztikus modellt készítenünk, majd az e modellből kapott összefüggéseket kell a Maxwell-egyenletekkel együtt megoldani. A modellek kidolgozása a nehéz feladat.
Ha valamelyik nap ezt megcsinálod a könyvtárban, nagyon kíváncsian fogom elolvasni az eredményt.
dgy
És mire mentek vele ha ki tudjátok számolni a kerék atomjainak relativisztikus körbemenését ?
Ugyan így az LC kör kapcsán is.
Azon kívül hogy kiakasztod a falra az okleveled hogy fogja ez segíteni a társadalmat?
Miért essünk hasra attól ha valakinek a mániája és hobbija a fizikával való mütyűrködés és ezért rájön valamire aminek a tudására nincs is szüksége a társadalomnak de még neki sem.
Nekem meg hobbim a kártyavár építés ,és már 200emletesre tudom csinálni bibibí te meg nem .
Miért építenek továbbra is billió eurókért szuper lézer központokat amikor se gazdaságilag sem társadalmilag nincs már jelentősége a kinyerhető információknak.
Már a hidegfúzióval kapcsolatban sem propagálják a lézert mint lehetséges utat a megfejtéshez. 20 30 éves távlatokba tolják el a lehetséges előrelépést és megosztottak ,sok tudós szerint vakvágány az egész.
"Nekem meg hobbim a kártyavár építés ,és már 200emletesre tudom csinálni bibibí te meg nem."
Például a fizikatudásom alapján most biztosan tudom, hogy hazudsz. Nem lehetséges 200 emelet magas kártyavárat építeni.
dgy
"Nem lehetséges 200 emelet magas kártyavárat építeni."
137 emelet magasat lehetséges, de 200-at nem. :D
Maga Mojjo cáfolja meg a mestert. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!