Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen módjai képzelhetőek el...

Milyen módjai képzelhetőek el a fénysebességnél gyorsabban történő utazásnak a fizikában?

Figyelt kérdés

2016. nov. 20. 09:27
 231/265 Mojjo ***** válasza:
80%

@230:

"Meg, mi lesz ha DGy hivatkozik a topikra."

Ha ilyesmi előfordulna, akkor én például egészségtelen mértékben bepálinkáznék, mert azért van, ami józanul már nem feldolgozható. Szerencsére ilyesmi aligha fog megtörténni, így maradhat a fent említett nedű a kulináris kalandozások kelléke, szereplője.

2017. jan. 8. 00:11
 232/265 anonim ***** válasza:
81%
Ilyen nehéz a 21. században valamit kiszámolni? Ez számomra fura.
2017. jan. 8. 09:29
 233/265 anonim ***** válasza:
47%

re 232.

Nem nehéz kiszámolni csak amikor valaki évekig magol akkor a végén hátradől a fotelban és elhiteti magával hogy már mindent tud .Ekkor esik abba a hibába hogy elveszíti a figyelmet ,reflexből old meg feladatokat. A probléma ott kezdődik amikor olyan feladatokat is reflexből old meg amik nincsenek .

Ebbe a szégyenletes hibába esett mojjo is amikor reflexből rávágta hogy mind a két rendszer megrövidül.

Azóta már egy másik válaszoló kiszámolta hogy a fénysebességgel közelítő úthossz nem rövidül meg mindkét félnek bár ez triviális logika és ki sem kéne számolni...

A gyáva mojjo ahelyett hogy beismerte volna tévedett elmenekült ami tipikus esete a magasról pofára esésnek.

Annyira nem meglepő hiszen ezek az emberek 2016ban arról vitatkoznak hogy a specrel az erre jó az áltrel meg arra, sajnos nekik 100év nem volt elég hogy észrevegyék az áltrel tartalmazza a specrelt is .Ez a lemaradás és térlátás hiánya okozza náluk hogy szimmetrikus hosszkontrakciót mondanak ,de abba már nem gondolnak bele hogy akkor az időlassulás is szmmetrikus vagyis nincs idődilatáció,márpedig van.

Nem látják egyben az állításaik következményeit ,tagoltak ,rész feladatokat tudnak csak megoldani "ezt a specrel taglalja"-"ezt meg az áltrel " .Amikor már sehogy nem tudják kimagyarázni hogy nincs hszkntrakc szimmetria akkor önkényesen megváltoztatják a feladványt

" áá az nem úgy van mert te már eleve száguldó térhosszt mértél és az persze hogy már nem rövidül"-

" á az nem úgy van mert a fotonokkal kijelölt szakarszra (azaz a c vel haladó térközökre) más számítás vonatkozik mint a 0,9999c vel haladó vonatra" pffff na nee

" á a vonat biztos gyorsított máskülönben hogy érte volna el a 0,9c t"

" á a vonat nem tud egyszerre elindulni tehát a kérdés hibás"

és ennek az invertje :D "á de ha mindnek kocsit egy motor hajt akkor egyszerre indul, ilyenkor a hátsó kocsi előbb indul mint a mozdony" és ugyan ezt az analógiát eljátsza fényre is " a zöld fény a vonat vége tehát egyszere érkezik be a pirossal . Arra már nincs válasz ilyenkor hogy éri utol egyik foton a másikat ha van köztük 8fényperc :D És ezt a földi megfigyelő szempontjából írja le félreértés ne essék tehát ez a különös zöld foton a kedvünkért 2c re gyorsított .

Einstein képleteiből remekül látszik hogy az óralassulás a fénysebességhez képest történik meg ,és az csak egy esetleges dolog hogy mások órájához hozzá mérem vagy sem .

Az éter gondolatát rosszul közelítették meg az nem a mozdulatlanság hanem az 1c vel terjedő gravitáció, ezért nem mutat semmit az interferométer .A vörös lézer és a gravitációs hullámok közti eltérést mutatja ami 0 vagyis működik csak ez az elvárt éter értelmezés invertje.

Ezt azért illett volna felfedezni 100 év alatt.

https://www.youtube.com/watch?v=2nxzIn_BFcM

[link]

[link]

2017. jan. 8. 12:41
 234/265 dgy42 ***** válasza:
78%

"Nem nehéz kiszámolni"

Nos akkor kérem a képletet:

gyorsulásvektor egyenlő:

folytasd!

"csak amikor valaki évekig magol akkor a végén hátradől a fotelban és elhiteti magával hogy már mindent tud"

Milyen szerencse, hogy te életedben egy percet sem fordítottál tanulásra, hanem rögtön a hátradőléssel és az elhitetéssel kezdted! Mert ennyi bődületes ostobaságot, mint amit leírtál, száz év alatt sem lehet összegyűjteni, ez valahonnan mélyről jön...

Várom a képletet!

dgy

2017. jan. 8. 18:31
 235/265 Mojjo ***** válasza:
84%

@233:

Pedig az utóbbi hozzászólásaidba még csak bele sem olvastam, de most sikerült pont a közepébe befutnom. De én voltam az idióta, csak magam okolhatom. De ha már így jártam:

"Ebbe a szégyenletes hibába esett mojjo is amikor reflexből rávágta hogy mind a két rendszer megrövidül.

Azóta már egy másik válaszoló kiszámolta hogy a fénysebességgel közelítő úthossz nem rövidül meg mindkét félnek bár ez triviális logika és ki sem kéne számolni...

A gyáva mojjo ahelyett hogy beismerte volna tévedett elmenekült ami tipikus esete a magasról pofára esésnek."

Gondolom, a hitvilágodat cseppet sem ingatta meg, hogy Einstein saját kezű írását idéztem neked a másik topicba. Tudod, azt az írását, amiben világosan kifejti, hogy mindkét rendszer rövidül - a másik nézőpontjából. Bár, mint abban a topicban megtudhattuk, ezeket a fránya tudósokat nem érdekli a valóság, annak csak te vagy birtokában, így nem meglepő, hogy Einstein is hülyeségeket beszélt a relativitáselméletről, ugye?

Na meg mondjuk pont ennyire menekültem el, hogy még elő is ástam egy könyvet, meg lekörmöltem neked belőle az ide/odavágó részeket. Csak, hogy mások is lássák, milyen jópofán hazudozol, itt a topic linkje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..

Ha pedig mindazt a segítséget és válaszáradatot kevésnek érzed, amit kaptál, szomorú szívvel kell közölnöm, a fenekedet még mindig magadnak kell egyedül kitörölni. A hatodikos anyagtól senki nem fogja neked itt elkezdeni megtanítani a fizikát, meg a matekot. Szóval növessz golyókat, nyelj egy nagyot, és láss neki, ha érdekel. Ha meg nem, akkor MAP.

2017. jan. 8. 19:16
 236/265 Mojjo ***** válasza:
100%
Mondjuk sikerült ott K1-nek elírnom egy K'-őt, de talán így is érthető.
2017. jan. 8. 19:26
 237/265 anonim ***** válasza:
27%

Hárítás hárítás hárítás.

Attól nem látszol tanultabbnak ha ugyan helyes forrásokat dobálsz be de ezek mind nem a vonatkozó kérdésre irányultak.

Einstein szerintem nem volt hülye ,nyilvánvaló hogy bocsánat a kifejezésért de ti vagytok a hülyék mert nem értitek amit letett az asztalra. Én értem az egyesített téridő elméletét és azt is hogy interpretálódik benne a specrel ,nektek vannak gátlások a neuronjaitokban hogy triviális összefüggéseket befogadjatok.

Lehet habzó szájjal olyanokat mondani hogy minden zagyvaság amit összehordok de ez csak a még nem értést tükrözi.

(Én már 2 éve is hülye voltam amikor a gyk n leírtam a gravitációs hullámterjedést és hogy ehhez képest mozdulnak el a tárgyak,milyen érdekes később a tudományos világ is bejelentette felfedezték a g hullámokat ,ezután már kusba voltak akik előtte arról vitatkoztak hogy nem terjed semmi a térben hanem a tér egy pókháló amit benyom az anyag,ne beszéljek már hülyeségeket)(most is számtalanszor javítottam hogy azt amiről én beszéltem semmivel nem lehet detektálni ,a tudomány műszerei pl a virgo nem is az elemi g hullámokat detektálja hanem az amplitúdó modulációt,képletesen az óceánban nem a vizet látják hanem a földrengés hatására meginduló vízből álló cunami hullámot,a víz detektálására anyagi műszer nem létezik)

Én megoldottam a Michelson interferométer éter félre értelmezési problémát már évekkel ezelőtt , de nem azért mert feltaláló vagyok hanem mert képes voltam önállóan gondolkozni . Már Einstein is megrajzolta a gravitációs eseményhorizontot ,nem túl sok rálátás kell hogy észerevedd az éter a fénysebességgel terjedő gravitációs hullám ezért nem mérhető ki lézer segítségével . Pontosabban kimérhető és ki is lett mérve ,az eredmény 0 mivel c-gravitációs távolbahatás=0.

A probléma itt is a csökönyös ragaszkodásban van ahol a tudósok szentül bele voltak bolondulva abba hogy az éter csakis valami 0 sebességű dolog lehet ezért ha a létező leggyorsabb részecskével kitalálunk rá egy szerkezetet akkor az biztosan ki fogja mutatni a létezését ,ha azt mutatja ki hogy nem mutat semmit akkor biztos hogy nem is létezik éter. A helyes következtetés pedig az lett volna hogy az éter az maga a fénysebesség .

Ezt Einstein ki is bontotta én meg most a vonatos fotonos kísérletben be is bizonyítottam .

Nem véletlenül nem érkezik erre cáfolat mert igazam van ,ill tényleg nem is érted Mojjo miért nem rövidül meg a felém tartó 0,9c s úthossz.

Te a világ végéig el tudnál vitatkozni velem a vonat atomjairól meg a nézőpontokról csak hogy kihozd a kontrakció szimmetriát ami nincs.

2xSü elsőre kiszámolta nekem a fénysebességgel közelítő úthosszt ami számomra nem rövidül meg.Tök mindegy hogy 0,9c s vonatot teszünk a feladatba vagy csak két foton jelzi a vonat elejét és a végét ,ez a büdös életben nem rövidül meg számomra csak az ő számára mivel az óralassulás az éterhez való sebesség függvénye és csak esetleges dolog hogy mások órájához is hozzánézem e.

A meg nem értésetek abból fakad hogy görcsösen ragaszkodtok a valakihez képest értelmezésébe amit az iskolában belétek vertek. Ezt úgy értitek hogy ha nem méritek máshoz képest az órátok akkor meg sem történt az óralassulásod ,innen fakadnak a paradoxonok is "fordulás".

A szomorú igazság hogy neked az órád már abban a pillatban lassabban jár ahogy közelebb jársz a fénysebességhez ,az hogy ezt viszonyítod vagy sem máshoz nem változtatja meg a már bekövetkezett óralassulásodat az éterhez azaz c hez képest.

Talán 10 év múlva majd megértitek.

Itt gyönyörűen ábrázolom az óralassulást [link]

2017. jan. 9. 18:50
 238/265 Mojjo ***** válasza:
73%
@237: a #234-re valamit esetleg? Hiszen könnyű.
2017. jan. 9. 21:47
 239/265 anonim ***** válasza:
18%

Persze hogy könnyű annak aki fizikus tanár és napi szinten tornáztatja az agyának azon részeit amiben az ide vonatkozó összefüggések vannak.

Oké elismerés dgy nek hogy felírta ezt az amúgy semmire nem használható képletet de hasra esni azért nem kell tőle hiszen ezzel kel fekszik és tisztában vagyok az emberi elme működésével ezért mondtam hogy nem nehéz.

Az emberi elme úgy működik hogy minden olyan információt amit nem használsz vagyis nem gondolsz rá törli a tudatos tudatból (béta). Ha dgy től egy évre megvonnánk a fizikai könyveit ,a tanítás lehetőségét és helyette arra köteleznénk hogy minden nap Ady verseket elemezzen és írjon belőlük prezentációt egy év múlva látványosan leépülne a fizikai matematikai tudása . Nem emlékezne a bonyolultabb képletekre ,összetévesztene addig bagatel dolgokat.Az hogy felfedezünk dolgokat és rájövünk valamire nem egy isteni szikra hanem annak a következménye hogy állandóan a témára koncentráltunk és meg lett a gyümölcse.

De te ezt Mojjo nem fogod megtapasztalni mert téged soha nem érdekelt ez a téma sem csak mivel van egyfajta megmaradt lexikális szürkeállományod úgy érzed ha minden kérdésre elpuffantasz egy irreleváns sablont akkor azt mások díjazzák . Hát ja mások biztos de én nem.

2017. jan. 10. 19:49
 240/265 dgy42 ***** válasza:
85%

Ahogy azt Móricka elképzeli.

dgy

2017. jan. 10. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!