Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tényleg megdőlt az Evolúció...

Tényleg megdőlt az Evolúció elmélet?

Figyelt kérdés
[link]

2015. júl. 13. 05:44
 31/91 Mojjo ***** válasza:

Kedves hét százalékos válaszoló!

Igen, megértem, hogy nem szívesen körmölsz le valamit, ami jó eséllyel eltűnik. Bár felfoghatatlan, hogy miért törlik, de mindegy... őszintén sajnálom, mert így igen nehéz beszélgetni, pedig kíváncsi lettem volna a véleményedre. Ha gondolod, privátban írd meg nyugodtan, mert érdekel, vagy ha gondolod nyiss neki egy külön kérdést, mondjuk a vallás topicban, hogy a bibliai teremtés és evolúció összeegyeztethetetlensége, vagy ilyesmi címmel, szerintem ott még a GYK-n is meghagyják, hisz ott a vallás az ontopic. Vagy akár én is megnyithatom, ha lenne egy ilyen topicra igény.

2015. júl. 15. 10:58
 32/91 anonim ***** válasza:
0%
Gondoltam rá, de sanszos, hogy törlik azt is:( Elég hosszú postot írtam az előbb is. Nem csak ide, máshová is. Így marad a búcsúzás, mindenkinek minden jót kívánok!
2015. júl. 15. 10:59
 33/91 anonim ***** válasza:

Kedves Mojjo!

"ha gondolod nyiss neki egy külön kérdést, mondjuk a vallás topicban, hogy a bibliai teremtés és evolúció összeegyeztethetetlensége, vagy ilyesmi címmel, szerintem ott még a GYK-n is meghagyják"

Köszönöm, ezen is gondolkoztam. Várok, hogy lecsillapodjanak a kedélyek és ha nyitok egy ilyet, szólok Neked privátban és megbeszélhetjük a dolgokat. Addig is minden jót kívánok!

2015. júl. 15. 11:04
 34/91 Mojjo ***** válasza:
Rendben, köszönöm, mindenképp benézek majd, ha lesz ilyen topic! Addig is minden jót neked is!
2015. júl. 15. 11:07
 35/91 fairi1 ***** válasza:
100%

Van egy érzésem miért tűnnek el 7% írásai.

2-3 oldalnyi vita után elég hamar fog átcsapni személyeskedésbe,gondolom a módik minden ilyen topicot bekedvencelnek,és most mielőtt elkezdődne a műsor már le is csaptak.

27-es hozzászólás maradékából kiderül, itt vita nem lesz, nem csoda módik akcióba léptek és rövidre zárták a dolgot.

Mojjo én legalább 5 éve veszek részt ilyen vitákba,és itt is évek óta van krea vs evo vita..

Ezek a viták nem tudományosak, egyszerűen nem is lehet ez mivel a kreacionizmus nem tudományos elmélet.És minden vita közben elég hamar torkollunk abba hogy kutatók csaló, buta, összeesküszik stb.

Ez sértegetés és provokálás.

2015. júl. 15. 14:24
 36/91 Mojjo ***** válasza:
94%

fairi1: Mitől olyan borzasztőan ismerős a nicked? Szkeptikus fórum, vagy merre láthattalak?

Lehet, hogy nincsenek tudományos érvek (sőt biztos), lehet, hogy parttalanok ezek a viták (bár néha előfordul, hogy látok ilyen vitákban érdekes meglátásokat, észrevételeket mindkét oldalról, szóval, ha meg nem is győzzük a másikat, soha nincs kizárva, hogy valamivel mégis gyarapszunk), de amíg normális hangnemben folynak, addig hadd tegye közzé mindenki a saját véleményét. Én úgy láttam most, hogy egy erősen negatív, konkrétan körberöhögő stílusból sikerült egy sokkal konstruktívabb, értelmesebb, elfogadhatóbb stílusba átzökkennünk, sőt 7%-os kollega még ki is fejtette, hogy neki is az a célja, hogy a jövőben kerülje a személyeskedést. Úgy gondolom, hogy ha a negatívtól megyünk a pozitív irányba, akkor ne kelljen már megelőző jelleggel moderálni. Ha nem történik szabálysértés, ne kelljen már moderálni. Az meg, hogy a vita mennyire parttalan, majd eldöntik a benne résztvevők, ne egy moderátor válassza már ki, hogy, ó ezek az érvek tetszenek, maradhatnak, ezek nem, menjenek a levesbe.

2015. júl. 15. 15:34
 37/91 fairi1 ***** válasza:

Mojjo

Igen szkeptikus fórum (ott kezdtem, de már nem járok oda), meg még ezer egy hely. Ezt a nicket senki más nem használja, még nem lett ellopva.

"addig hadd tegye közzé mindenki a saját véleményét."

ez igaz,de ez nem vitafórum hivatalosan, módikon múlik engedik-e vitát, vagy nem. Olvasd el a szabályzatot. Így a felügyelő módi kedvén múlik moderációval megakadályozza a vitát vagy sem.

7% azonnal előjött azzal az érvel hogy evolució isten ellen hozták létre, azonnal rossz mederbe ment az egész, gondolon ez módik akcióját kiváltotta.

"ha a negatívtól megyünk a pozitív irányba, akkor ne kelljen már megelőző jelleggel moderálni. "

alapvetően 7% YEC-et vallja igaznak,így szinte úgyis eljutunk a Bibliához, és innentől valláskritikán van a helye a beszélgetésnek.

valláskritikán próbálj valami frappáns kérdést (evolucióelmélet is belefér) kiírni, hátha ott módik engednék a dolgot.

"ne kelljen már moderálni."

szabályzat

"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"

persze senki nem tartja be,vagyis amit most írok azt is moderálhatják..

2015. júl. 15. 16:58
 38/91 A kérdező kommentje:
Igen felkapott téma lett ez !!! :O
2015. júl. 15. 17:07
 39/91 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Harmonetről:

[link]

"Mivel hivatalos fórumokon ritkán kapnak megjelenési lehetőséget, tudományos nézeteiket önálló könyvekben adják ki."

Bárki megjelenítheti a cikkeit, véleményét a legrangosabb tudományos fórumokon is, ha a tudományosság kritériumait teljesíti. Ilyen doksikat publikálni a rangos tud.folyóiratokban az ID sohasem volt képes (egy-két ritka öngóllá váló ritka kivételtől eltekintve), mert a tudományos érvei hamis és valótlan állításokra-, vagy nemes egyszerűséggel hazugságokra, üres demagógiákra épültek mindig is, és ezt pontosan tudja az ID is, így az ilyen publikálásokkal az esetek elsöprő többségében nem is próbálkozik, mert tisztában van vele, hogy a "peer review" alkalmával már kibukik a szakértelemük teljes hiánya (szakértői lektorálás - ez nem azt jelenti, hogy a következtetéseket cenzúrázzák, hanem pl. az olyan zöldségeket, amit a Harmonet is leír, hogy Darwin, vagy bármelyik evolúcióbiológus az ebihalakból származtatná az embert).

Analógia: A rettentően rosszul zongorázó is teleordibálhatja a világot, hogy a Zeneakadémiáról mindig kirúgják érdemtelenül, hivatkozva arra, hogy pedig mennyien csodálják a világban a játékát (családtagok; a rossz zongorázó lekötelezettjei; rajongó botfülűek, akik örömet lelnek abban, hogy mindent kritikátlanul leromboljanak, amit a csőlátásuk tekintélyelvűnek minősít; hívők, akik azt hiszik, hogy a rossz zongorista kalimpálásának elfogadása kinyitja számukra a mennyek kapuit; stb.). Pedig az a helyzet, hogy egyszerűen a rossz zongorista játéka nem felel meg azoknak a kritériumoknak, amik alapján a Zeneakadémián koncertet lehetne előadni.

És hiába vannak adott esetben a világban sokkal többen a botfülűek, hiába zajosabb a követelődzésük, ebben nem a demokratikus elvek, hanem a valós tudás és teljesítmény fog dönteni.

Az ID azért adja ki a nézeteit önálló könyvekben, mert nem az a célja, hogy a tudományos közösséghez szóljon, hanem a botfülűeket akarja magához édesgetni, ahol állandó körítés az elnyomottságot hirdető demagógia, és ami persze minden profi sarlatán jól bevált édesítőszerei között megtalálható.

Amúgy ez a „tudományos” munkássága az ID-nek (amikor éppen nem tudománykodó plebszcsemegét gyárt a hívőknek):

[link]

2015. júl. 15. 22:17
 40/91 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Harmonetről:

[link]

"Eddig már mintegy 700 világhírű tanár, tudós, professzor, kutató, vitathatatlanul témához értő szakember csatlakozott ehhez a petícióhoz..."

Kíváncsi lennék a nevekre, meg az állítólagos világhírnevekre... :-)

Belegondoltunk abba amúgy, hogy 700 tudós mennyiségileg mennyire mérvadó is a világunk összes tudós-számához képest???

Bizony, ez minimális mennyiség! Én inkább azt látom, hogy már megint csökkent a tudósvilágban az evolúcióval szembeni ellenállás (150 évvel ezelőtt majd minden tudós tagadta; 100 évvel ezelőtt sokkal kevesebb, majd 50 évvel ezelőtt még kevesebb… és így tovább). Én ezt a kimutatást inkább egy hatalmas öngólként értékelném, főleg ha figyelembe vesszük az alábbiakat:

[link]

Idézve innen:

„Emellett volt a soha ki nem hagyható "400 ID párti tudós" (persze Tasi egyrészt azt felejtette el megemlíteni, hogy míg ezeket a neveket a Discovery Institute négy év alatt kaparta össze, addig az ellenpetíciót szeptember végén négy nap alatt 7733-an szignózták”

Tehát az ID négy év alatt tudott kínkeservesen összekaparni ennyi evótagadó embert, míg az evópártiak részéről az ellenpetíció 7733 tudós aláírásával négy nap alatt összejött.

No és kik is ezek a vitathatatlanul szakértőnek és elfogulatlannak titulált evótagadó tudósok?:

[link]

Vagyis úgy tűnik igen csak sok közöttük a vallásos ember. No meg vegyészek, mérnökök, fizikusok, orvosok, informatikusok…stb. (sőt, a határtudományokról is összeverbuváltak elemeket) vagyis még a negyede is alig biológus, biokémikus és megközelítőleg se szakember (már a 400-nak, mert a Harmonet 700-ról regél – persze közben növekedhetett a számuk, de 2001 óta – kissé nevetséges).

Ennyi erővel akár a házmesterek véleményét is begyűjthették volna mellékesen. Senki se akad ki azon, ha valaki azt állítja, hogy nehogy már egy vegyészt bízzunk meg az újonnan épülő házunk villanyszerelési munkálataival, hiszen a tag hiába doktori fokozattal rendelkezik, az még nem azt jelenti, hogy biztosan mindenhez ért, villanyszeléshez meg pláne jobban, mint a profik.

Ám az evolúciótagadók szerint, ha az evolúció kerül terítékre, akkor az pont olyan, mint a foci. Mindenki ért hozzá, és akkor aztán tuti ért hozzá, ha mondjuk van bármiből egy Ph.D. fokozata! – pontosabban mindenki evószakértővé avanzsálandó, aki az ő véleményüket szajkózza… 

Az ID kiáltványára megszületett ellenpetícióban szereplőek igen nagy hányada azonban valódi szakértő és Nobel-díjas is található közöttük.

2015. júl. 15. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!