Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges a vámpírok létezése?

Lehetséges a vámpírok létezése?

Figyelt kérdés
2008. máj. 29. 13:10
 51/92 anonim ***** válasza:
100%

ha tudományos alapon nézzük akkor nem mivel az ember mindenevő lény! A szereveinek (szív,tüdő,máj stb.) szüksége van vitaminra ásványi anyagokra szénhidrátokra stb.

Ezek a vérben igaz megtalálhatók de "félkész" állapotban amit az elfogyasztója nem tudna tökéletesen felhasználni.

Összegezve: pár hónapon belül az illető meghalna tápanyaghiányban.

Ez persze csak tudományos szempont

2010. febr. 2. 15:45
 52/92 anonim válasza:
100%
Olvassátok el Lara Adrien-A vámpír csókja könyvét..érdekes dolgok vannak benne a vámpírokról Többek között az hogy a vámpírok egy másik bolygórol jöttek ide akkor amikor az emberek megjelentek a földön..XD..De olvassátok el..:Dérdekes
2010. febr. 7. 20:39
 53/92 anonim válasza:
100%
ha hiszel benne akkor vannak! minden lehetséges! én az egyszarvúban is hiszek! :D most akkor lehet kritizálódni nyugodtan! szeretem a mitológiai történeteket, nem véletlenül írtak ilyeneket! alapja bizti van neki! Erdélybe Drakula miatt kötik, de ő nem volt vámpír,csak egy....vezér
2010. márc. 4. 22:05
 54/92 anonim válasza:
2%
Már ne haragudjatok:D de amit én írok az igaz és van alapja amit ti az egy nagy f*aszság:D vágod 1 dzázslékom sincs mert nyomorékok vagytok és a sok fasságot díjazzátok:Dnyomorékok...:DNYOMORÉÉÉKOK:D
2010. márc. 5. 19:18
 55/92 anonim válasza:
100%
(előzőnek) Te fogd be szád, nyomoréék! nem azért írta aválaszt,h.te kritizálódj, hanem hogy értelemes emberek válaszoljanak rá!te nem tünsz vlmi értelmesnek! ha a te kérdéseidre ilyeneket írnának jól esne?
2010. márc. 6. 09:50
 56/92 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén ..nem tudom De remélem Elvégre is ha azt nézzük bármi lehetségs:)Hisz menyünk csak visza a kezdetelhez Káin...nos ő volt az első gyilkos akit isten megátkozott majd később vámpír lett.Akkor ez a bibliából is eredhet nem de bár?Ez oylan mint amit az egy ház hirdet az az Isten Elvégre is ha Isten létezik ÉS AZ Ördög a pokol és a meny akkor ők mért ne létezhetnének?Szeretném ha léteznének...Igazuk volt az előttem szólóknak hogy ha lteznek is nm lesznek oylan ostobák hogy felfedjék magukat.Én arról is olvastam ( a gyilkoságokhoz szólva) Hogy nem ölik meg az áldozatukat vagy is nem mindegyiket Pl egy diszkóba megharapják isznak a véréből de csak anyit hogy ne haljon meg majd ott hagyák.És ha a lány felébred hiheti azt hogy a pia vagy a drog tette ezt vele:)De az is igazlehet amit valaki megemlített az az hallunk oylanokról hogy emberek tünnek el és soha nem kerülnek elő:)
2010. márc. 18. 20:28
 57/92 anonim ***** válasza:
100%

Ja és még annyit füznék hozzá hogy ha nem lenne valóság alapja akkor nem csináltak volna Vámpír kutató intézetet:)És ott van Nod könyve is azt sem hiába nem adták ki teljes egészében:)

Előző voltam

2010. márc. 18. 20:32
 58/92 anonim válasza:
100%
Lehetséges? Nem tudom. De ha léteznek, akkor biztosan mindent elkövetnek azért, hogy a titkuk ne derüljön ki. A vámpírok létezése olyan utakat nyit meg, ami izgalmasabbá teszik az életük. Erotikusan, félelmetesen, rejtélyesen. Ez, ami miatt úgy vágyunk a létezésükre. Még egy kiút a hétköznapi világból, és egy újabb rejtély. Normális, hogy egy tapasztalt, gyönyörű és félelmetes szeretőre vágyunk, aki kiragad minket a szürkeségből.
2010. ápr. 12. 18:33
 59/92 anonim válasza:
91%

Kedves mindenki!

Sokat foglalkoztat gyerekkoromtól ez a vámpír kérdés. Mindig úgy éreztem, hogy vannak halhatatlan lények.

Aztán nemrég felröppent egy hír, mely szerint megtalálták azt a gént, ami az öregedést beindítja. Magyarul valamikor valaki vagy valami belénk kódolta hogy meg kell halnunk. Csakhogy ezt a kódot megfejtették. Érdekes módon azóta sincs semmi hír...

De ha ez így van, akkor miért is ne fordulhatna elő az, hogy valaha élt egy (vagy több) ember, akiben/akikben ez a gén nem lépett működésbe - ergo nem öregedett/öregedtek?

Na és mi van akkor, ha rájöttek, hogy gyerekeik/unokáik meg fognak halni, mert nem örökölték ezt a "génstop"-ot?

Tételezzük fel, hogy a vér a kulcs. Mi van akkor, ha van egy baktérium, ami nem engedi működésbe lépni ezt a gént/géneket? Vannak olyan holttestek, amik nem bomlanak el. Ez tény. De vajon mitől? A bomlásért mint tudjuk, baktériumok felelősek. De mi van, ha ez a baktérium megöli a többit? Nos elárulom: nem fog a test oszlani! És ha ehhez hozzátesszük azt, hogy ugyanez a feltételezett baktérium (vagy lehet hogy valami más organizmus) blokkolja az öregedés beindulásáért felelős gént, akkor kész is a mi kis vámpírunk.

Tegyük fel, hogy eme baktérium (vagy inkább nevezzük szimplán organizmusnak) megöli a bomlásért felelős organizmusokat, és valószínüleg akkor az emésztésért felelősöket is. Ebből egyenesen következik, hogy ezek az emberek képtelenek emészteni. Na de mi van a vérrel? Az kész tápanyag. Ha megisszák, tápanyaghoz jutnak, és nem épülnek le a sejtjeik, tehát életben maradnak. A vért nem kell emészteni.

Aztán ott van az erő. Az ember alapvetően kb. 5-ször gyorsabb és erősebb, mint amire véli hogy képes. Valami ugyanis blokkolja az izmainkat, mégpedig azért, hogy ne sérüljenek annyira meg, hogy használhatatlanná váljanak. Csakohgy ha nincs öregedésgén, akkor felgyprsul a regeneráció. vagyis szinte a teljes erejét képes kihasználni az egyén, mivel ha keletkeznek is apró szakadások a nagyobb erőkifejtéstől, szinte azonnal regenerálódnak is. A sebek pedig szintén lényegesen gyorsabban gyógyulnak ebben az esetben.

Ez az én elméletem. És ez az elmélet azt hiszem eléggé alátámasztja a vámpírok létezését. De persze az is lehet, hogy tévedek. :)

2010. ápr. 23. 00:09
 60/92 anonim válasza:
100%

Miért a Twiligt jut mindenkinek az eszébe a vámpírokról? Az egy gyönyörű szép romantikus történet, ár nekem olyan, mint a Rómeó és Júlia vidámabb verziója. (Hozzátenném, hogy olvasni még mindig jobb, mint filmen nézni...) Temérdek sok vámpíros könyv van még a Twiligt saga-n kívül!

Ha a vámpírok létezését vitatjuk és is amellett voksolok, hogy léteznek. Azt mondják, amit az ember elgondol az igenis létezik vagy valóra váltható. De mi értelme is kérdezősködni utána? Mi értelme kutatni és (esetleg) találni egyet közülük? Mi lesz a vége, ha valaki találkozik egyel? Vagy meghal (ha hihetünk a történeteknek) vagy túléli és elmeséli, hogy: Igen, léteznek, láttam egyet!

Fogják és bezárják egy 2x2es kis gumiszobába és agyontömik antidepresszánsokkal és egyéb zoknigyártó szerekkel...

Az Isten(ek)létét sem tudhatjuk biztosan, de hiszünk benne. Az embernek szüksége van hitre. Ugyanígy lehet hinni a vámpírokban is. És talán majd egy nap kiderül, hogy igazunk volt-e vagy tévedtünk. Mint, ahogy az Isten(nek)nél is...

2010. ápr. 28. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!