Lehetséges a vámpírok létezése?
engem érdekelnek a hasonló témák de csak mint szkeptikus...
a személyes véleméynem az hogy ha egymástól függetlenül a méltán értelmes emberiség kitalálta az isteneket...akkor ők léteznek? szerintem vért fogyasztó emberek akik mondaalapként szolgálhattak előbb...
Ez egy nagyon kemény kérdés,de alapjában véve olyasmi mint hogy léteznek-e farkasemberek,vagy sem...Több dolog is van,pl.
1.Tényleg volt egy Vlad Tepes,a karóbahúzó,akiről nem tudni hogy komolyan ivott-e vért?De rajta kívül volt a kevésbé ismert Báthory Erzsébet,a MAGYAR vérgrófnő,aki több mint 650 parasztlányt kínoztatott meg embertelenül,aztán felvágatta a csuklójukat,és még éltükben kiszívta a vérüket.
2.Vannak genetikai betegségek,pl porifiria vagy a durvább pellegra,amik a napra való érzékenységgel kezdődnek (az illető bőrén durva fekélyek jelennek meg,ahol nap éri),aztán jön a szájszag,és az ajkak felhúzódása,amitől olyan mintha a beteg embernek agyarai lennének.
3.Van pszichés eredetű dolog,amikor valaki (többnyire gyerekkorban) mondjuk megvágja az ujját késsel,és lenyalja róla a cért.Az illetőnek eleve gáz van az agyával,és ezután még el is hiszi,hogy ő imádja a vért.Bemeséli magának hogy vámpír,de ezek többnyire nem sokáig maradnak életben,mert nem hajlandóak ételt venni magukhoz,csak vért...
Amúgy a vérivás eredetileg a kannibalizmus egyik fajtája,tehát a legyőzött fél ereje (Báthory Erzsébet szemében a fiatalsága) átszáll annak a testébe,aki iszik a vérből (állítólag).
Szerintem a vámpírok évezredek óta mindenki fantáziáját izgatják,kinek-kinek elegáns,fürge gyilkosok,másoknál vérengző vadállatok.De valószínűleg nem fogjuk megtudni,hogy léteznek-e vagy sem?Ha léteznek is,ki olyan hülye hogy fogja magát és hirdetni kezdi hogy vámpír?Senki,egyértelmű hogyha bemennénk a könyvtárba és azt mondanánk,hogy "Csókolom,van olyan könyvük ami vámpírok boncolásáról szól?",jól a képünkbe röhögnének. (Csak úgy mellékesen:engem nagyon érdekelnek a vámpírok,és ha felnővők /mert még gyerek vagyok,11 éves/ akkor a rendes munkám mellett szeretnék kutatni utánuk,persze nem egy megszállott módjára!)
Nem hiszem, hogy a klasszikus értelemben vett vámpírok léteznének( pedig nagy rajongó vagyok, még vampie szerepjátékot is játszom)
Ellenben vannak olyan emberek, akik legtöbbször tudtuk nélkül a hiányzó életenergiát( csi-t vagy akárhogy nevezzék) másoktól "szívják el" mikor mellete állnak és átfed az aurájuk, őket energiavámpíroknak nevezik.
OFF: aki a vampire knightos linket küldte annak mondom: istenem az a kedvenc animém,és az nem igaz történet alapján készült xĐ
és szerintem vannak vámpírok...és tök hülyeség hogy PONT Magyarországon nincsenek vámpírok,de istenem.
Sziasztok
Én utána jártam néhány dolognak és arra a következtetésre jutottam hogy nem léteznek.
A vámpír a szerbhorvát upír szóból ered.
Van 2 fajta betegség ami a vámpírokra hasonlít: az egyik a porfíria a másik a pellagra
az utóbbiról egy néhány szót:
A pellagra legjellemzőbb elváltozása a bőrön a napsugárzásnak kitett helyeken megjelenő sötét foltok és a szaruréteg túlburjánzása, de ezek mellett az emésztőrendszer nyálkahártyáját és az idegrendszert érintő tünetek is jelentkezhetnek.
A betegség ma már gyógyítható, az ellene hatásos hatóanyag a niacin.
A pellagra fő tünetei a következők:
kinövések a bőrön a napnak kitett helyeken
dermatitis – a bőr gyulladása
hasmenés
idegrendszeri tünetek: agresszivitás, demencia, levertség, álmatlanság
A másikról nem tudok semmit sajnos.
Amúgy utána járhatok a Wikipédián ott megtalálható.
Ha érdekel titeket akkor járjatok utána Vlad Tepesnek( Karóbahúzó Vlad) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!