Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges a vámpírok létezése?

Lehetséges a vámpírok létezése?

Figyelt kérdés
2008. máj. 29. 13:10
 31/92 anonim ***** válasza:
92%

engem érdekelnek a hasonló témák de csak mint szkeptikus...

a személyes véleméynem az hogy ha egymástól függetlenül a méltán értelmes emberiség kitalálta az isteneket...akkor ők léteznek? szerintem vért fogyasztó emberek akik mondaalapként szolgálhattak előbb...

2009. márc. 23. 00:22
 32/92 anonim válasza:
96%

Ez egy nagyon kemény kérdés,de alapjában véve olyasmi mint hogy léteznek-e farkasemberek,vagy sem...Több dolog is van,pl.

1.Tényleg volt egy Vlad Tepes,a karóbahúzó,akiről nem tudni hogy komolyan ivott-e vért?De rajta kívül volt a kevésbé ismert Báthory Erzsébet,a MAGYAR vérgrófnő,aki több mint 650 parasztlányt kínoztatott meg embertelenül,aztán felvágatta a csuklójukat,és még éltükben kiszívta a vérüket.

2.Vannak genetikai betegségek,pl porifiria vagy a durvább pellegra,amik a napra való érzékenységgel kezdődnek (az illető bőrén durva fekélyek jelennek meg,ahol nap éri),aztán jön a szájszag,és az ajkak felhúzódása,amitől olyan mintha a beteg embernek agyarai lennének.

3.Van pszichés eredetű dolog,amikor valaki (többnyire gyerekkorban) mondjuk megvágja az ujját késsel,és lenyalja róla a cért.Az illetőnek eleve gáz van az agyával,és ezután még el is hiszi,hogy ő imádja a vért.Bemeséli magának hogy vámpír,de ezek többnyire nem sokáig maradnak életben,mert nem hajlandóak ételt venni magukhoz,csak vért...

Amúgy a vérivás eredetileg a kannibalizmus egyik fajtája,tehát a legyőzött fél ereje (Báthory Erzsébet szemében a fiatalsága) átszáll annak a testébe,aki iszik a vérből (állítólag).

Szerintem a vámpírok évezredek óta mindenki fantáziáját izgatják,kinek-kinek elegáns,fürge gyilkosok,másoknál vérengző vadállatok.De valószínűleg nem fogjuk megtudni,hogy léteznek-e vagy sem?Ha léteznek is,ki olyan hülye hogy fogja magát és hirdetni kezdi hogy vámpír?Senki,egyértelmű hogyha bemennénk a könyvtárba és azt mondanánk,hogy "Csókolom,van olyan könyvük ami vámpírok boncolásáról szól?",jól a képünkbe röhögnének. (Csak úgy mellékesen:engem nagyon érdekelnek a vámpírok,és ha felnővők /mert még gyerek vagyok,11 éves/ akkor a rendes munkám mellett szeretnék kutatni utánuk,persze nem egy megszállott módjára!)

2009. márc. 23. 11:28
 33/92 anonim ***** válasza:
87%
Épp most olvastam az újságban hogy léteznek vámpírok és bizonyítani is tudják.De nem fordulnak elő mindenhol pl Magyarországon egyálltalan nincsenek(az újság szerint).És szerintem is léteznek mert hát milyen okból találták volna ki azokat a történeteket a vámpírokról...
2009. márc. 30. 19:15
 34/92 anonim ***** válasza:
87%

Nem hiszem, hogy a klasszikus értelemben vett vámpírok léteznének( pedig nagy rajongó vagyok, még vampie szerepjátékot is játszom)

Ellenben vannak olyan emberek, akik legtöbbször tudtuk nélkül a hiányzó életenergiát( csi-t vagy akárhogy nevezzék) másoktól "szívják el" mikor mellete állnak és átfed az aurájuk, őket energiavámpíroknak nevezik.

2009. máj. 4. 14:59
 35/92 anonim válasza:
85%

OFF: aki a vampire knightos linket küldte annak mondom: istenem az a kedvenc animém,és az nem igaz történet alapján készült xĐ

és szerintem vannak vámpírok...és tök hülyeség hogy PONT Magyarországon nincsenek vámpírok,de istenem.

2009. máj. 26. 19:59
 36/92 anonim válasza:
23%
léteznek vámpírok mert én tudom. honnan? elfelejtettem xD
2009. jún. 16. 22:50
 37/92 anonim válasza:
93%
szerintem is vannak az előbi válaszolok közt valaki írta h a hírekbe halottunk-e emberről aki eltünt és harapás volt a nyakán, na szal olyat nem hallottunk de olyat már igen h eltünt egy gyerek vagy felnőtt és még nem találták meg és semmi nyoma szal ez is egyfél "bizonyíték" vagy ha nem is de alátámasztás.
2009. júl. 14. 15:45
 38/92 Keva1988 válasza:
93%

Sziasztok

Én utána jártam néhány dolognak és arra a következtetésre jutottam hogy nem léteznek.

A vámpír a szerbhorvát upír szóból ered.

Van 2 fajta betegség ami a vámpírokra hasonlít: az egyik a porfíria a másik a pellagra

az utóbbiról egy néhány szót:

A pellagra legjellemzőbb elváltozása a bőrön a napsugárzásnak kitett helyeken megjelenő sötét foltok és a szaruréteg túlburjánzása, de ezek mellett az emésztőrendszer nyálkahártyáját és az idegrendszert érintő tünetek is jelentkezhetnek.

A betegség ma már gyógyítható, az ellene hatásos hatóanyag a niacin.

A pellagra fő tünetei a következők:

kinövések a bőrön a napnak kitett helyeken

dermatitis – a bőr gyulladása

hasmenés

idegrendszeri tünetek: agresszivitás, demencia, levertség, álmatlanság

A másikról nem tudok semmit sajnos.

Amúgy utána járhatok a Wikipédián ott megtalálható.

Ha érdekel titeket akkor járjatok utána Vlad Tepesnek( Karóbahúzó Vlad) .

2009. júl. 23. 12:13
 39/92 anonim válasza:
67%
Lehetséges, igenis léztezünk. Bár nincs nagy szemfogunk, nem hamvadunk el mint azt mondják. A vért igenis szeretjük, ugyanugy isszuk mint a vizet. Néhányan ézékenyek a fényre is, én is inkább a sötétséget szeretem, égeti a szemem és a böröm a nap pedig nem vagyok egy fehérbörü. Lehetne még részletezni, de igenis léteznek vámpirok csak nem a régi formájukban.
2009. okt. 1. 20:43
 40/92 anonim válasza:
90%
Ha valakit érdekel most indult az axn-en egy sorozat, minden pénteken van, "A vámpír a vérfarkas és a szellem" címmel, érdekesen megfigyelhető, hogy a vámpír hogy viselkedik! Még a zsaruk közt is van, .úgy tusolja el a dolgokat! nekem tetszik :P
2009. okt. 7. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!