Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges a vámpírok létezése?

Lehetséges a vámpírok létezése?

Figyelt kérdés
2008. máj. 29. 13:10
 41/92 anonim válasza:
91%

Véleményem szerint nem valószínű,mert a legendájuk alapján a vámpírok végtelen hosszúságig élnek(ha nem gyilkolják meg őket a keresztes,ezüstös,szentelt vizes..... módszerrel).

Ez alapján a vámpírok mái napig is élnének,és napjainkban nem hallunk ilyen estekről(ha csak nem csináltak maguknak vérkonzervet:D)

Másrészről pedig akiről azt tartották hogy vámpír,azt kivégezték.Én például Báthory Erzsébetről,a Vérgrófnőről tudok utoljára akiről azt gondolták hogy vámpír.

2009. okt. 8. 20:30
 42/92 anonim ***** válasza:
96%
Húha Báthory Erzsébetet ne keverjük bele :) Ő nem volt vámpír, nem azért ivott vért, mert azzal táplálkozott, hanem mert úgy gondolta, azzal meghosszabbíthatja a fiatalságát (fiatal szűz lányok vérével). Nem vámpír volt, csak az öregedéstől és az elmúlástól betegesen rettegő és ebbe beleőrülő grófnő :)
2009. okt. 9. 13:52
 43/92 anonim válasza:
96%
Van rá esély, hogy léteznek.Ahogy az összes többi mesebeli lény létezésére is van esély.Nem kell azt gondolni hogy lehetetlen, hiszen az ókorban az emberek sem gondolták hogy lehet olyan hogy te belebeszélsz egy tárgyba és a tőled kilóméterekre lévő személy meghallja.Pedig ma már létezik mobiltelefon meg internet.És mégis milyen lehetetlennek tűnt?..Ezen érbemes elgondolkodni szerintem.
2009. okt. 31. 19:14
 44/92 anonim válasza:
100%

A mai vámpír nem más, mint elhagyott, beteg ember. A vámpír-létezés valós, de kóros állapota az ember nevű élőlénynek. Ugyan nagyon ritka betegség, és nem a lelket, a pszichét támadja meg, hanem a testet. Ami aztán súlyos lelki elváltozással jár együtt.

A tudomány nevet is adott a kórnak: PORFIRIA. Többek között azzal a tünettel jár, hogy a beteg szeme nagyon érzékeny lesz a fényre, igyekszik is elkerülni, így nappal is csak elsötétített helyiségben szeret tartózkodni. A fizikai elváltozások leginkább az arcon észlelhetők: összehúzódik a bőr, különösen a szem körül. Ez valószínűsíti, hogy az arc így válik farkasfejhez hasonlóvá.

A porfiria - vagy ahogyan latinosan írják: porphyria - másik tünete, hogy elsorvad, felhúzódik az íny. Ezért látszik úgy, mintha a betegnek "farkasfoga" vagy "vámpírfoga" nőtt volna. ...Ez a tudományos válasz de azért kíváncsi lennék egy ilen tünetű emberre is...Én hihetetlenül hiszek ebben az egész dologban és remélem nem sokára drakula kastélyába is eljutok...ha ténylegesen hisztek benne...oldjátok meg mindenképen az utat romniába a drakula kastélyba mert lehet hogy meg éri!!!

2009. nov. 23. 18:42
 45/92 anonim ***** válasza:
85%
Léteznek csak true blood-ot isznak és így nem kell embert ölniük.
2009. dec. 3. 19:46
 46/92 anonim válasza:
71%
Nem léteznek. És Báthory Erzsébetről is csak kitalálták azt a legendát.Miért kell minden hülyeséget elhinni?
2009. dec. 7. 16:48
 47/92 anonim válasza:
29%

hát ez jó kérdés :)

végülis ha belegondoltok (ha vki már látott misztikus filmet vagy mesét pl : twilight / pölö jessica a twilight-ben nem is hitte h edward mi lehet h velünk is ez van lehet h ahogy az utcán mész ott elötted egy vámpír van ) én szeretném ha léteznének vámpírok pl mint edward lehet leponotzni de sztem az olyan jó lenne

2010. jan. 6. 19:12
 48/92 anonim ***** válasza:
100%

A Báthory Erzsébet legendája nem igaz. Azt csak egy koncepciós perhez találták ki. Nem ártana néha egy-egy komolyabb történelmi könyvet vagy folyóiratot is elolvasni hülyeségek tényként emlegetése helyett.

Amúgy vámpírok nem léteznek csak pénzéhes producerek akik elhitetik a tizenévesekkel, hogy ez milyen menő, meg hogy akár igaz is lehet, csak hogy eladják a századik sablonos könyvet és filmet.

2010. jan. 7. 01:31
 49/92 anonim válasza:
2%

sziasztok elmondok magamrol valamit

én tavaly osztálytársam megvágta magát és nem birtam ki hogy ne kostoljam meg idén is volt ilyen eset amikor eleset egyik haverom és akkor is nem birtam ki hogy ne kostoljam meg mert az volt abaj hogy osztálytársam nem engedtte meg hogy kostoljam meg a vérét meg mostanába feketébe járok és kicsit fehéreb a böröm mint atöbieknek

meg a van elöl 2 fogam ami fél centivel nagyobb meg kiljeb is van mint a többi és ma is az egyik szemem tiszta piros volt elkezdi a padtársam mien aszemed mondom mért?

elkezdi nagyon piros odamentem atükörbe és télegg nagyon piros volt és még soha nem volt ilyen piros

2010. jan. 14. 16:46
 50/92 anonim válasza:
12%

amugy a nevem

Resydul Damage

2010. jan. 14. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!