Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges a vámpírok létezése?

Lehetséges a vámpírok létezése?

Figyelt kérdés
2008. máj. 29. 13:10
 11/92 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem lehet benne hinni. Jó persze a szentelt víz meg kereszt nem hiszem, hogy hat de a fokhagyma lehetséges, hogy ártana nekik.Bár... manapság feltűnne az embereknek, hogyha enberek halnának 2 nyakszúrás miatt, vagy ha csak ugy eltünnének arra utaló jelekkel. amugy biztos léteztek sárkányok egyéb mesebeli lények, hiszen sok hejen emítik őket és kétlem, hogy véletlen egybeesés, hogy ugyan ugy ábrázolják őket a világ már pontjain.
2008. máj. 31. 20:00
 12/92 anonim válasza:
41%
Hát pesze, én már szellemet is láttam!!!!!!!!
2008. jún. 1. 12:57
 13/92 anonim ***** válasza:
92%

Ne essen félreértés: egy vámpír jellegű ismert élőlény sem juttatja saját közvetlenül keringésbe az elfogyasztott vért. Ez még a mai orvostudomány mellett sem egyszerű, bizonyos, a szervezetet az idegen anyagokkal szemben védő rendszerek (immunrendszer) miatt. Szóval ilyen nincs (jelenlegi tudásunk szerint).

A vérnek viszont magas a szénhidrát, vas és fehérjetartalma, szóval "érdemes" fogyasztani (a hurkáig én is eljutottam :-).

Sok állat szívja másnak a vérét, ahogy az elhangzott, és a kannibalizmus idején is biztos próbálkoztak vele, de nem hinném, hogy a klasszikus vámpír létezik, vagy valaha létezett...

2008. jún. 1. 16:03
 14/92 anonim ***** válasza:
98%

Az Erdélyi kapcsolat:

[link]

Egy másik "vámpír", ő is közel volt Erdélyhez:

[link]

2008. jún. 2. 08:03
 15/92 A kérdező kommentje:
Megfürdött aszűzleányok vérében és megitta? Ez nem semmi...és még hihető is, hisz egy örök szépségre áhitozó nő őrülete teremthet ilyen kegyetlenséget...
2008. jún. 2. 16:38
 16/92 anonim ***** válasza:
88%
Emberszerű, a rémtörténetekben is szereplő vámpírok NEM léteznek. Van azonban számtalan vérrel táplálkozó állat pl: pióca. Vámpírdenevérek csak Dél-Amerikában élnek, és nem szívják a vért, hanem sebet ejtenek az áldozaton, és a kifolyó vért felnyalogatják.
2008. jún. 19. 12:59
 17/92 anonim válasza:
88%
Úgy tudom, hogy a veszettség okoz hasonló tüneteket (fényíszony, agresszivitás ) melyeket kellően kiszínezve megszülethetett a vámpír legendája.
2008. jún. 26. 22:26
 18/92 anonim válasza:
15%
Vámpírok igenis vannak.Pölö énis szeretnék az lenni mert ismerek egy ilyen faszit aki vampá tudna tenni.Imádom a vért inni és mikor elmeséltem néhány bnőmnek szörnyűlködve néztek rám hogy miért vonzanak ezek a dolgok ilyen fiatalon.Mert a véremben van ;-)Ez a hivatásom már ált. 4.osztálya óta érzem :) de nem ilyen fehér szemű emberkékre kell gondolni akik repülgetnek jobbra balllra.Azért jócskán átszinezték az emberek a vámpírok képességeit.
2008. júl. 18. 22:37
 19/92 anonim válasza:
85%

A vérben lévő hemoglobin hem vasat az emberi szervezet nem képes felvenni, mármint az emésztés során! Sőt az állati eredetű vasat sem! Az ember számára csak a növényekket bevitt vasforrás hasznosítható!

Nos a vámpírok létzésére nemigen van bizonyíték, csak ködös mondák! Természetesen ezzel belemehetnénk egy olyan filozófiai vitába, hogy "hiszem ha látom".

2008. júl. 23. 09:32
 20/92 A kérdező kommentje:
A levegőt sem látod, mégis van...
2008. aug. 1. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!