Az utóbbi napokban több helyen extrém magas radioaktív környzeti háttérsugárzást mértek Európában. Mi lehet az oka?
Az európai környezeti háttérsugárzás monitoring rendszer ( [link] több helyen rendkívül magas sugárzást jelzett:
- az L11930 állomás 4289 nSv/h-t mért valamikor az elmúlt hét folyamán a Tátrában. Ma már nem látszik az archív adatok között, de bizonyítható, tegnap este képernyőmentést csináltam róla.
- az IT0047 állomás ma 1110000 nSv/h sugárzást mért Olaszországban, Roveretoban.
Hogy legyen mivel összevetni: a hatósági egészségügyi riasztási szint 250 nSv/h. A mostanihoz hasonló extrém magas sugárzási szinteket az elmúlt évtizedekben nem mértek Európában. A roveretoi adat hihetetlenül magas. Talán elromlott vagy kiakadt valamitől a mérőműszer. Ez az egész érthetetlen és ijesztő. Meg tudja mondani valaki, hogy mi történik?
Ez komoly dolognak tűnik, ezért komoly válaszokat kérek.
Az elmúlt bő egy hónapban (jún. 20. óta) összesen háromszor fordult elő Észak-Olaszországban, hogy 1000 nSv/h feletti a térképen most elérhető adtok alapján. Egyébként mindhárom esetben a cadrezzate-i (ITJRC01) mérőállomáson, amiről te is írtál korábban.
Egyébként például az általad korábba idézett ukrajnai UA34304 állomás kiugró adata már nem szerepel a térkép adatbázisában.
Leírtam már, hogy hidegen hagy, hogy elfogadod-e amit írtam, vagy sem.
Mondjuk felmerül a kérdés, ha ennyire érdekelnek a bizonyítékok, miért a gyakorikerdesekre írogatsz, és például miért nem a térkép üzemeltetőinek?
#53: Ne viccelj már. Írsz egy olyan véleményt, amit én a magam részéről elutasítok, mert megalapozatlan. Ezután ahelyett, hogy bizonyítanád amit állítottál, engem próbálsz egrecíroztatni, hogy bizonyítsam helyetted?
Mit szólnál, ha ez után valaki azt állítaná, hogy a Hold sajtból van, mert olyan kerek és sajtszínű és a továbbiakban a te feladatod, hogy ezt cáfold vagy bizonyítsd. :)
A 32. bejegyzésben hoztam egy adatot, hogy Ukrajnában, Selesztovje térségében volt egy durva, 9410 nSv/h sugárzási csúcs. Érdemes megemlíteni, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen esemény, ui. 2022 februárjában Csernobil közelében volt egy hasonló, de még magasabb, >60 000 nSv/h-s sugárzási "tüske", amiről anno a BBC is megemlékezett.
"Írsz egy olyan véleményt, amit én a magam részéről elutasítok, mert megalapozatlan."
És mire alapozva utasítod el? Mert erre mondjuk érveket nem írtál, csak azt szajkózod, hogy bizonyítsam az állításomat. Ami mondjuk megegyezik azzal, mint amit a térkép készítői az extrém adatok egyik lehetséges fő okaként megjelöltek... (A slusszpoén: a 25. válaszodban te is azt feltételezted, hogy műszerhibáról van szó az egyik esetben. ¯\_(ツ)_/¯)
"Mit szólnál, ha ez után valaki azt állítaná, hogy a Hold sajtból van, mert olyan kerek és sajtszínű és a továbbiakban a te feladatod, hogy ezt cáfold vagy bizonyítsd. :)"
Nyugodtan vitatkozhatunk róla, amint hozol megbízható forrást, ami a Hold jellemzőinek egyik fő lehetséges magyarázatául hozza fel ezt az elképzelést...
Látom, azt a részt lazán átugrod, hogy ezt az adatot azóta törölték...
Na mindegy, mivel most már egyértelmű, hogy nem az adatok tényleges magyarázata érdekel, én lépek innen. Csá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!