Mennyivel tudományosabb azt gondolni, hogy a Világegyetem 14 milliárd éve jött létre, mint hogy 140 éve?
"Itt az a baj, hogy ez a természettudomány-vallás-filózófia határterülete."
Ockham borotvája egy filozófiai elv. És tökéletes választ ad erre a "tudományos" kérdésre.
Szóval nincs itt semmi baj a határterülettel. És nem kell eldönteni, hogy "a természettudomány, a vallás, vagy a filózófia terén vagyunk".
Csak annyit, hogy az ésszerűség vagy az ostobaság az elfogadott hozzáállás. Úgy értem, hogy a kérdező részéről.
Meg ő szokott “népfajokról” meg “árja fajról” beszélni. Mint itt a 6-os válaszban:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Nyilván ez a kérdés is az övé, a 24-es reakciójából látszik. Meg többek közt a 4-es, 20-as kommentjeiből is (volt egy kérdés ahol azzal dicsekedett ,hogy kiakasztotta a Mensa IQ tesztet olyan magas neki). Csak azt nem értem ha saját bevallása szerint úgy látja ,hogy körülötte mindenki hülye ( https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany.. akkor miért velünk foglalkozik s miért nem publikálja minden felfedezését s rohan a Nobel meg egyéb magasrangú díjakért? Ez valamiért napjaink 200+ IQ polihisztorainak érthetetlen magatartása ,hogy direkt kerülik a komoly szakmai helyeket s csak fórumokon meg esetleg a YouTube csatornájukon merik feltárni világrengető felfedezéseiket, találmányaikat stb. De ott is mindig csak elméleti fejtegetések vannak, valahogy a gyakorlati bizonyítást szeretik elhagyni.
"Nyilván ez a kérdés is az övé, a 24-es reakciójából látszik."
Te ilyenkor büszke vagy magadra, hogy rájöttél a nyilvánvalóra? Csak a te kedvedért nem említem meg minden egyes kérdésnél, hogy ki vagyok, mert így játszhatod a Sherlock Holmes-ot.
"volt egy kérdés ahol azzal dicsekedett ,hogy kiakasztotta a Mensa IQ tesztet olyan magas neki"
Hát 125-ig még a Mensa próbatesztje, így nem nehéz azt kiakasztani, meg is próbálhatod magad is, ha rendelkezel ezzel a nem túl magas intelligenciaértékkel.
"miért nem publikálja minden felfedezését s rohan a Nobel meg egyéb magasrangú díjakért"
Mert nincsen olyan közösség a Földön, amely valóban tudományos módszertan alapján dolgozna. Ezáltal az úgynevezett fizika vagy matematika csak egy vallás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!