Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha nincs Isten, és a Nagy...

Ha nincs Isten, és a Nagy Bumm teremtette az univerzumot, akkor mi teremtette a nagy bummot?

Figyelt kérdés

Ahhoz, hogy a nagy bumm létrejöhessen, kellett anyag. De vannak olyan elméletek is, hogy a semmiből keletkezett az univerzum. Például állok a sík talajon, ezt vegyük nullának. Mit tegyek, ha a nullából akarok egy vödör földet? Egyszerűen kiások egy vödörnyi földet. Ekkor a 0 "eltűnik", és lesz helyette +1 vödör földem, és -1 vödör földem a kiásott lyukban. Ez a két ellentétes dimenzió elmélete egyszerűen.

De még ez sem magyarázza azt, hogy hogyan? Minden univerzumban történő eseményt a fizika törvényei "irányítanak". A kérdés az, hogy a fizika törvényei hogyan keletkeztek? Végtelen ideje léteznek?

A nagy bumm nem jöhetett volna létre a fizika törvényei nélkül, mint ahogy egy elképesztően bonyolult levest sem főzhetünk recept nélkül.

Ez egy logikai buktató. A teljes semmiből nem létezhetne semmi.

Szóval én azt mondom, a tudomány csak a fizika törvényeinek nevezi Istent.

2021. szept. 19. 11:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/289 anonim ***** válasza:
68%
Bocs, a 10/20 Részére.
2021. szept. 19. 13:54
 22/289 anonim ***** válasza:
69%

"DE NINCS OLYAN hogy mindentől független, nem érted meg?"

Hogyne volna. Egy szoftver fejlesztő ír egy alkalmazást. Ő nincs az alkalmazásban, nem lehet megtalálni. Mert teljesen független tőle. Létrehozott valamit, amit kedvére, kényére átírhat, formázhat, alakíthat. Te nem látod, mert egy másik dimenzióban van, e példa esetén 3D. A szoftverben lévők, pedig csak a progi törvényei alapján tudnak következtetni, akik 2D-ben vannak.

2021. szept. 19. 14:05
 23/289 anonim ***** válasza:
19%
Ez a topik a létezés kérdésének legnagyobb kognitív disszonanciáját feszegeti, amíg nem jutunk közelebb a megoldáshoz szerintem fogadjuk el hogy Isten=Univerzum és fordítva.
2021. szept. 19. 14:05
 24/289 anonim ***** válasza:
69%

Ez mind hablaty, , még végigolvasni sincs értelme, a szokásos értelmetlen okoskodás, csak lököd, lököd az önkényes kijelentéseket, de nincs mögötte semmi tartalom.

Te valami pap vagy, hogy így osztanád az észt a vakoknak?

2021. szept. 19. 14:09
 25/289 anonim ***** válasza:
47%

Téritésre másik topic való, ez a termtud rovat. Itt az emberek a természettudományos magyarázatokra kiváncsiak, ezt várják el, nem ilyen vallási halandzsákat (TT szempontjából ez mind halandzsa, hiszen semmiféle alátámasztás nincs, csak annyi, hogy "hát nekem ez hihetetlen", "én ezt nem tudom elképzelni", meg hasonlók). A TT-t nem érdekli, hogy egyes emberek mit tudnak elképzelni és mit nem, a TT-t az érdekli, hogy mit és hogyan lehet bizonyitani. Aki pedig ebbe a rovatba jön, az a TT válaszaira kiváncsi, nem olyan emberkék véleményére, akik az adott témában laikusok.

Kérdező, te nagyon laikus vagy ebben a témában. Oké, hogy érdeklődsz, hiszen ezért irtad ki a kérdésedet is. De az ilyen kérdésekre megfelelő alapok nélkül hiába is kapsz releváns válaszokat, kellő alaptudás hiján nem tudod helyesen értelmezi őket, ezért ragaszkodsz továbbra is a saját elképzeléseidhez.

Tehát, először a megfelelő alapokat kellene elsajátitanod ahhoz, hogy megértsd, mit és miért irnak neked ebben a rovatban. Amig ezt nem abszolválod, addig kérlek fáradj át a vallás vagy az ezotéria rovatok valamelyikébe (amelyik szimpatikusabb), és ott ird a TT-os megközelitéstől távol eső elképzeléseidet.

köszi!

2021. szept. 19. 14:20
 26/289 anonim ***** válasza:
30%

Számodra nincs értelme, mert meghaladja a tiedét. Tudományos kérdésekben sztem ne menj bele, ha fingod nincs róla, és csak okoskodni akarsz. Ne akarj megfingatni senkit, akik egy, vagy több tudományos fokozattal rendelkeznek. Pont te hivatkozol a tudományra, aki semmibe veszi a tényeit? Termodinamika főtétele1-2. A nemzetközi professzori trsg. erre esküszik.

"Egy 2007 es nemzetközi tanulmány alapján kiderült, hogy a vezető tudósok 2/3 a hisz Istenben! A felmérést számos ország kiemelkedő kutatóintézetében és egyetemén végezték el 1646 egyetemi oktató részvételével.

Ez a felmérés megcáfolta azt az ateista propaganda szöveget, hogy a tudomány és az Istenhit egymással összeegyeztethetetlen. A felmérést a Rice University szociológusa Dr. Elaine Howard Ecklund készítette. Megjelent: Scientific American (SciAm – Amerikai tudományos ismeretterjesztő magazin.) 2007 . Nem véletlen, hogy Griffith Robert, pittsburgh-i egyetem matematika és fizika professzora ezt mondta:„Ha egy vitához egy ateistát akarunk találni, akkor az Egyetemünk Filozófiai Karán kell őket keresni, mivel a fizikusok között ateistákat már nem találunk.”Korunk egyik nagy tekintélynek örvendő tudósa Paul Davis fizikaprofesszor Isten és az új fizika című könyvében írja:„a tudomány biztosabb utat ajánl Istenhez, mint a vallás.”

"John C. Lennox, Oxfordi Egyetem matematika professzora: „Az a tény, hogy vannak tudósok, akik harcban állnak Istennel, nem jelenti azt, hogy maga a tudomány áll harcban Istennel. Például egyes zenészek harcos ateisták, de ebből nem következik az, hogy maga a zene áll harcban Istennel. A lényeg így fejezhető ki: egyes tudósok állításai nem szükségképpen a tudomány állításai.”James Clerk Maxwell (1831-79), akiről Einstein azt mondta, “a XIX. század legnagyobb tudósa”, mélyen hitt a Biblia Istenében. Maxwell laborjának ajtaja fölött ez állt: “Nagyok az Úr cselekedetei.” Zsoltárok könyve 111:2"

Isten alkotta a tudományt is. Igy lehet visszafejtve eljutni hozzá... Ha nem szellemileg hiszel, higgy a tényeknek!(Tudományos felfednek.)

Ő adott hozzá értelmet, csak vannak akik tagadják.

2021. szept. 19. 14:21
 27/289 anonim ***** válasza:
38%

25/26 Te miről zagyválsz?

Éppen hogy tudományos, el kellene olvasni.

2021. szept. 19. 14:23
 28/289 anonim ***** válasza:
38%

Ez a vita engem arra emlékeztet, amikor a süketek azon vitatkoznak, Beethoven vagy Mozart szimfóniái veretesebb hangzásúak. Vagy mikor vakok a zöld és a piros szín élményének különbségét kívánják meghatározni.

Az élmény megszerzéséhez sajnos hallóvá kell lenni. Az eltéréseket látóként lehet megmagyarázni.

A tudás nem véges. Mégis, egy konkrét személy tudása véges. És ezzel akar megmagyarázni számára elérhetetlen dolgokat. Soha nem fog sikerülni. De próbálgatni lehet a végtelenségig. Ilyen értelmetlen vitába csak egy szint alatt lehetséges beszállni. Fölötte értjük, mi nem működik.

2021. szept. 19. 14:41
 29/289 anonim ***** válasza:
58%

Én csak azt nem értem, hogy egy fanatikus bigott vallásos ember miért a tudományban kérdez?

EZ egy vallási kérdés, kérjük áttenni oda!

Az egyes elemeit már többször megválaszoltuk, de fanatikus hívőnek ezt fölösleges újra megírni, mert nem érdekli!

Ha érdekelné, már visszakereste volna régebbi válaszokból.

2021. szept. 19. 14:47
 30/289 anonim ***** válasza:
44%
Minek száltok bele egy olyan kérdésbe, amire senki nem tudja a választ? Miért okoskodtok?
2021. szept. 19. 14:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!