Hiszel abban, hogy a majmoktól származunk mi emberek?
@Tevenyereggyarto
"Fordítva: a “monkey” a farokkal rendelkező s az “ape” a farkatlan."
Ja... basszus, ez is igaz. :D
De akkor most a többi jó... :/
Amúgy nem olvasná vissza, tuti. Ezért hoztam ide sadamtól is egy az egybe...
Mellesleg ez a fordítási zűrzavar (még én is beleszaladtam, pláne!) szerintem új, meg hogy egy ilyen nyilvánvaló példát hozzunk rá...
Bekakec... :D
REzt is elontottam: "Ám az emberek nem a farok nélküli majmoktól, vagy más ma élő főemlősöktől származnak (minden mai majom egyúttal főemlős). Közös faroknélküli majom ősünk van a csimpánzokkal."
Helyesen: Ám az emberek nem a farokkal rendelkező majmoktól, vagy más ma élő főemlősöktől származnak (minden mai majom egyúttal főemlős). Közös faroknélküli majom ősünk van a csimpánzokkal."
A francba...
Hinni csak a TEREMTETT VILÁG szerint Istenben hiszek.
Visszamenőleg a mai majmokkal is vannak közös őseink, sőt szinte minden földi élőlénnyel genomunk és a DNS szerint.
Darwin egy elfogadott modellt állított fel, aminek fejlesztését Penrose (fizikus, intelligenciakutató, matematikus) szuper elméletnek minősített, mint a Galilei, geometriai és az Einstein-féle relativitás elméleteket.
"*a majomnak és az embernek közös őse van és ennek az ősnek az evolúciós fejlődés során vált ketté az útja. az egyik ágon a majmok, a másikon (több áttételen keresztül) a mai ember alakult ki."
Ez egy gyakori hiba.
Valójában de. Sőt, rendszertanilag igazából most is majmoknak vagyunk tekinthetőek tulajdonképpen.
Amit te írsz, az annak a helyes ténynek a hibás berögzülése, miszerint az ember nem a csimpánzokból(!) fejlődött ki, hanem egy közös ősből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!