Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hiszel abban, hogy a majmoktól...

Hiszel abban, hogy a majmoktól származunk mi emberek?

Figyelt kérdés
Magyarán hiszel a Darwini evolúcióselmélet egyedüliségében? Kizárólag az evolúció által jött létre minden faj a planétán?

2021. aug. 29. 19:58
 401/406 Pombe ***** válasza:
Bocsánat, az előzőt módosítva, nem a Catarrhini elágazási pont az, amelyik a majom és az ember legutóbbi közös őse, hanem az Apes (Hominoidea), de a többi jó... :/
márc. 2. 14:59
 402/406 Pombe ***** válasza:

@Tevenyereggyarto

"Fordítva: a “monkey” a farokkal rendelkező s az “ape” a farkatlan."

Ja... basszus, ez is igaz. :D

De akkor most a többi jó... :/

Amúgy nem olvasná vissza, tuti. Ezért hoztam ide sadamtól is egy az egybe...

Mellesleg ez a fordítási zűrzavar (még én is beleszaladtam, pláne!) szerintem új, meg hogy egy ilyen nyilvánvaló példát hozzunk rá...

márc. 2. 15:03
 403/406 Pombe ***** válasza:

Bekakec... :D

REzt is elontottam: "Ám az emberek nem a farok nélküli majmoktól, vagy más ma élő főemlősöktől származnak (minden mai majom egyúttal főemlős). Közös faroknélküli majom ősünk van a csimpánzokkal."

Helyesen: Ám az emberek nem a farokkal rendelkező majmoktól, vagy más ma élő főemlősöktől származnak (minden mai majom egyúttal főemlős). Közös faroknélküli majom ősünk van a csimpánzokkal."

A francba...

márc. 2. 15:15
 404/406 anonim ***** válasza:

Hinni csak a TEREMTETT VILÁG szerint Istenben hiszek.

Visszamenőleg a mai majmokkal is vannak közös őseink, sőt szinte minden földi élőlénnyel genomunk és a DNS szerint.

Darwin egy elfogadott modellt állított fel, aminek fejlesztését Penrose (fizikus, intelligenciakutató, matematikus) szuper elméletnek minősített, mint a Galilei, geometriai és az Einstein-féle relativitás elméleteket.

jún. 15. 16:29
 405/406 anonim ***** válasza:
Ez a "tudomány", és nem a "hit" kategória, és egyébként a tudomány sem állít ilyet.
aug. 24. 14:17
 406/406 anonim ***** válasza:
100%

"*a majomnak és az embernek közös őse van és ennek az ősnek az evolúciós fejlődés során vált ketté az útja. az egyik ágon a majmok, a másikon (több áttételen keresztül) a mai ember alakult ki."

Ez egy gyakori hiba.

Valójában de. Sőt, rendszertanilag igazából most is majmoknak vagyunk tekinthetőek tulajdonképpen.

Amit te írsz, az annak a helyes ténynek a hibás berögzülése, miszerint az ember nem a csimpánzokból(!) fejlődött ki, hanem egy közös ősből.

okt. 19. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!