Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hiszel abban, hogy a majmoktól...

Hiszel abban, hogy a majmoktól származunk mi emberek?

Figyelt kérdés
Magyarán hiszel a Darwini evolúcióselmélet egyedüliségében? Kizárólag az evolúció által jött létre minden faj a planétán?

2021. aug. 29. 19:58
 351/406 anonim ***** válasza:
11%
Ahj mindenki annyira okos. Kuss legyen mar
2023. júl. 2. 19:51
 352/406 Pombe ***** válasza:
78%

#349: "Tulajdonképpen arra sincs egzakt bizonyíték, hogy az élet itt alakult ki."

Hát, azért igen sok tény áll a rendelkezésünkre (és növekvő mennyiségben), hogy egyre nagyobb meggyőződéssel állíthassuk: a földi élet a mi glóbuszunkon alakult ki.

[link]

Nézd, azt nagyon meg kellene magyaráznod, hogy a fejlett civilizációd mi a bánatos tökért várt 2,5 milliárd évet arra, hogy a szétszórt legegyszerűbb egysejtűekből a Földön megjelenjenek a legszimplább idegrendszerrel rendelkező élőlények? Ennyire ráérősek??? :D

Nagyon furcsa az is, hogy a relatív rém egyszerű egysejtűből a milliószor bonyolultabb idegrendszerkifejlődést okénak látod, de ki tudja miért, a primitív egysejtű spontán kialakulást már nem, és neked ahhoz idegen lényes mesketére van szükséged. Miért??? :D

Figyuszka! Az élet kialakulásáról azért nem tudunk túl sokat, mert a legősibb talált kövek is fiatalabbak, mint az életkeletkezés kora. Az idegrendszer kialakulása értelemszerűen milliószor boszorkányosabb dolog, csak arról több nyom maradt fenn, de azok nélkül ma azt mondanánk, hogy sajnos nem tudjuk hogyan alakult ki az élet, de ami sokkal hatalmasabb rejtély, az az idegrendszer kialakulása.

Érthető? Roppant furcsa logikád van... Tehát nagy kérdés, hogy miért csak abban látsz misztériumot, amiről nincs nyomunk, információnk, és miért látsz a kisebb problémában nagyobbat, mint kellene??? Mi a bánatért képzeled azt, hogy más helyen kialakulhat az élet, de a Földön nem???

#349: "Szóval patthelyzet van. Elméletek, teóriák, hitrendszerek."

Patthelyzet??? :D

Hát a földi élet lehetséges keletkezéséről rengeteg működő ismeretet szereztünk be, tulajdonképpen annyit, hogy nyugodtan valószínűsíthetjük annak igazát, és aki itt hitrendszert ápol, az csak te vagy.

Az egyébként nem elképzelhetetlen, hogy a Marson előbb alakult ki az élet, és egyes marsi becsapódásoknál képződő kilökődéseken utazó élet megfertőzte a Földet is, de a Földön is ugyanúgy kialakult volna az élet "kicsit" később, vagy ki is alakult, és a marsit kiszorította, vagy azzal közösködött... és még sok lehetséges variáció - pl. üstökösök belsejében egyszerű élet szerveződik, és becsapódáskor a Földön elterjed, és még sok valószínűbb variáció, mint a te - bocsika! - kisujjadból kiügyeskedett idegen civilizációs meséd, de az tényszerűen igazolható, hogy a bővülő ismeretek tükrében jelenleg a legvalószínűbbre a lokális életkeletkezés jön ki, és ellehetetlenítő tényezőről nem tudok. Te igen, hogy az idegenekben hiszel?

2023. júl. 24. 21:20
 353/406 anonim ***** válasza:
26%
Nem hiszem, hogy a majmokkal közös ősből alakult ki az ember is. Elismerem, hogy vannak mutációk és kialakulnak új fajok, vagy például embertípusból is többféle van. De hogy a mutációk "intelligens sorozata" oda tudna vezetni, hogy egymástól jelentősen eltérő fajok alakuljanak ki, ezt nem tartom elképzelhetőnek. Pont a legbonyolultabb dolog a világon kialakul csak úgy hasraütésszerűen, és ezt pont nem is tudjuk megfigyelni. Egyszerűen nem találnak tudományosan elfogadhatóbb magyarázatot, hoyg a mutációk így-úgy-amúgy, közben meg nem is ismert a bonyolultabb folyamatok hogyanja, pláne megfigyelés nélkül. Nyilván jobbat nem lehet elképzelni tudományosan, de ez nem igazán egyértelmű, hogy így volt. Van egy nagy fekete folt az egészben, amit kénytelenek elfogadni, mert más megoldás nincs.
2023. aug. 26. 11:40
 354/406 anonim ***** válasza:
66%

"Nem hiszem"

DE itt, most a tudományokon vagyunk. Itt nem a hit mozgatja a dolgokat, ezért fejlődik ennyire gyorsan a tudomány.

2023. aug. 26. 11:47
 355/406 Tevenyereggyarto ***** válasza:
56%

Gondolom ezt úgy írtad le ,hogy nem olvastad el a korábbi 352 kommentet és kb egy evolúció témájú kérdést sem, ugye? Meg úgy általában az evolúcióról sem olvastál még nagyjából semmit sem, ugye? Merthogy ez a téma már több százszor át lett rágva, mindig ugyan azzal az eredménnyel…

2023. aug. 26. 11:47
 356/406 anonim ***** válasza:
41%

354. A tudományban van alázat. Nem annyira a fix állításokkal szembesülünk, hanem véleményekkel, álláspontokkal. Gondolom, te nem ismered, hogyan működik a tudomány. A tudósok is alázatosak, és meghallgatják, mérlegelik a különböző véleményeket. Neked ez most nem sikerült, és vesszőparipád, hogy a "hinni" szóra lecsapsz, pedig nagyon nem kéne.

355. Igen, valahogy jobb dolgom is van, mint 352 kommentet átolvasni. Ez nehezen hihető? Képzeld, olvastam több evolúció témájú kérdést régebben. De, képzeld sokat olvastam az evolúcióról. Igen, tudom, hogy milliószor átrágták a témát már a neten is, máshol is, és azt is tudom, hoyg nem vezet semmire. Gondolkoztam is, érdemes-e egyáltalán reagálni. Tehát tök felesleges volt itt hadakoznod olyan dolgokkal, amiket már tudok, és amúgy sem volt ez a kérdés.

Igazából a kérdező feltett egy kérdést, és arra leírtam a véleményem. Rögtön jött két támadó. A tudomány nem arról szól, hoyg jól nekiesünk annak, akivel nem értünk egyet. Látom, az a "fekete lyuk" megakasztott, és kivágta a biztosítékot, gondolom, mert megrögzött ateistákat sikerült betalálnom. Képzeljétek, a tudomány tele van fekete lyukakkal, minden tudományág. És nem a fix mindentudás van a tudomány birtokában. Vannak emberek, vannak vélemények. Én is leírtam az enyémet. Még kérdés?

Szóval azt gondolom (véletlen sem "hiszem", mert az a szó nem tetszik sokaknak), hogy léteznek mutációk és kialakulhatnak alfajok, de az összes élőlényt egyetlen őstől mutációk sorozatával levezetni nem lehetne. Ez a válaszom a kérdésre.

2023. aug. 26. 12:04
 357/406 anonim ***** válasza:
74%

"Nem annyira a fix állításokkal szembesülünk, hanem véleményekkel"

A tudományban vélemények csak ott vannak, ahol még nincsen megfelelő tudás. Az ember kialakulása nem ilyen téma, azt már ismerjük. Itt hitnek helye már NINCSEN.

"a kérdező feltett egy kérdést, és arra leírtam a véleményem"

Csakhogy a tudományokban nem a vélemények számítanak. Igaz, a kérdező is rossz helyen tette fel a kérdését (szokás szerint), amit aztán nem raktak át a helyére (szokás szerint) - de ez még mindig nem ok arra, hogy te is rosszat írjál.

"az összes élőlényt egyetlen őstől mutációk sorozatával levezetni nem lehetne"

De ez csak a te vágyad, aminek semmi alapja nincsen, mivel ez a levezetés már meg is történt. HA esetleg néznél családfákat, ott szépen le is írják.

Tehát itt aztán különösen nincs helye véleménynek, mivel erről a témáról már TUDÁSUNK van.

2023. aug. 26. 12:13
 358/406 anonim ***** válasza:
41%

357. Azt ugye tudod, hogy az összes tudós sem ért egyet veled? Nem kellene ennyire fixnek beállítani valamit. Esetleg a nagy bummnál is ott voltál? Sőt, még előtte is?

"De ez csak a te vágyad, aminek semmi alapja nincsen"

Hát, azért azt se mondjad, hogy 100% biztonsággal ez levezethető. Oké, hasonlít a génállomány, DNS, stb. de mi történt ott közben? Közben milliószor félrement a mutáció, de párszor betalált, és már kész is az új faj?

2023. aug. 26. 12:53
 359/406 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Igen, valahogy jobb dolgom is van, mint 352 kommentet átolvasni. Ez nehezen hihető?”

Hihető, nem ezzel van a baj. Csak akkor miért válaszoltál? Láthattad ,hogy volt már 352 válasz amik közt átolvasás nélkül is sejthetted ,hogy lesz olyan mint a tiéd. S ezen a kérdésen kívül van több száz egyenként több száz válasszal csak itt a GyK-n.

“Képzeld, olvastam több evolúció témájú kérdést régebben. De, képzeld sokat olvastam az evolúcióról.”

Akkor nem tudom hol mit olvastál, de ma már nincs különösebb kétség abban amiről azt próbálod állítani ,hogy van. Nem te vagy az első aki ilyennel jött s eddig senki sem tudott felmutatni egyetlen tudományosan hiteles tanulmányt ami megkérdőjelezné az evolúció említett részét. Vagy szinte bármilyen részét. Persze kreacionista firkálmányok nem számítanak tudományosnak. S mivel valamiért felhoztad az ateizmust ezért gondolom ilyen irányú dolgokat olvashattál.

“Igazából a kérdező feltett egy kérdést, és arra leírtam a véleményem.”

A Kérdező már réges régen feltette ezt a kérdést, csak időnként kiemeli hátha lesz még pár oldal értelmetlen vita mint most ez is. Ebben szintén nem ő az egyetlen.

Véleményeknek meg ott van helye ahol még nincsenek tények. Ez pont nem olyan terület.

2023. aug. 26. 13:07
 360/406 A kérdező kommentje:

354 ""Nem hiszem"DE itt, most a tudományokon vagyunk."

Most anélkül, hogy a rengeteg válaszban levő gondolatokra reflektálnák, had mondjam el, hogy nem a hivatalos tudomány dogmái érdekelnek, ami megkérdőjelezhetetlen és mást állítani kiközösítéssel jár és amit a négy fal között kinevezett akadémikusok szavaztak meg. Hanem mint a kérdésben is szerepel a te saját szabad véleményed. Miben hiszel?

A tudomány folyamatosan fejlődik, a régi tényként kezelt dolgok, elméletek megdőlenek. Minden száz évben teljesen más a tudomány hozzáállása a valósághoz. Ez sem hiszem hogy sokáig tartaná

Köszönöm👌

2023. aug. 26. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!