Mennyire elfogadható az az álláspont, hogy a fizikától elvárt egyetlen követelmény, hogy prediktív legyen?
Hisz ha csak ennyit várunk el tőle, akkor ugyanúgy hibásnak fogjuk tartani a mai tudományt 2000 év múlva, ahogy ma is hibásnak látjuk az ókori görög tudományt.
A geocentrikus világkép az égi kristályszférákkal megfelelt mindannak a követelménynek, amit ma is elvárnak a fizikusok egy fizikai elmélettől. Ptolemaiosz óta teljesen pontosan meg tudták jósolni az égitestek jövőbeni helyét, és semmilyen megfigyelés nem mondott ellen se a geocentrikus világképnek, se az égi szférák létezésének.
Szóval miért kéne ma nekem elfogadnom azokat az elméleteket, amiknek a létrehozásakor nem az igazság volt az elvárás, hanem az előrejelzés?
Én élvezem a vitát. Főleg hogy tudom hogy nekem van igazam :)
Nővérem ELTE bioszra járt, és hát már ott is ment a mondás, hogy a földrajz egy elég alja szak, most már megértem ezt.
Én azt nem értem, hogy egy kisgyerektől még érthető lenne ez a vitakultúra, de egy egyetemistától többre számítana az ember.
A te vitaszínvonalad abból áll, hogy szerinted Szaddam jobban tudja mit végeztem én, mint én magam.
A szomorú inkább az, hogy jelenleg a kérdező TÖBB támogatást kap az oldaltól, mint a régi, megbízható itteni motorosok.
Az oldal jelenleg őrá építi a filozófiáját és az üzleti tervét.
Úgy, ahogy Arisztotelésztől kezdve keresték az igazságot. Meglátták a Szaturnuszt és akkor azt mondták, hogy ott a Szaturnusz. Ma pedig egy papír felett leírják a Minkowski téridőt és azt mondják, hogy ott az égen a Minkowski téridő, csak nem látni.
Akkor te egészen biztos, hogy nem végezted el az egyetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!