Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyire elfogadható az az...

Mennyire elfogadható az az álláspont, hogy a fizikától elvárt egyetlen követelmény, hogy prediktív legyen?

Figyelt kérdés

Hisz ha csak ennyit várunk el tőle, akkor ugyanúgy hibásnak fogjuk tartani a mai tudományt 2000 év múlva, ahogy ma is hibásnak látjuk az ókori görög tudományt.

A geocentrikus világkép az égi kristályszférákkal megfelelt mindannak a követelménynek, amit ma is elvárnak a fizikusok egy fizikai elmélettől. Ptolemaiosz óta teljesen pontosan meg tudták jósolni az égitestek jövőbeni helyét, és semmilyen megfigyelés nem mondott ellen se a geocentrikus világképnek, se az égi szférák létezésének.

Szóval miért kéne ma nekem elfogadnom azokat az elméleteket, amiknek a létrehozásakor nem az igazság volt az elvárás, hanem az előrejelzés?

2021. jún. 11. 21:17
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/185 anonim ***** válasza:
100%

"Megint kevered a szezont a fazonnal. Maxwell is csak egy modellt írt a mágneses és elektromos tér összefüggéseire. De ettől még a mágneses tér nem létezik. A mágneses tér azt mondja meg, hogy merre fordulNA az iránytű a tér egy pontjában, ha ott LENNE."

És eltérő mágneses térbe kerülve miért fordul mindig másfelé az iránytű a tér ugyanazon pontján?

2021. jún. 13. 13:33
 112/185 A kérdező kommentje:
Most ennek mi köze a mágneses tér létezéséhez??? Mágneses tér nem létezik, csak megadja, hogy a tér különböző pontjaiban merre fordulna az iránytű, ha ott lenne. Ez számomra nem igazán a létezés definíciója.
2021. jún. 13. 13:35
 113/185 anonim ***** válasza:
100%

"Most ennek mi köze a mágneses tér létezéséhez???"

Hogy nem létező valami nem tudna iránytűt forgatni.

2021. jún. 13. 13:38
 114/185 A kérdező kommentje:
Szóval szerinted akkor is van valami az adott pontban, ha nincs ott iránytű meg nincs ott semmi, és látni, érezni, de még csak kimérni, vagy bármilyen módon tudomást szerezni róla se lehet?
2021. jún. 13. 13:48
 115/185 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha valaminek mérhető hatása van, akkor az értelemszerűen ott van akkor is, ha épp nem méred.
2021. jún. 13. 13:51
 116/185 A kérdező kommentje:
De nem a mágneses térnek van hatása, hanem magának a mágneses tér forrásának.
2021. jún. 13. 13:54
 117/185 sadam87 ***** válasza:
100%

Ja, igen, azt kihagytam, hogy amikor nem megy neki az érvelés, akkor gúnynevekkel próbálkozik.

"(én nem földrajzon végeztem és nem is fog tudni Husszein ilyen állítást linkelni tőlem)"

Én nem állítottam, hog földrajz szakon végeztél. Azt állítottam, hogy azt mondtad, hogy arra jártál. Nézzük csak:

"Elmesélem neked, hogy én földtudomány alapszakra jártam egyetemen,"

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

Hogy végeztél volna, azzal kapcsolatban pont a kétségeimet fejeztem ki...

"Soha egy nehezebb fizikai kérdést nem válaszolt meg önállóan GYK-n"

Fizika kérdésekre nem gakran szoktam válaszolni, szóval ez akár még igaz is lehet.

"Elszántan birkaként követi a többség véleményét, hogy véletlenül se pontozzák őt le."

Ezt mindenki eldöntheti maga, mivel én (veled szemben) láthatóvá teszem a nicknevemet.

"Ja, és az a fogósabb feladat olyan volt, hogy elsőként jól válaszoltam. Majd naivan elhittem Husszeinék állítását, hogy más a jó válasz, ezért valóban ostobaságot írtam másodszorra."

:D :D :D :D :D

Nézzük csak meg a kedves kérdező válaszait.

Volt egy, hogy nem a síkbe kell forgatni, amire a feladat kiírója pontosított, hogy de. Innen vesszük fel a fonalat. Nézzük a kedves Kérdezőnk válaszait (189-től).

"Akkor szimplán rossz a kérdés."

"Mégse rossz, rájöttem a megoldásra. Fogd meg a szakasz középpontját és kezdd el egy körpályán mozgatni. Ha elegendően nagy a körpálya, akkor kicsi lesz a súrolt terület."

Itt egy bollocks nevű felhasználó megjegyzi, hogy ez a megoldás annyira nem jó. A kérdező reakciója:

"A megoldás teljesen jó."

Bollocks és a feladat kiírója is leírja, hogy nem jó a válasz, erre jön a kérdező legviccesebb reakciója:

"Amíg nem jön megoldás, addig én a feladatot megoldhatatlannak tekintem. Szóval már az első válaszom is helyes volt, hogy ez csak térben oldható meg."

😂😂😂😂😂😂😂

Szóval itt lényegében elismeri, hogy nem jó a válasza, plusz még kicsit ellent is mond magának. (Még azelőtt, hogy én hozzászóltam volna, szóval ismét sikerült egyet hazudnia, de hát ezt már megszokhattuk...)

Ezután írtam le, hogy miért rossz a megoldása. (Amúgy a levezetésemben van hiba. Ha megmondod kérdező, hogy mi az, kapsz egy piros pontot!)

Eztán hozzászól egy másik nickkel(!!!) amiben megint azt írja, hogy nincs megoldása a feladatnak. (Szerencsére ennek a levezetésével nem bajlódik ugyan egy másik kérdésnél neki az sem volt elég, amikor egy válaszoló másfél oldalas levezetést írt neki egy feladatához, de szerencsére ő felette áll az ilyen kicsiségeknek, elég ha kinyilatkoztatja az igazságot.😀)

Az adott kérdésnél ezután is arról írt, hogy rossz megoldást adott:

"Te meg rossz megoldást SE adtál. Ez matekversenyeknél is 0 pont, míg egy rossz megoldás érhet részpontokat."

De örömmel látom, hogy közben sikerült ráébrednie, hogy nem szabad felülnie az ellene intrikáló valóságnak, és a rossz megoldása mégiscsak jó! De legalább most sem fárad azzal, hogy alátámassza az állítását. Egészen meglepő, mennyit tud úgy írni, hogy ezt következetesen elkerülje!

Te írtad, hogy földrajz szakon voltál... De nagyon szívesen meghallgatom, hogy akkor milyen szakon is voltál!

"Meglátták a Szaturnuszt és akkor azt mondták, hogy ott a Szaturnusz."

Meg azt, hogy ott egy kristályszféra. Ami legalább olyan jól látható, mint a Minkowski téridő...

JA, már értem. Maxwell leírta egy olyan dolog működését, ami nem létezik. Most csak azt nem értem, hogy szerinted Maxwell költő volt, vagy csak nagyon ráért, és nem tudott mit kezdeni magával. 😮

"A mágneses tér azt mondja meg, hogy merre fordulNA az iránytű a tér egy pontjában, ha ott LENNE."

Tudom, még lehet, hogy lehet nem találkoztás ezzel, de az iránytű elfordul észak (vagy egy mágnes északi pólusa fele) a valóságban. Persze lehet, hogy ezt is a kristályszférák oozzák. :D

2021. jún. 13. 13:59
 118/185 anonim ***** válasza:
100%
Várjunk, szerinted mi a mágneses tér forrása, mert a tudomány mai álláspontja szerint a mágneses tér forrásmentes, azaz nincs forrása.
2021. jún. 13. 14:00
 119/185 anonim ***** válasza:
100%
Lol. Ez ilyen "nem a gravitáció húz le hanem a zuhanás" szintű agymenés...
2021. jún. 13. 14:01
 120/185 A kérdező kommentje:
Szépen elsunnyogod, hogy nem földrajz szakra jártam.
2021. jún. 13. 14:01
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!