Valóban laborban készült a SRAS 2-Covid ?
Én magam nem vagyok biológus. Nem értem az orvos szakkifejezéseit. Azt mondja, hogy kimutatták, hogy bizonyíthatóan laborból került ki a vírus. Olyan a vírus mintha adenovírus vakcinát kaptak volna, ami lehetetlen egy evolócionálisan kifejlődött vírusnál. Másrészt pedig olyan rész található a vírusban, ami a természetben nem alakulhat ki természetes úton https://www.youtube.com/watch?v=CPRbiC-PieE
Gondolkoztál már azon, hogy mennyire bonyolult lehet igazolni egy vírus mesterséges eredetét?
Ha egy kérdésben választási lehetőségeket kínálsz fel, akkor máris szűkítetted a lehetséges válaszok számát...(=korlátozott megoldás)
De a hecc kedvéért fogadjuk el, és fogalmazzuk át:
Természetes (pl.denevér) vagy laboreredmény?
Válaszom: mindkettő.
Szerintem ez egy laborban kifejlesztett, speciálisan a denevérre adaptált mesterséges vírus, ami visszaugrott az emberre.
Ez megmagyarázná az eredetkutatással kapcsolatos kezdeti nehézségeket, továbbá a fajközi átugrás könnyedségét is.
Ugyanakkor nagyon sok további kérdést is felvet, amelyek megválaszolásához már valóban valódi szakemberekre lenne szükség...
Megkérdezhetnénk pl. a Karikót...
62#
Egy hónap után sem változott a vélemény? Mindegy, hogy az mRns vakcina kvázi vírusként működik (saját sejttel termeltet tüskefehérjét az immunválasz kiváltása céljából, az oltottak meg közben fehérjét pisálnak - na vajon miért?)?
Szerinted mi lesz, ha az emberek rájönnek, hogy mit is jelent a post covid pontosan?
Mikor fogják a problémát végre valóban megoldani? Vagy ez túl "tudományos" kérdés?
Prokopf bővebben is ki tudnád fejteni a poszt koviddal kapcsolatban mire gondolsz?
Közben utánanéztem a poszt kovidnak de tényleg érdekelne mi ez a fehérje pisalas dolog.
Koszi
Nem. Bocsi. De valamennyit segíthetek.
A pfizer a vírus tüskefehérjéjét termelteti a saját sejtekkel a későbbi immunválasz kiváltása céljából. Az egyik ebből következő probléma az arra érzékenyeknél a veseprobléma lesz (a vese felel többek között a felesleges fehérjék kiválasztásáért). Veseelégtelenség esetén értelemszerűen a fehérjék kimutathatók lesznek a vérben.
Posztkovid tünetek: fáradékonyság, ködös, "tompa" gondolkodás, aluszékonyság, ízületi problémák, diabetesz, hajhullás (általános, és foltszerű), ízlelés, szaglás tartós elvesztése (deltánál már könnyezés, látásproblémák is). Memóriazavarok, szexuális diszfunkcialitás, nőknél menstruációs zavarok. Kiütések.
(Szerintem jósolható lesz még a csontritkulás, szív- és érrendszeri problémák, túlsúly megjelenése is.)
Képzeld el a szólásbeli "állatorvosi lovat", azaz egy embert, aki az összes tünettel egyszerre rendelkezik, és tedd fel a helyes kérdést: "mi a baja ennek az embernek?"
Ha tudod a választ, akkor addig hallgass róla, amíg valaki rá nem jön, hogy hogyan lehet a sejtek apoptózisra való képességét újraéleszteni (a vírus ugyanis szerintem ezt blokkolja).
"(a vese felel többek között a felesleges fehérjék kiválasztásáért)"
Azt mondjuk a középiskolás tananyag alapján is lehet tudni, hogy ez nem igaz. (Az egészséges ember vizelete elenszésző mennyiségű fehérjét tartalamz. A felesleges fehérjéket a szervezet nem kiválasztja, hanem lebontja.)
"(a vírus ugyanis szerintem ezt blokkolja)."
Az nagyon szép, hogy szerinted blokkolja, csak a valóságban nem. Ellenben pont, hogy apoptózist tud kiváltani. (Amúgy ezt a "teljesen megalapozatlanul állítom, hogy a vírus gátolja az apoptózist" játékot már a HIV-el is eljászottad egyszer, nem unod még?)
Szóval köszönjük az összeesküvéselméleteket, de nem kérjük...
Omikron: csontfájás, kötőhártya-gyulladás, alvási paralízis. Forrás: hvg.hu (Mangó Gabriella háziorvos hozzászólását tartalmazó cikk).
Apoptózis: Wikipedia (akárcsak a jegyzet a HIV vírusfajtákról, ami leírja a vírus komplett működési mechanizmusát, ideértve az apoptózisra vonatkozó részeket is).
1. Egyáltalán mit akarsz mondani? Ez az én válaszomra reakció, vagy mire?
2. "Apoptózis: Wikipedia"
Ez most így mi akar lenni? Te azt hiszed, hogy így néz ki egy hivatkozás?
3. "(akárcsak a jegyzet a HIV vírusfajtákról, ami leírja a vírus komplett működési mechanizmusát, ideértve az apoptózisra vonatkozó részeket is)"
Valóban a wikipedia ír egy olyan mechanizmusról, amivel a HIV potenciálisan gátolhatja a gazdasejt apoptózisát. Azért arra felhívnám a figyelmed, hogy még a wikipedia által hivatkozottnál sokkal újabb cikkben is csak feltéeles módban írnak erről a mechanizmusról.
Illetve a az angol wikipedia alapján a HIV a fertőzött sejtek pustolsát okozza - csak nem apoptózissal ("HIV infection leads to low levels of CD4+ T cells through a number of mechanisms, including pyroptosis of abortively infected T cells") -, és a szomszédos nem fertőzött sejtekben viszont apoptózist tud kiváltani ("apoptosis of uninfected bystander cells").
Szóval azt elismerem, hogy az eredmények alapján valóban lehet, hogy a HIV gátolni tudja a fertőzött setjekben az apoptózist (korábban hibásan utaltam arra, hogy nem). Mondjuk ettől még simán elpusztulnak. Szóval nem értem, hogy ebből mit akarsz kihozni És hogy ez hogyan kapcsolódik a koronavírushoz...
¿!?
Bővebben:
1. Már elmondtam (többször is), csak az elég intelligens, hogy tartsa a száját a rejtvény megoldásáról, aki saját maga fejti meg.
2. Annyit azonban elárulhatok, hogy van összefüggés, ergo aki gyógymódot talál a Covidra, az valószínűleg az AIDS-re, és a legtöbb rákfajtára is (plusz lesz egy bónusza, ami kvázi a világ leggazdagabb emberévé teheti, és meghatározza az emberiség jövőjét).
Az egész rejtély kulcsa a sejtek apoptózisra való képessége, illetve ezen képesség befolyásolása.
((Amúgy nekem is van egy "konteóm", de ez Drew Weissman fő kutási területén - AIDS és interferonkutatás -, továbbá a repülő melegvérű állatok magasabb testhőmérsékletéből fakadó erősebb másodlagos immunrendszeréből (pl. interferonok) eredeztethető. Mivel azonban nem szeretnék rágalmazási stb. perek alperesévé válni, ezt is megtartom magamnak)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!