E tudósok összeállítása, nem bizonyíték inkább a teremtésre, mint azoké, akiknek hipotézisei vannak elképzeléseikről?
Ez most komoly?
Én tényeket sorolok fel, érvelek, logikai összefüggésekre mutatok rá, erre neked ez a válaszod????
Nem tudom nevetségesnek tartsalak, vagy siralmasnak?
Ennyire kifogytál minden ötletedből, hogy személyeskedésnél többre nem telik?
Tudod, én nem "elbújok" a tudomány mögé, hanem felhasználom azt a hatalmas tudásmennyiséget a válaszaimban, amit az emberiség felhalmozott az évezredek során. Erőt és energiát fektetek abba, hogy megértsem a világot, és a kérdésekre objektív tényekre(!!!) támaszkodva találjak magyarázatot.
Ezzel szemben te kétezer évvel ezelőtt élt emberek primitív szintjén megrekedve, egy régen meghaladott mesekönyv alapján próbálod letagadni a nyilvánvaló tényeket, csak hogy meg ne inogjon a légvár amire alapoztad az életed. Szánni való!!!
Jó a linkelt videód, csak éppen a szereposztásban tévedtél. Az a furcsa mitugrász éppenséggel te vagy a filmben és nem én.
Bár szemléletesebben mutatná be a helyzetet egy olyan film, amiben egy szuper felszerelésű profi kommandósnak kellene megküzdeni egy cerkófmajommal.
(Kb ennyi az erőkülönbség... és a majmocska nem én vagyok...)
Azt gondolom, jobban járnál azzal, ha egyszer elvennéd a szemed elől a Bibliát, amivel eltakarsz minden mást, és szemügyre vennéd a való világot a maga szépségével, hibáival, és ne tagadjuk... sokszor kegyetlenségével.
Olyan lenne, mint annak az embernek, aki évek óta tolószékben ül, mert elhitették vele, hogy képtelen járni, majd egyszer csak mégis feláll és reszkető lábakkal megteszi az első lépéseket. Nehéz, fájdalmas, de csodálatos szabadság, ami idővel elvezet a virágokkal teli dombtetőre, ahonnan messze ellátva kitágul a tolószékből soha nem látható világ.
Csak tőled függ mit választasz: a tolószék vagy a saját lábaidra állás.
A döntés a tied, de a világ halad a maga útján bármelyiket is választod.
"Azt gondolom, jobban járnál azzal, ha egyszer elvennéd a szemed elől a Bibliát, amivel eltakarsz minden mást, és szemügyre vennéd a való világot a maga szépségével, hibáival, és ne tagadjuk... sokszor kegyetlenségével.
Olyan lenne, mint annak az embernek, aki évek óta tolószékben ül, mert elhitették vele, hogy képtelen járni, majd egyszer csak mégis feláll és reszkető lábakkal megteszi az első lépéseket. Nehéz, fájdalmas, de csodálatos szabadság, ami idővel elvezet a virágokkal teli dombtetőre, ahonnan messze ellátva kitágul a tolószékből soha nem látható világ."
Annyit azonban nem veszel észre, hogy az embert sokkal inkább a tudata határozza meg, mint az anyagi világ. A gondolkodó ember sokkal kíváncsibb arra, hogy mi rejlik a látható világ mögött, mintsem maga a világ, és ez azért van mert így van teremtve. A kíváncsiság minden ember tulajdonsága.
A Biblia a használati utasítás az élethez. Le van írva benne a múlt, a jelen és a jövő. Megtudhatod, hogy mi az élet értelme, és célja, hogy miért ilyen a világ, az ember, a Föld, miért van szenvedés, és mindezt úgy, hogy rácsodálkozhatsz azokra a dolgokra amiket megemlítettél.
A tudomány nem képes megnyugtatni ha félsz, nem képes békességet adni ha zaklatott vagy, nem képes reményt adni ha aggódsz, nem képes szeretetet adni ha gyűlölsz, nem képes türelmet adni ha ideges vagy, nem képes hitet adni...stb. Minderre pedig szükség van egy boldog minőségi élethez.
Elárulom a titkot, mindezeket egy kapcsolatban találod meg, amit Jézus Krisztus ad az emberiségnek. Azon embermilliók tapasztalajit az évezredek során, akiknek gyökeresen megváltozott az életük hitre jutásuk után, pedig nem fogadja el a tudomány, mivel tudományos módszerekkel nem vizsgálható.
Az ember úgy van megalkotva, hogy amit csinál, annak legyen célja és értelme. A te szemszögedből nézve az a boldog élet, hogy előre tudod, hogy egy meghatározott dátum felé haladsz, amikor mindennek vége. Az úton pedig megpróbálsz mindent szemügyre venni, a lehető legjobban érezni magad. Az én szemszögemből nézve bármilyen nehéz is lenne az út, nem kell félnem, hogy bármiről is lemaradok, elérkezek oda, ahova hitem és reményem szerint sokkal szebb és jobb élet vár.
Ha neked van igazad, rám is az a sors vár ami rád. Azt sem fogjuk tudni, hogy léteztünk is valaha. Ha nekem van igazam, akkor viszont te nagy bajban vagy.
Bocsi, de ez nem érdekel.
Az ÁLTALAD feltett kérdéssel kapcsolatban írt megjegyzéseimre adott válaszaidra válaszolok, parttalan és totálisan értelmetlen, a természettudományhoz nem kapcsolódó kérdésekről nem vagyok hajlandó itt beszélgetni. Arra ott van a VALLÁS és a VALLÁSKRITIKA rovat.
Ott filozofálgathatunk a tudat és az anyag kapcsolatáról, vagy akár a Bibliáról, ITT ez teljesen OFF.
"Elárulom a titkot..." én is: azért beszélsz másról, tereled a szót a konkrét és ellenőrizhető tényekről a ködös filozofálgatás felé, mert semmi érved sem maradt.
"Az én szemszögemből nézve... " az engem cseppet sem érdekel, amíg nincsenek mögötte szilárd tények.
Erre azért még reagálnék röviden (mert van természettudományos vetülete): "Annyit azonban nem veszel észre, hogy az embert sokkal inkább a tudata határozza meg, mint az anyagi világ."
Te nem veszed észre, hogy a tudatod, amire hivatkozol éppenséggel az anyagi világ terméke:
Az agyad, amiben a gondolatok, érzések megszületnek anyag és energia.
A gondolataidat, cselekedeteidet a beléd kódolt ösztönök, és az életed során megszerzett információk erőteljesen determinálják. Végül ehhez adódik hozzá némi véletlenszerűség (kvantumfizika).
A "lélek" pedig úgyszintén nem a természettudomány körébe tartozik, mivel a jelen állás szerint egy soha nem látott, soha létezőként nem bizonyított vallási elképzelés, mely a hitrendszer terméke.
"Az ÁLTALAD feltett kérdéssel kapcsolatban írt megjegyzéseimre adott válaszaidra válaszolok,"
Erre még nem válaszoltál.
"Ebben az esetben a csontok alapján állapítják meg a réteg keletkezését, vagy fordítva? Azt mi alapján döntik el, hogy mennyi ideig vastagodott a réteg, és mennyi ideig, vagy mikor volt az erózió?"
Ha a réteget megállapítják a csontokból és fordítva is, az nem bizonytalan egy kicsit?
""Tévedhetnek is nagy valószínűséggel a rendelkezésre álló maradványok alapján."
Csupán egy feladatod van, konkrétan bizonyítani kellene, hogy tévednek!"
Az egy dolog, hogy mit állapítanak meg a tudósok egy talált tárgyról, és mi a valóság róla.
Józsué 5,3
És csinála Józsué magának kőkéseket, és körülmetélé Izráel fiait a körülmetéletlenség halmán.
János 2,6
Vala pedig ott hat kőveder elhelyezve a zsidók tisztálkodási módja szerint, melyek közül egybe-egybe két-három métréta fér vala.
Máris elmondtam, hogy tévedhetnek.
Ja már tudom mit válaszolsz. A Biblia megbízhatatlan forrás. Na ugye, hogy te is emóció alapján döntesz, hogy mi a megbízható, és mi nem.
Te nem veszed észre, hogy a tudatod, amire hivatkozol éppenséggel az anyagi világ terméke:
Az agyad, amiben a gondolatok, érzések megszületnek anyag és energia.
A gondolataidat, cselekedeteidet a beléd kódolt ösztönök, és az életed során megszerzett információk erőteljesen determinálják. Végül ehhez adódik hozzá némi véletlenszerűség (kvantumfizika).
Ki kódolta bele?
"Erre még nem válaszoltál.
"Ebben az esetben a csontok alapján állapítják meg a réteg keletkezését, vagy fordítva? Azt mi alapján döntik el, hogy mennyi ideig vastagodott a réteg, és mennyi ideig, vagy mikor volt az erózió?"
"
Hmm, valóban nem? Vagy csak átsiklottál a válasz felett???
Idézem a 156-os hozzászólásom első néhány sorát:
"Üledékes kőzetek és fosszíliák. (1)
1,
Mielőtt rátérnék az ezzel kapcsolatos konkrét elemzésre (és az e témakörre vonatkozó elképzeléseid hibáira) egy kis kitekintés:
A cikk igen jól összefoglalja a geológiai kormeghatározás módszereit, melyek alapvető fontosságúak a témához.
"
Nem túl hosszú cikk, sőt éppenséggel meglehetősen tömören (de érthetően) összefoglalja a lényeget.
Kiemelve a címszavakat:
- litosztratigráfia
- biosztratigráfia
- radioaktív izotópos kormeghatározás
- geokronológia, geológiai időskála
------------
Tehát megválaszoltam a kérdésedet, csak nem vetted a lapot!
------------
Ezzel szemben, egy rövid lista azokról a kérdésekről amelyekre te nem válaszoltál(!!!):
160
"Nem logikusabb feltételezni, hogy a rétegek gyorsan rakódtak egymásra..."
Bizonyítottam, hogy nem, és az ellenérveimre nem reagáltál.
157
A Mecsek elemzése alapján a kőzetrétegek keletkezésének időfaktorát elemeztem, bizonyítva, hogy nem egy év alatt keletkeztek.
Az érveimre nem reagáltál.
Az üledékes kőzetek kialakulására vonatkozó megjegyzésemre nem reagáltál.
155
A ringwoodit-ból származó vízkészletekkel kapcsolatos érvelésemre nem reagáltál.
154
A fosszíliák kialakulására (és a mészkő képződésre) vonatkozó kérdésemre nem válaszoltál!
148
Az özönvízhez szükséges extra vízmennyiség származására vonatkozó kérdésemre nem válaszoltál.
A hegyképződés időfaktorára vonatkozó kérdésre nem válaszoltál.
A mészkőhegységekben kialakuló barlangok és cseppkövek képződésére vonatkozó megjegyzésemre nem reagáltál.
---------
Nem folytatom visszafelé mehetnénk még a kezdetekig, oldalakra rúgón sorolva azokat a kérdéseket és témaköröket, amikre te nem válaszoltál.
Jó lenne, ha egyenlő mércével mérnél, és AKKOR vetnéd a szememre (meg nem alapozott vádadat) ha TE MAGAD MÁR AZ ÖSSZES NEKED CÍMZETT KÉRDÉST érdemben MEGVÁLASZOLTAD!!!
Nos, talán itt az ideje belekezdened a házi feladatba, mert jó sok elmaradást kell bepótolnod. :-)
Még annyi kiegészítő információ,
(mielőtt esetleg a filmbeli "tudósokkal" való hasonlóság eszedbe jutna, akiknek tudományos munkássága gyakorlatilag nulla)
az általam linkelt a geológiai kormeghatározás módszereit összefoglaló cikk szerzője
Dr.Haas János
tudományos munkássága röviden itt található:
szaklapokban közölt cikkeinek listája (420 cikk!!!):
(nem lektort sosem látott könyvek, hanem szakemberek által elfogadott tartalmú és színvonalú tudományos cikkek)
Este, miközben az utolsó hozzászólásomat írtam, rájöttem, hogy mennyire rossz hasonlatot találtam a helyzet érzékeltetésére, amikor a kommandós és a majmocska harcát említettem. Belátom, a helyzetet sokkal szemléletesebben mutatja és az erőviszonyokat jobban közelíti az a hasonlat amiben egy tiszavirág le akarja rombolni a kínai Nagy Falat.
Te a hited alapján szembe szállsz a tudomány hatalmas erőd komplexumával, amikor az özönvíz megtörténtét próbálod bizonygatni, és nem ismered fel, mennyire esélytelen a kísérleted.
A tudomány egy erőd rendszer, melynek elemei védik, megerősítik egymást.
Ahhoz, hogy az özönvizet tudományos alapon elfogadhatóvá tedd be kell bizonyítanod, hogy a
- geológia téved, amikor a kőzetképződést leírja
- a biológia téved, amikor az evolúciót tanítja
- a történelem tudomány téved, amikor az ókor történelmét leírja
- a genetika téved, amikor az egyes fajok genetikai hasonlóságát leírja
- a fizika téved a radioaktivitáson alapuló kormeghatározási módszerekkel
- az őslénytan téved, az egyes fajok kialakulási útjával
... még hosszan sorolhatnám...
És a legnehezebb, hogy mindezt úgy kellene megtenned, hogy mindeközben magát a tudományt nem hitelteleníted el, hiszen a bizonyításodnak éppen szilárd tudományos lábakon kell állnia.
"
- geológia téved, amikor a kőzetképződést leírja
- a biológia téved, amikor az evolúciót tanítja
- a történelem tudomány téved, amikor az ókor történelmét leírja
- a genetika téved, amikor az egyes fajok genetikai hasonlóságát leírja
- a fizika téved a radioaktivitáson alapuló kormeghatározási módszerekkel
- az őslénytan téved, az egyes fajok kialakulási útjával
... még hosszan sorolhatnám...
És a legnehezebb, hogy mindezt úgy kellene megtenned, hogy mindeközben magát a tudományt nem hitelteleníted el, hiszen a bizonyításodnak éppen szilárd tudományos lábakon kell állnia."
Tévedhet mert az ember csak a jelen ismeretével értelmezi a múltat, vagy ha az emberi agy nem reálisan értelmezi a világot. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!