Az emberi pszeudo-hermafroditizmus valójában atavizmus, ami annak bizonyítéka, hogy az őseink valaha hímnősek voltak?
@NycteaAlba, ha beírod a képkeresőbe, hogy "human hermaphroditism", akkor láthatsz ilyen anatómiai rajzokat és képeket, de ez az embernél csak pszeudo jellegű, gyakran intersex az eredmény. Az igazi hermafroditák, mint egyes csigák vagy férgek - a növenyekről nem beszélve - képesek lehetnek önmegtermékenyítésre is. Innentől fogva unáris faj.
Valóban érdekes, hogy más gyakorizókat is megihlet a téma. Egyesek az emberi hermafroditizmust idealizálják és tűzik ki az orvostudomány végső céljaként. Elgondolkodtató...
Én láttam a neten felvételeket ilyen egyedekről. Abban megegyezhetünk, hogy igazi hermafroditizmus embereknél (sem emlősöknél) nincs, de pszeudo jellegű szerintem van. Habár az egyik nemi jelleg nem fog funkcionálni.
A kérdés, hogy ez a "rendellenesség" egy tökéletlen atavizmus-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!