Az elemi részecskéket milyem mikroszkopon tudom megfigyelni?
Ja nem, az nem ő volt:D
Neeem, Szaddámot felakasztották, még korábban.
Én már sok nehéz felfogású emberrel találkoztam, de te feladod a leckét...
Igazad van, mi nem tudjuk azt mondani, hogy nini, ott egy elektron, és akkor el tudod hinni, hogy léteznek. Abban is igazad van, hogy „hazugságot” tanítanak az iskolákban, mert ezek az elemi részecskék nem kicsike golyók, amik száguldoznak körbe-körbe egymás körül. Más kérdés, hogy ezt a modellt nem is azért így tanítják, mert pontosan így lenne, hanem hogy valamihez lehessen kötni; úgy is taníthatnák, hogy az atomok plüssmackók, az elektronok pedig kukásautók.
Abban is van igazság, hogy a tudósok szerint az elektron olyan, mint a magyar népmese; hol volt, hol nem volt...
Viszont egyet árulj el nekem; hőt láttál már valaha az életben? Ha igen, hogy nézett ki? Ha esetleg mégsem láttál hőt, elhiszed, hogy létezik?
Megható, hogy ennyire hiányzom. :D
Amúgy mit vársz tőlem? Elmondtad, hogy az elektronok azért nem léteznek, mert te nem tudod elképzelni őket. Meg mások sem, és te ezt tudod. Hogy honnan, az mondjuk nem derült ki, de nyilván ehhez is annyira értesz, mint a fizikához. Ilyen tudományos "érveléssel" én nem nagyon tudok mit kezdeni, mondjuk nem is nagyon akarok. Ennyi iromány alapján szerintem mindenki el tudja dönteni, kinek az álláspontját fogadja el.
Mondjuk legalább az kiderült, hogy a humorod is van olyan jó és mély, mint a fizika tudásod. :D (De most komolyan, legalább mond, hogy beittál, és onnan jönnek ezek a "remek" poénok. :D )
„Mi az, hogy létezik-e hő? Természetesen az atomok mozognak, de a hő, mint egy objektum, nem létezik.”
Ácsi, királybácsi! Azt mondtad, hogy atomok nem léteznek. Ahogyan az elektronok, az atom sem látható, maximum rá utaló jelek vannak a létezésére.
Másrészt, ha valami mozog, az hőt csinál? WTF?
Végül, de nem utolsó sorban; hogy érted, hogy a hő, mint objektum nem létezik? Vagy akkor most létezik is meg nem is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!