Jó példa a mai nap (is)! Hogyan lenne klímaváltozás, ha ilyen és ennél melegebbek napok is voltak már 1926-ban? Link lejjebb.
Nézzétek ezt a képet: https://i. Ibb. co/tMZ8C94/Hoax-Kl-mav-ltoz-s-K-perny-k-p-2019-11-19-18-41-40. png
Minél több éves vagyok, annál jobban látom én is. Az egész klímaváltozás, bolygófelmelegedés egy nagy átverés (Hoax).
Keressetek archív hőadatokat ti is a területeteken. Meglátjátok miről beszélek.
Reménytelen. Csak a saját szövegeit olvassa és vállon veregeti saját magát.
Rögeszmés pszichikai beteg.
Szerintem csak egy troll és jót nevet a válaszaitokon :').
De hé, én már nem egyszer próbáltam témát váltani.
Pedig jól csinálja. Beírja mindig ugyanazt a kommentet, hogy felhúzzon titeket. Így kell kommentet halászni.
Hidd el, van akit ez szórakoztat.
Én sem gondolom, hogy trollkodna. Annak más az „íze”. De vagy nem olvassa a válaszokat, vagy nem jut el a tudatáig az, amit olvasott, és nem gondolja végig.
Engem nem húz fel, csak kíváncsiságképpen próbáltam több oldalról megfogni a dolgot, hogy vajon meg lehet-e értetni vele a helyzetet. De egyre inkább hasonlít a helyzet arra, mintha egy vak embernek mutogatnék, vagy egy sükethez beszélnék. Kérdezőnk egyszerűen writeonly üzemmódban van, hogy ténylegesen, vagy csak effektíve, az már lényegtelen is.
Sebaj, azért gyakoroltam az érvelés tudományát, meg nekem is elgondolkodtató volt, hogy milyen jól érthető analógiával lehet rávilágítani a lényegi tévedésre. Nem sikerült, de lehet másnál beválhat még. Bár nem tudom meg kell-e győzni a másikat. Attól, hogy azt gondolja, hogy nincs klímaváltozás, attól nem lesz rosszabb senkinek. Ő úgyis nüansznyit tudna tenni ellene, ha ez elmarad, hát nem azon fog múlni a sorsunk.
"De vagy nem olvassa a válaszokat, vagy nem jut el a tudatáig az, amit olvasott, és nem gondolja végig."
Mert nem ezt látta először youtube-on.
csak ugy az aktualitas vegett itt hagyom
Pont az ilyen félrevezető áltudományos marhaságokról beszélek! Előtte 10 évvel is volt hideg, meleg. Bármelyik napot nézzük:
Na ezért hoax (átverés) az ember okozta felmelegedés.
Btw, azon elgondolkozott már valaki, hogy ha annyira zöldek akarunk lenni, akkor mért gyárt minden gyártó gyorsan öregedő (gyorsan széttörő) műanyagból mindent? Vagy mért zárják le az autók mikrovezérlőiben a kódot, hogy ne lehessen kiolvasni és könnyen javítani??? Mért raknak a gumiba annyi kormot? (Drasztikus minőségromlás). Ezek mind a "legyünk zöldek, hogy el ne pusztuljon a föld" kategóriába tartoznak. Nos?
Állítom, hogy itt sok olyan ember van aki még életében nem szedett szét semmit, nem vizsgált meg semmit. Sem egy karburátort, sem agy jeladót, de még egy négyzetméter földet sem ásott fel soha, hogy beültesse barackfával. Ezek a tudatlanok hisznek el mindent...zéró tapasztalattal..., hogy telefingja a tehén a légkört, meg "jujkihalunk". Ébresztő, kamu az egész. Volt is, lesz is ilyen meleg.
> Pont az ilyen félrevezető áltudományos marhaságokról beszélek!
Ja, beszélsz, beszélsz, beszélsz… Olvasni meg nem olvasol… :-)
> Btw, azon elgondolkozott már valaki, hogy ha annyira zöldek akarunk lenni, akkor…
Atya ég… Ez aztán a logika… Hasonló gondolatmenet mentén belátható, hogy az emberek nem szemetelnek az utcán. Mert ha annyira tisztán akarnák tartani az utcát, akkor nem dobnák el a csikket. Magyarán: Mivel eldobálják a csikket, ezért nem tisztaságtudatosak, tehát nincs is szemétprobléma…
Mert kb. hasonló a gondolatmeneted. Nincs globális felmelegedés, mert hát az autógyártók nem akarnak zöldek lenni. (Amúgy tényleg nem, ezért kellenének állami korlátok, mert a cégek a működésükből fakadóan profitorientáltak, ha a környezettudatosság csökkenti a profitot, akkor nem fognak önként környezettudatosak lenni. Illetve amelyik cég igen, az meg versenyhátrányba kerül, idővel akár csődbe is mehet.) Bocs, de hol itt az ok-okozati összefüggés? Fordított irányú összefüggés még csak-csak lehet, az autógyártók zöldnek nem akarásának egyik következménye a globális klímaváltozáshoz való hozzájárulás. De nem csak annak, ami a környezet kérdéseit illeti.
A klíma változik. Ezt már tisztáztuk. (Tudom, nem olvastad a válaszokat, így nem tűnt fel.) Azt is, hogy ezt túlnyomó többségben az emberi tevékenységnek köszönhető. (Tudom, ezt stem olvastad.) Hogy aztán az emberek hogyan reagálnak erre, magasról tesznek rá, vagy fontosnak tartják, pánikba esnek tőle, vagy optimistán képzelik el a jövőt, az ezen mit sem változtat. A hegy nem lesz alacsonyabb attól, hogy valaki nem akarja, hogy magas legyen, sem attól, hogy valakit nem érdekel, hogy magas.
Azért néha tud ez a „beszélgetés” néha vidám pillanatokat szerezni. Oké, tudom, nem szép dolog az ostobaságon derülni, de nem – mea culpa – tudok nem felröhögni egy-egy ilyen gondolatmeneten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!