Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Jó példa a mai nap (is)!...

Jó példa a mai nap (is)! Hogyan lenne klímaváltozás, ha ilyen és ennél melegebbek napok is voltak már 1926-ban? Link lejjebb.

Figyelt kérdés

Nézzétek ezt a képet: https://i. Ibb. co/tMZ8C94/Hoax-Kl-mav-ltoz-s-K-perny-k-p-2019-11-19-18-41-40. png

Minél több éves vagyok, annál jobban látom én is. Az egész klímaváltozás, bolygófelmelegedés egy nagy átverés (Hoax).

Keressetek archív hőadatokat ti is a területeteken. Meglátjátok miről beszélek.

2019. nov. 19. 19:13
 31/96 2*Sü ***** válasza:

Kérdező… Csak egy kérdés. Olvasod is a válaszainkat? Meg is próbálod értelmezni azokat?

Még egyszer: Egy évi átlagos hőmérséklete lehet úgy is átlag feletti, sőt melegebb, mint bármelyik évben, hogy közben egyetlen nap sem dőlt meg a melegrekord.

Itt a mai nap, 2019. november 21.

A mai melegrekord 1926-ban volt, 21 °C-ot mértek Kecskeméten.

Egy éve, 2018. november 21-én 8,2 °C volt a maximum hőmérséklet. Hidegebb, mint 1926-ban, sőt hidegebb, mint idén, a mai nap.

Mégis.

1926-ban az *éves* középhőmérséklet 9,9 °C volt, 2018-ban meg 12 °C. Éves átlag szintjén 2,1 °C-kal volt melegebb az előző évek átlagánál. Nem minden nap konstans 2,1 °C-kal, hanem volt olyan nap, amikor 10 °C-kkal volt melegebb, volt, amikor 8 °C-kal hidegebb.

2018. volt a legmelegebb év 1901 óta, azaz az elmúlt 118 évben. Napokra lebontva melegrekord dőlt meg:

1. január 6-án,

2. január 7-én

3. április 12-én

4. április 29-én

5. május 4-én,

és ennyi. 5 nap dőlt meg melegrekord a 365-ből. Tehát az év 360 napján el lehet mondani, hogy volt olyan év, amikor volt melegebb. És ebből mi következik? Kvázi semmi. Sőt 2018-ban volt egy nap, amikor hidegrekord dőlt meg, március 22-én. Ettől még az éves átlag magasabb volt, mint az előző 118 év bármelyikében.

~ ~ ~

De nézd meg egy kicsit jobban az adatokat. November 20-án a melegrekord 21,0 °C volt. A hidegrekord meg -13,7 °C. Ez egy 34,7 °C-os intervallum, minden év adott napi hőmérséklete ebbe a 34,7 °C-os intervallumba esett. (Nota bene tegnap 18,1 °C volt a legmelegebb és 4,5 °C volt a leghidegebb. A tegnapi nap csak 2,9 °C-kal marad el a melegrekordtól, viszont 18,2 °C-kal maradt el a hidegrekordtól. Van némi aszimmetria ebből is azért gyanítható, hogy jóval átlag feletti hőmérséklet van. A főváros kerületén a napi középhőmérséklet 9,9 °C volt. Ez 6,4 °C-kal haladja meg a sokéves átlagot.

Az éves átlaghőmérséklet úgy 3-4 °C-ot ingadozik. A leghidegebb év 1941-ben volt, akkor kb. 7,5 °C volt, de ez kiugróan alacsony volt. A legmelegebb év meg – mint említettük – 2018-ban volt, 12 °C. Az éves középhőmérséklet tehát egy 4-5 °C-os ingadozást jelent egy évszázadon belül. Te meg ezt egy napi hőmérséklethez akarod viszonyítani, aminél egy napon belül az egyes évek hőmérséklete 35-40 °C-os ingadozást is tud mutatni.

De akárhogy is nézem, tegnap melegebb volt az elmúlt évszázad átlagánál. Persze egy napból nem lehet egy egész évre következtetni, a legmelegebb évben is vannak napok, amikor hidegrekord dől.

2019. nov. 21. 15:18
 32/96 Wadmalac ***** válasza:
100%

#32: respect a türelmednek.

Sajnos borsólavina koptatja a falat.

2019. nov. 21. 15:24
 33/96 LeonScottKennedy ***** válasza:
100%
2*Sü én megmondom őszintén, hogy nem szoktam elolvasni a nagyon hosszú kommentjeidet. Biztos tanulnék belőlük ezt-azt, de egyszerűen nincs hozzá türelmem. Jobb szeretem a lényegre törőbb kommenteket.
2019. nov. 21. 15:46
 34/96 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

"Én tudományos tényekre hivatkozok csak."

Akkor légy szíves, hivatkozz TUDOMÁNYOSAN a tudományos tényekre. A tudomány ugyanis nem ragad ki egy részletet, nem vizsgál semmit az "EGÉSZ" nélkül.

Te pedig ezt teszed és ez nagyon értelmetlen dolog, sajnos. Komoly, évszázados, logikus szabályai vannak annak, hogy hogyan értelmezünk hitelesen egy vagy több adatot, mekkora minta alapján jelentünk ki valamit és még annak is, hogy hogyan fogalmazzuk meg az állításainkat. Itt Te úgy rúgsz fel MINDEN tudományos szabályt folyamatosan, hogy csak önmagadat teszed nevetségessé azzal, hogy még a szádra veszed egyáltalán azt a szót, hogy tudomány.

2019. nov. 21. 16:46
 35/96 A kérdező kommentje:

Olvasom a kommenteket. Az átlagolással az a baj, hogy félrebeszélik a dolgokat.Kis szeleteket (éveket) vesznek elő példának. Száz, ezer, százezer, millió éves skálán már az jön ki, hogy volt, hideg, és meleg is. Semmi köze az embernek a felmelegedéshez.

Tudok matematikául én is. Integrálni is sajnos meg kellett tanulnom.

Semmi köze a felmelegedésnek az emberhez, ezen kívül nincs is semmilyen felmelegedés száz, ezer éves időskálán. Kamu az egész.

2019. nov. 21. 17:08
 36/96 anonim ***** válasza:
100%

Öreg, te valami fogyatékos vagy?

Mert akkor nem bántalak... de ha nem akkor ennél jobban már nem érdemes begéetned magad.

2019. nov. 22. 01:12
 37/96 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Az átlagolással az a baj, hogy félrebeszélik a dolgokat.Kis szeleteket (éveket) vesznek elő példának. Száz, ezer, százezer, millió éves skálán már az jön ki, hogy volt, hideg, és meleg is."

"Tudok matematikául én is. Integrálni is sajnos meg kellett tanulnom."

Hurrá. Akkor a diffszámítás is megvolt.

Akkor esetleg érted a függvény meredekség fogalmát is.

Akkor nem szúrja ki a szemed, hogy a melegedési görbe meredeksége a mi tevékenységünk ideje alatt megugrott?

Igen, volt ilyen mértékű melegedés többször, tíz-százezer évek alatt, de száz év alatt soha.

De ha most megint elkezdesz 90 év távlatából egy bizonyos nap hőmérsékletéről beszélni, lekaparom a tapétát.

2019. nov. 22. 06:54
 38/96 A kérdező kommentje:

Igen, a függvény meredekség is megvan sajnos.

Nem is egy ilyen meredekség volt külső hatások miatt.

Azóta vissza állt minden, meg még túl is népesedett az ember nevű vírus a földön.

Létezik több milliárd faj is és oxigén is van.

Sőt! : Volt a sarkokon zöldellő élet is, majd vissza fagyott többször. Kihalt az élet??? Az összes ember egyszerre bőven elfér a Grand Canyon-ban -ez is tudományos adat-. A bolygómérethez képest, de még a felülethez is mi semmik vagyunk. Épp mi bírunk okozni bármit is a klímával? Na nee... A tehenek se fogják telefingani a légkört, megint mert túl kevesen vannak. Aki ennek az ellentétét mondja, az csak ismételi a köztudatban terjendő átverést, mítoszt. Igazábol egy valami van globálisan => globális átverés. Tesla autó se volt 100 évig mert nem lehet elektromosat gyártani... Aztán meg hirtelen mindenki Li-Ion autót gyárt, Auditól a Mercedesig... Nézzetek már a függöny mögé.

Minden a pénztől függ, még a globális köztudat is.

2019. nov. 22. 16:05
 39/96 A kérdező kommentje:

Apropó Li-Ion. Gondolom a nagy környezet tudatosság miatt, van az is, hogy az összes elektronikai eszközbe (mobil,tablet, ájfón) ma már beleragasszák a cellákat, hogy ne lehessen könnyen cserélni. Mert fontosabb, hogy "atombiztos vízálló" legyen. Jobb mint a zöld föld megléte.

Régen volt olyan vezeték bőségesen ami 30 év múlva is vezeték volt a hajszárítón. Ma meg minden ami nem prémium az széttörik, elszakad, tönkremegy. Mindent IC-vel levédenek, hogy otthon esélyed se legyen javítani (mosógép, HP Samsung nyomtatók, mobilok, PC-k, STB-k...). Az ütemezett elévülés is gondolom a zöld föld miatt létezik. Az EU meg mindent, de ezt nem bírja szabályozni. Nézzetek már a színfalak mögé, ne csak mondogassátok amit az agysorvasztó média mond nektek.

Alapjában véve semmi köze az embernek a felmelegedésnek. Felmelegedés is kérdéses egyáltalán. A dolgok meg történnek, nem kell ide ember.

2019. nov. 22. 16:23
 40/96 LeonScottKennedy ***** válasza:
64%
Kezdem már unni ezt a témát. Nem beszélünk inkább a Joker-ről? Ki hogy értelmezte a filmet?
2019. nov. 22. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!