Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Isten nem érzi magát felelősne...

Isten nem érzi magát felelősnek azért, hogy az életben nagyon sok igazságtalanság történik? Nem akar tenni azért, hogy az embereknek ne kelljen feleslegesen szenvedniük?

Figyelt kérdés
Én részemről úgy gondolom, hogyha Isten a teremtő, tehát ő alkotta meg az embert és az egész világot, akkor egyben ez azt is jelenti, hogy meglenne a képessége és a hatalma ahhoz, hogy rendet rakjon a Földön. Tehát nem kellene az embereknek (főleg a tiszta szívállapotú embereknek) feleslegesen szenvedniük egy igazságtalan és agresszív világban. Nekem az a meglátásom Istennel kapcsolatban, hogy még ha tisztában is van azzal, hogy mondjuk egy adott embernek milyen nehézségeken kell keresztülmennie, egyszerűen passzívan szemléli a szenvedését és nem segít neki aktívan, hogy megoldódjanak a problémái (legalább is én a saját személyes életemben ezt nagyon sokszor érzem). Illetve gyakran érzem úgy, mintha Isten nem akarná, hogy igazán boldog legyek és hogy ezt az állapotot el tudjam érni, mert ha kitűzök egy értelmes célt, akkor folyamatosan olyan indokolatlan nehézségekkel kell szembenéznem, amire egyszerűen nincs ráhatásom. Szóval a kérdésem alapvetően arra vonatkozna, hogy Istenben meg van-e a felelősségérzet mint teremtőben arra vonatkozólag, hogy a számtalan ember igazságtalanul szenved, míg mások érdemtelenül jobban élnek és sikeresebbek mint amit megérdemelnének? Van-e szándéka arra vonatkozólag, hogy megoldja ezeket a problémákat? Ha igen, akkor mikor és hogyan?
okt. 7. 10:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/93 anonim ***** válasza:

Nem stratégia, mert nem tudatos cselekvési forma, hanem öntudattalan, ösztönszerű viselkedés. Ha én rosszul érzem magamat attól, hogy hazudjak, ha lehetőségem lenne lopni, de taszít a gondolata, mert másnak kárt okoznék vele, és ha lelki fájdalmat okozna nekem bántani valakit, azt úgy hívják: lelkiismeret.

Az alapvetően hibás, ha te csak számításból, szocializációs stratégiából, a törvényeknek és a társas együttélés íratlan szabályainak való megfelelésből nem teszed ezeket. Ha ilyen kiüresedett lelkű vagy, érthetővé válik előttem, miért olyan nehéz felfognod és értelmezned, amiket írtam.

dec. 4. 09:15
 92/93 anonim ***** válasza:
24%

90

Jónak lenni nem evolúciós stratégia.

Ez a baj veletek tudomány hibbantakkal, hogy egy pszichopata tömeggyilkos és Teréz anya közé is egyenlőségjelet tudtok tenni. Aztán meg csodálkozunk, hogy a morál történelmi mélységben van.

dec. 4. 10:09
 93/93 anonim ***** válasza:

91

Nem rejtély, élnek szociopaták, pszichopaták, nárcisztikusok közöttünk, együttvéve eléri arányuk a lakosság 10%-át. Ők így látják a világot, hogy minden csak a túlélésért való harc. De az ő lelkivilágukkal nem csoda, ha alapvető érzelmek hiányoznak akkor aszerint is fogod látni az életet, világot.

A kérdés már csak az lenne, miért teremtett pszichopatákat az Isten. Talán, hogy a jóérzésű normális embereknek próbatétel legyen, hogy minden félrevezetés és késztetés ellenére is megőrizzék azt amiben hisznek, és ne hagyják magukat lesüllyedni arra a szintre. Ezen emberek (szociopaták/pszichopaták/ nárcisztikusok) nagyon fájnak, gyakorlatilag fájdalomból álló lények, elviselhetetlen számukra az élet. Tehát jó elrettentő példa arra, hogy hová juthatsz ha nem hallgatsz a belső iránytűdre, lelkiismeretedre.

dec. 4. 10:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!