Isten nem érzi magát felelősnek azért, hogy az életben nagyon sok igazságtalanság történik? Nem akar tenni azért, hogy az embereknek ne kelljen feleslegesen szenvedniük?
Nem stratégia, mert nem tudatos cselekvési forma, hanem öntudattalan, ösztönszerű viselkedés. Ha én rosszul érzem magamat attól, hogy hazudjak, ha lehetőségem lenne lopni, de taszít a gondolata, mert másnak kárt okoznék vele, és ha lelki fájdalmat okozna nekem bántani valakit, azt úgy hívják: lelkiismeret.
Az alapvetően hibás, ha te csak számításból, szocializációs stratégiából, a törvényeknek és a társas együttélés íratlan szabályainak való megfelelésből nem teszed ezeket. Ha ilyen kiüresedett lelkű vagy, érthetővé válik előttem, miért olyan nehéz felfognod és értelmezned, amiket írtam.
90
Jónak lenni nem evolúciós stratégia.
Ez a baj veletek tudomány hibbantakkal, hogy egy pszichopata tömeggyilkos és Teréz anya közé is egyenlőségjelet tudtok tenni. Aztán meg csodálkozunk, hogy a morál történelmi mélységben van.
91
Nem rejtély, élnek szociopaták, pszichopaták, nárcisztikusok közöttünk, együttvéve eléri arányuk a lakosság 10%-át. Ők így látják a világot, hogy minden csak a túlélésért való harc. De az ő lelkivilágukkal nem csoda, ha alapvető érzelmek hiányoznak akkor aszerint is fogod látni az életet, világot.
A kérdés már csak az lenne, miért teremtett pszichopatákat az Isten. Talán, hogy a jóérzésű normális embereknek próbatétel legyen, hogy minden félrevezetés és késztetés ellenére is megőrizzék azt amiben hisznek, és ne hagyják magukat lesüllyedni arra a szintre. Ezen emberek (szociopaták/pszichopaták/ nárcisztikusok) nagyon fájnak, gyakorlatilag fájdalomból álló lények, elviselhetetlen számukra az élet. Tehát jó elrettentő példa arra, hogy hová juthatsz ha nem hallgatsz a belső iránytűdre, lelkiismeretedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!