Mivel lehetne felnyitni egy "félművelt" oltásellenes ember szemét?
"Ne akarj meggyőzni senkit semmiről! Nincs közöd ahhoz, hogy beoltatja-e magát, vagy sem,"
Ja, végülis csak a rokonom... ha kórházba kerül, majd én mehetek ápolni, nekem kell fognom a kezét, nekem kell együtt élnem azzal, hogy többet kellett volna beszélgetnem vele és megmenthettük volna az életét...
22.
Nem vagy köteles ápolni, ha nem akarod. Ha pedig fontos neked annyira, hogy hajlandó lennél ápolni, akkor tiszteletben kéne tudnod tartani a döntését. Egyébként a családtagjainkat és a rokonainkat sincs jogunk kényszeríteni semmire és nem is szólhatunk bele az életükbe. Mindenki magáért felel. Valójában pedig az oltás nagyon ronda szövődményeket is tud okozni. Azzal pont ugyanolyan lehet ápolni, mint a vírussal.
23/ írtam már társadalmi kérdés is. Az egészségügy ne menjen már tönkre a hülyék miatt
Oltástól lehet bajod kb annyi eséllyel minthogy elüt 1 kocsi pár napon belül
"Oltástól lehet bajod kb annyi eséllyel minthogy elüt 1 kocsi pár napon belül"
Sőt a balesetre minimum százszor nagyobb esély van.
Én azt javasolnám neki, hogy próbálja ki azt, hogy facebookon, youtube-on két napig csak olyan cikkekre, videókra keres rá, amik az oltás veszélytelenségét és hatásosságát bizonygatják. És láss csodát, onnantól csak olyat fogsz látni.
Most azért lát "szkeptikus" cikkeket, mert az ilyenek olvasása miatt a közösségi média algoritmusai direkt ilyeneket hoznak fel.
És akikkel személyesen beszél, azok is ugyanígy meg vannak vezetve, ezét félnek az oltástól és nem félnek a vírustól.
Át vannak verve.
Egy agyatlan internetes algoritmus által, aminek az lenne a célja, hogy az érdeklődésüket szolgálja ki, de ehelyett ezzel a véleményüket befolyásolja.
Nem az a célja! Igen, a véleményüket akarja befolyásolni. Túlkínálat van.
#21/23. Igen, ez a hivatásos individualisták álláspontja. Akik, ha velük van baj, azért lázadnak, mert a társadalom nem segít. Igen, ti vagytok azok, akiket csak önmaguk érdekel, de kiváló ideológiákat gyártanak arra, hogy ez miért jó. Azonban bármennyire nem tetszik, az ember társas lény (egyre inkább, ahogy a munkamegosztás erősödik). Emiatt egy adott ember cselekménye akár jelentős hatással lehet más emberek életére, amelyhez azonban (ebben a vonatkozásban) nincs joga, sőt, bűncselekményt követ el, csak ez a szétesett társadalom ezt nem ismeri fel, a vezetése pedig kifejezetten erre játszik. Tehát nincs joga senkinek más emberek életével tudatosan szórakozni. Még a sajátjával se, hiszen az öngyilkosság is (az orvosi eset kivételével) negatív megítélésű.
"És akikkel személyesen beszél, azok is ugyanígy meg vannak vezetve, ezét félnek az oltástól és nem félnek a vírustól.
Át vannak verve."
De történetesen olyan emberek is ezt mondják neki, akik tényleg orvosok. Én is találkoztam olyan orvossal, aki praktizáló orvos, tehát nem valami kókler, és oltásellenes. Ha ilyenek is megerősítik a véleményét, akkor hogy magyarázod el neki, hogy nem rájuk kell hallgatni? Ha azt mondom, hogy "a tudományos közösség", az neki semmit nem jelent, azt fogja mondani, hogy az interneten hozzám is csak az jut el, amiben hiszek.
"De történetesen olyan emberek is ezt mondják neki, akik tényleg orvosok. Én is találkoztam olyan orvossal, aki praktizáló orvos, tehát nem valami kókler, és oltásellenes."
Ez elég szomorú.
Sajnos az orvosok közt is van olyan, aki számára idegen szakterületről is képes véleményt alkotni és azt tovább is adni, nem foglalkozva a felelősségével, hogy sokan hiteles szakmai vélemények vehetik a gyakorlatilag laikus véleményét.
A körzeti doki olyan, mint a törött traktortengelyt hegesztő műszaki ember, aki eme korlátolt tudása ellenére is tud totál laikus véleményt mondani a traktor komplett mérnöki tervezéséről, amihez amúgy állatira nem ért.
26.
Egyelőre nem bűncselekmény oltásellenesnek lenni, de úgy tapasztaltam, hogy sokan már ennyiért is képesek lennének börtönbe vetni a másikat, csak azért, hogy nekik legyen igazuk.
Én más embereknek az életével nem játszadozok azáltal, hogy nem oltatom be magam. Az oltás az általatok elfogadott elmélet szerint azt az embert védi, aki beadatja magának, nem pedig a környezetét. Én úgy gondolom, hogy a saját életével pedig mindenki azt tesz, amit akar. Sokan jönnek azzal, hogy az öngyilkosság önzőség a szeretteink felé. Bezzeg abba már nem gondolnak bele ezek az emberek, hogy az még sokkal nagyobb önzőség, ha valakinek más emberek kedvéért tovább kell élnie és szenvednie, pedig ő már semmi értelmét nem látja ennek. Én magam nem ítélem el az öngyilkosságot, habár úgy gondolom, hogy aki megteszi, saját magával csesz ki. Viszont ettől függetlenül joga van hozzá és ha meg akarja tenni, meg is fogja. Társadalmi szempontból pedig az teljesen mindegy, ha néhány emberrel kevesebb marad. Nekik nem kell tovább szenvedniük, a Földön pedig továbbra is ugyanúgy megy minden tovább, mintha ők még élnének. Ha én az oltástól tartok jobban, nem a vírustól, akkor a szívem joga oltatlannak maradni. Ha meg mégis megdöglenék a vírus miatt-amire egyébként semmi esélyt nem látok, ugyanis már évek óta egyszer sem voltam beteg- az csak az én dolgom lenne. Nem követelném a társadalom segítségét ilyen helyzetben (sem), mert ez a saját döntésem volt. Egyébként sem szoktam más emberektől segítséget kérni. Már megtanultam, hogy csak saját magamra számíthatok igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!