Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ez az elmélet mennyire reális?

Ez az elmélet mennyire reális?

Figyelt kérdés

1. Ahogy ma a fejlett országokban élünk, lelkileg, egészségileg, környezetvédelmileg fenntarthatatlan. A környezetvédelem sokak számára nyűg, nem érdek. Az egészség a gyógyszeriparnai nem célja.

Egyre jobban elkényelmeseünk, egyre több dolog mű, egyre kevesebb energiabefektetés kell hétköznapi dolgokhoz. Egyre inkább beszippant, egyre többet kivesz belőlünk a munka.

A családok széthullanak.

Élünk sokáig, de gyógyszerek által életben tartva. A gyógyszerek kétélű fegyverek, lásd szteroidok...

2.

Szinte törvényszerű, hogy időnként háború van az országok között.

3. Egyre több dolog gépesített, kevesebb munkaerő kell, nő a munkanélküliség. A betondzsungelben élő munkanélküli tömeg még a kert végében se tud termelni.

Következtetések:

Amiben élünk, az a világ bedől, én ennek nem adok sok időt.

Háború, esetleg vallásüldözés tömegesen. Munkanélküliség, nyomorgás a most fejlett országokban. Járvány a legyengült immunrendszerű emberek körében, esetleg minden gyógyszernek ellenálló kórokozó által.

Nem tudok még több évtized békét, technikai fejlődést elképzelni...

2016. dec. 11. 22:25
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 A kérdező kommentje:

Pont ez az! Már pedig üljön a család fél méterre egymástól, az a kapcsolat. Igazi kapcsolat. A Skype nem. Kényszerből elszakított embereknek maximum.

Ha az egyik ember hajnal hatra megy dolgozni fél háromig, a másik kettőre megy este tízig, mégis mikor üljenek le egy órát beszélgetni?

Jut eszembe, az önellátás teljes megszűnését is veszélyesnek tartom. Nem főzünk, nem barkácsolunk, a kerttel rendelkezők nem termelnek. Apró krach és ebből gáz lesz....

2016. dec. 13. 15:31
 42/62 anonim ***** válasza:

A családok egyre kevésbé tudnak együtt lenni - most nem az elmúlt egy-kétszáz évre gondolok, hanem többezer év távlatából, azt átfogóan szemlélve.

Nyolc órás műszakban apa, anya, a gyerek óvodában vagy iskolában, otthon aztán tanulhat, vagy különórákra is járhat pluszban (a "fejlődése" érdekében), és örülhet, ha a szülei nem túlóráznak, vagy nem kell másodállást vállalniuk.

A nagyszülők sok esetben többtucat vagy akár többszáz kilométerre vannak, sokan csak havonta látják őket egyáltalán.

Aztán talán már a kortársak között sem alakulnak ki olyan szoros barátságok. Rengeteg a magányos fiatal! Igen, ott a internet, az ismerkedési, közösségépítési lehetőség - és mégis azt látjuk, hogy jobb esetben a fórumokon, közösségi oldalakon csücsülnek, és írogatnak valójában ismeretleneknek.

2016. dec. 13. 16:45
 43/62 A kérdező kommentje:

Aki nagyon okos és az informatika területén dolgozik, heti 40 órában, rugalmas munkaidőben, jól keres és nincs családja - na neki lesz ideje eleget mozogni, természet közelébe vonulni, a szórakozási lehetőségeket kihasználni. Már ha!...

Sok szülő heti 40 órában dolgozik, mindketten. Utazás is idő. Túlórák. (jó, eddig az első bekezdésben említetteknél ugyanez)

Otthon házimunka. Gyerekek kísérése. Gyerekekkel tanulás. Nyűgjeik meghallgatása. Vásárlás. Ügyintézés.

Reggel hatkor felkel az ember, hétkor elindul, akár gyerekeket közben elkísérve. Öt körül vége a munkának, gyerekekért. Esetleg még edzés, zene stb. Otthon főzés, sajnos valószínű csak valami mirelit. Esetleg előtte vásárlás, posta, tömegnyomor, sorban állás. Evés után mosogatás, esetleg mosás, teregetés, de ha hétvégén nem ér rá,bármi más is. Ja, közben maradék lecke, tanulás, mert a napköziben nem készül el minden. Gyerekek fürdetése, ha kisebbek. Játszani velük, mesélni nekik. Kibékíteni a testvéreket.

Jó, végre alszanak a gyerekek, a pár egy fél-egy órácskát szánhat beszélgetésre, ágyban egyéb tevékenységre.

Ezek után pedig zuhany és alvás, mert mindjárt reggel van és kelni kell.

Egészséges élet, természet közelében lét - hol?

Nem mondom, hogy nincs fentiekben örömforrás sok, mert van.

De mégis fárasztó, és napi kb. 14-16 óra muka, teendők, utazás, készülődés.

Hétvégén jobb esetben mozi, kirándulás, utazás, otthon pihenés.

2016. dec. 13. 18:00
 44/62 Wadmalac ***** válasza:

Az a baj, hogy nem tudom, tulajdonképpen mit akarsz.

"Több természetességet, több szabadidőt családdal, barátokkal."

És hogyan?

Bejárónő takarítson, főzzön? Legyen a munkaidő nyolc óra helyett 4, heti öt helyett három munkanappal?

"Ne kelljen sportolni, ne legyen az életmódunk olyan."

Először is, akinek a sport kényszer, az ne csinálja. Nekem az egy jó szabadidő eltöltési mód.

Ne legyen az életmódunk olyan? Válts munkát, menj el a mezőgazdaságba dolgozni, végezz fizikai munkát. A testnek szüksége van a mozgásra, nem tudom, mivel akarod pótolni, ha nem mozgással. Abszolút nem értelek.

"Ne kelljen a Budai-hegységbe menni hétvégén, hétköznap se legyünk 120% mesterséges környezetben inkább."

De megélni azért kéne valamiből, nem? A te munkád adja más megélhetését is, az övé a tiedet. Ha mindenki a réten ücsörög és virágot szagolgat, szép csöndesen éhen halunk mind.

"Ne hajszoljunk extra szórakozási lehetőségeket, a kicsi közösségünkben érezzük jól magunkat."

Na ezt végképp nem tudom, hogyan gondolod. Persze jó néha, akár gyakran összeülni barátokkal, családdal, de állandóan csak ez....te unnád meg először.

"Mert életmódunk és a gyógyszerek miatt immunrendszerünk kb nincs is, lassan a szellő is veszélyes."

Na ez qrvára nem igaz. A gyóygszerek nem rontják az immunrendszert. Az, hogy te most éppen egy immungyengítő tüneti valamit szedsz olyan dologra, amire szerinted nem is kéne, mert megvagy nélküle, az nem alap az általánosításra.

Persze, megvan a természet módszere az immunrendszer erősítésére. Akinek gyengébb, meghal és kész, csak az erősebb örökít tovább. Konkrétan ezt akarod?

"Nem mondom, hogy nincs fentiekben örömforrás sok, mert van.

De mégis fárasztó, és napi kb. 14-16 óra muka, teendők, utazás, készülődés.

Hétvégén jobb esetben mozi, kirándulás, utazás, otthon pihenés."

Mondom, mit akarsz helyette? Jólétet munka nélkül?

Én még emlékszem arra, amikor minden második szombat is kötelező munkanap volt.

Persze, én is néha belefáradok a taposómalomba, de mindaz, amitől minőséginek érezheted az életed, ennek köszönhető. El lehet vonulni az erdőbe egy faházba és önellátni, mint írtam is korábban. Aztán majd rájöszz, hogy az mennyi nehézséggel és munkával jár, a civilizáció olyan kényelmi dolgai nélkül, amit most észre sem veszel, csak akkor, ha nincs.

Az a bajom, hogy az egész vázlatos elképzelésed, hogy mi lenne jó, a hetvenes évek hippi-felfogására hajaz.

A mai rohanó világ és a régi közti kontrasztra van egy jópofa kis történet.

Megy az arab karaván a sivatagban, megállnak pihenni.

Egyszercsak jön egy crossmotor, a motoros is megáll egyet nyújtózni.

Megkérdi az egyik arabot:

- Ti menyi idő alatt értek el a következő oázisba?

- Mi egy hét alatt.

- Na, én meg a motorommal egy nap alatt.

Az arab elgondolkodik, majd megkérdi:

- És mondd, mi a szent szart csinálsz akkor a maradék hat napon?

Nos, én állatira ki tudom tölteni azt a plusz hat napot.

Te nem?

:)

2016. dec. 14. 08:15
 45/62 A kérdező kommentje:
Nem szedem a Medrolt, konkrétan annyira megvagyok nélküle. Nagyon enyhe tünetekkel. A refluxommal van több baj... Mostmár egyszerűbb vot kiírni. Az emberek fele szed Medrolt vagy valamit.
2016. dec. 14. 08:54
 46/62 A kérdező kommentje:
Nekem konkrétan kiskorom óta családdal, barátokkal összeülés a szórakozás. Utazásra kicsit vágyom, diszkós, koncertes nem vagyok.
2016. dec. 14. 08:56
 47/62 A kérdező kommentje:
Az irodába bezárt ülőmunkára épülő robotolással van bajom. Nekem álmom a mozgós munka, ezért is tanulok. Terepre kijárós meló a célom. A sportolgatást azért csinálom, hogy jobban legyek. Használnám másra azt az időt....
2016. dec. 14. 08:59
 48/62 A kérdező kommentje:
Az irodai, ülő életmódtól leszünk olyanok, mint a Wall-e-ben az emberek. Ennek az életmódnak is vannak nehézségei bőven. Amúgy én is sokszor 7kor elindulok és este 9 előtt hazaesek, munka, tanulás, egyéb befektetések, nagyon hivatalos ügyek. Este 9kor házimunka. Majd fejes az ágyba. Esetleg 10 perc futás vagy torna. Mindenki túlhajszolt ám. ;)
2016. dec. 14. 09:15
 49/62 Wadmalac ***** válasza:

Reggel 5:30-kor húzok el otthonról, délután 5-re érek haza, irodai a munkám, de közben átlagban napi 4 km-t kolbászolok a gyártócsarnok és az iroda közt. Persze közben stresszint plafonon. Hazakerülve van csak időm ebédelni, befűtés, fürdés, utána másfél óra szieszta, aztán időjárás szerint vagy bringázás, vagy biliárd, kb. éjfélre kerülök ágyba, reggel 5-kor újra kelés.

Hétvégén bringa, mozizás, tévézés, kirándulás, mikor hogy.

Nekem sem öröm télen sötétben indulni és sötétben hazaérni.

Tudom, hogy sokaknak sokkal rosszabb, ezért nem sírok rajta. Maximálisan kihasználom a lehetőségeimet.

Apám szívkoszorúér-műtéten van túl,anyám agyérinfarktuson, mindketten egy tonna gyógyszert KELL hogy szedjenek, de ők sem panaszkodnak rajta. 68 évesen maximálisan aktívak, kertet művelnek, házfelújítást csinálnak, mellette meg festenek is, kirándulgatnak.

Gyakorlatilag csak a vasárnapi ebédnél meg ünnepek alatt tud összeülni a család, de annál jobban értékeljük az együtt tölthető időt.

Nem látom okát, hogy bármilyen régebbi kort visszasírjak.

Ott is csak a leggazdagabbaknak volt jobb (viszonylag, mert mondjuk egy mai átlagember nagyobb luxusban él, mint egy római helytartó anno).

2016. dec. 14. 11:03
 50/62 A kérdező kommentje:

Én a 19. századot visszasírom. De a kérdés nem a visszasírástól indult, hanem onnan, hogy ahogy a civilizációk, társadalmak a történelem folyamán időről-időre bedőltek, a miénk is be fog, én öt évet adok neki maximum. Még sok más okot is látok, ami messzire vezet.

Egyébként marha jó, hogy az ember az alvás rovására szórakozik. Arra van időnk, amire akarjuk. Maximum nem alszunk és jó betegek leszünk emiatt. Vagy kirúgatjuk magunkat az egyetemről. Vagy a munkahelyről...

2016. dec. 14. 11:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!