Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ez az elmélet mennyire reális?

Ez az elmélet mennyire reális?

Figyelt kérdés

1. Ahogy ma a fejlett országokban élünk, lelkileg, egészségileg, környezetvédelmileg fenntarthatatlan. A környezetvédelem sokak számára nyűg, nem érdek. Az egészség a gyógyszeriparnai nem célja.

Egyre jobban elkényelmeseünk, egyre több dolog mű, egyre kevesebb energiabefektetés kell hétköznapi dolgokhoz. Egyre inkább beszippant, egyre többet kivesz belőlünk a munka.

A családok széthullanak.

Élünk sokáig, de gyógyszerek által életben tartva. A gyógyszerek kétélű fegyverek, lásd szteroidok...

2.

Szinte törvényszerű, hogy időnként háború van az országok között.

3. Egyre több dolog gépesített, kevesebb munkaerő kell, nő a munkanélküliség. A betondzsungelben élő munkanélküli tömeg még a kert végében se tud termelni.

Következtetések:

Amiben élünk, az a világ bedől, én ennek nem adok sok időt.

Háború, esetleg vallásüldözés tömegesen. Munkanélküliség, nyomorgás a most fejlett országokban. Járvány a legyengült immunrendszerű emberek körében, esetleg minden gyógyszernek ellenálló kórokozó által.

Nem tudok még több évtized békét, technikai fejlődést elképzelni...

2016. dec. 11. 22:25
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:
Egy kis krákogás áll szemben az immungyengeséggel, amit a gyógyszer okozna. A gyógyszer se 100% amúgy erre. Lehet, hogy hosszabb távon kellene szedni, és ennek sok mellékhatása van. Családtag szedte, innen is tudom! Viszont kezelem, máshogy, és már orvosnak is mondtam, még lelkes is lett.
2016. dec. 13. 07:46
 22/62 A kérdező kommentje:
Pont az zavar még a mai világban, hogy mű, természetellenes. Lakásból megyünk irodába, irodából lakásba, bezártság, négy fal, kint beton, aszfalt, tömegnyomor. Alig néhány fa.... Mű kaják, félkész, kifőzde.... Inkább befektetnék több energiát, lenne időm sütni, főzni, lenne kertem...
2016. dec. 13. 07:49
 23/62 Wadmalac ***** válasza:

Ezt megértem, én is szeretek kiszakadni a dobozból dobozba utazás dobozzal taposómalmából meg érzem a különbséget a csontpor+szója+aroma és a valódi húsvirsli közt.

De látom, hogy a jelen tendencia éppen javuló ilyen szempontokból.

Ami a kérdés borúlátó képét igazolná, az valójában a hetvenes-nyolcvanas évek világa volt.

2016. dec. 13. 09:58
 24/62 A kérdező kommentje:

Túrázom néha, bringázom, imádom a parkokat, amikor tudok, főzök, sütök, tegnap pl. sütöttem és osztom szét a sütiket.

Így se látok sok lehetőséget kitörni a mesterséges és dobozos világból.

Szerintem sokaknak, pl nekem lelkileg és testileg felérne bármilyen gyógyszerrel, ha többet lennénk a természetben, nem műkaját ennénj, jobb lenne a levegő, mozognánk. És reggel hétkor indulunk, hazaérünk, minden kötelességgel este 9kor végzünk. Akkor kezdődhet a családi élet. Ez őrült, rohanó taposómalom.

2016. dec. 13. 10:07
 25/62 bollocks ***** válasza:
És ki akadályoz meg abban, hogy ezt tedd? Vegyél valahol egy tanyát, költözz ki, termelj magadnak mindent, amire szükséged van.
2016. dec. 13. 10:14
 26/62 A kérdező kommentje:
Kérem a pénzt! :)
2016. dec. 13. 10:17
 27/62 bollocks ***** válasza:
Teremtsd elő. Északkelet-Magyarországon 1 millióért már vehetsz házat. Eladod a jelenlegi ingóságaidat, és költözhetsz is.
2016. dec. 13. 10:23
 28/62 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy. Ha idegesít az eoméletem, és te szívesen élsz ülő életmódot városban és gyógyszerekkel, miért nem lépsz tovább?
2016. dec. 13. 10:28
 29/62 anonim ***** válasza:
48%

"Pont az zavar még a mai világban, hogy mű, természetellenes."

Szerintem is ez a legnagyobb gond, és erre reagál a szervezet kórosan.

Rossz levegő, mesterséges adalékokkal teletömött élelmiszerek, ülő életmód, szem állandó erőltetése, elektroszmog, stb.

Lehet, hogy az élettartamot megnövelik ezek (az állatkertben tartott állatok is tovább élnek, mint a vadonban), ugyanakkor nem véletlen a depresszió, az elidegenedés, a pszichoszomatikus és külső behatásra keletkező, egyre fiatalabb korban előforduló betegségek terjedése, és így tovább.

Nem állítom, hogy régen minden jobb volt, de azt sem, hogy nem lehetett jobb bizonyos korokban az élet. Persze az összehasonlítás azon is áll vagy bukik, hogy milyen társadalmi szintű életet hasonlítunk össze milyennel, ezért beszéljünk inkább a nagy átlagról. Az biztos, hogy a természettől való ilyen mértékű elszakadást megsínyli az ember, testi és lelki szinten is.

2016. dec. 13. 10:42
 30/62 Wadmalac ***** válasza:
51%

Nagyon keveseknek adatik meg, hogy ne kelljen így érezniük. De hidd el, ez így volt 20, 50, 200 évvel ezelőtt is, csak más feltételek közt volt ugyanaz a bezártság.

Egy napi 16 órát robotoló jobbágy sem volt szabadabb, legfeljebb természetesebb körülmények közt volt éhes és fázott, szóval természetesebben érezte magát xarul.

2016. dec. 13. 10:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!