Ez az elmélet mennyire reális?
1. Ahogy ma a fejlett országokban élünk, lelkileg, egészségileg, környezetvédelmileg fenntarthatatlan. A környezetvédelem sokak számára nyűg, nem érdek. Az egészség a gyógyszeriparnai nem célja.
Egyre jobban elkényelmeseünk, egyre több dolog mű, egyre kevesebb energiabefektetés kell hétköznapi dolgokhoz. Egyre inkább beszippant, egyre többet kivesz belőlünk a munka.
A családok széthullanak.
Élünk sokáig, de gyógyszerek által életben tartva. A gyógyszerek kétélű fegyverek, lásd szteroidok...
2.
Szinte törvényszerű, hogy időnként háború van az országok között.
3. Egyre több dolog gépesített, kevesebb munkaerő kell, nő a munkanélküliség. A betondzsungelben élő munkanélküli tömeg még a kert végében se tud termelni.
Következtetések:
Amiben élünk, az a világ bedől, én ennek nem adok sok időt.
Háború, esetleg vallásüldözés tömegesen. Munkanélküliség, nyomorgás a most fejlett országokban. Járvány a legyengült immunrendszerű emberek körében, esetleg minden gyógyszernek ellenálló kórokozó által.
Nem tudok még több évtized békét, technikai fejlődést elképzelni...
Túlságosan általánosítasz.
1. Idestova 40 éve vagyok házas, fogalmam sincs, hol van a környéken patika. Nem hiszem, hogy különleges lennék... :)
2. Összecsapások, harcok, háborúk mindig is voltak hordák, törzsek, egyéb csoportok között, mégis itt vagyunk.
3. A munkanélküliség vidéken nagyobb, mint a "betondzsungelekben".
Én viszont bízok benne.
Sok-sok adatból csak a negatívat választottad ki, hogy alátámassz egy saját hipotézist, pedig az "érveidre" ugyanolyan ellenpéldák is vannak.
1. soha nem volt még a Földön ilyen kevés háború, erőszak a történelem folyamán
2. soha nem volt még ilyen alacsony az átlagos munkával töltött idő.
3. az általad munkahely-pusztítónak állított gépek ugyanúgy teremtenek új munkahelyeket, ahogy megszüntetnek sok embernek nem való monoton, alacsony szintű munkát.
4. világszinten sosem volt még ennyire kevés járvány, ilyen alacsony csecsemőhalandóság stb. A rák sem civilizációs betegség, sokezer éves leletekben is megtalálják a nyomát.
Még folytathatnám.
1. A statisztikákról van sejtésem, most wlmélkedtem, lázadó, gondolkodó elmélkedés ez. Nem statisztika.
2. A gyógyszeripar életben tarz. Nem állítottam mást. Életben, de nem egészségesen. Lásd szteroidok....
3. Csökkenő munkaidő... Aha, hazaér mindkét szülő hatra, és akkor kezdődik minden házimunka, családi élet, sokszor leckeírás is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!