Ez az elmélet mennyire reális?
1. Ahogy ma a fejlett országokban élünk, lelkileg, egészségileg, környezetvédelmileg fenntarthatatlan. A környezetvédelem sokak számára nyűg, nem érdek. Az egészség a gyógyszeriparnai nem célja.
Egyre jobban elkényelmeseünk, egyre több dolog mű, egyre kevesebb energiabefektetés kell hétköznapi dolgokhoz. Egyre inkább beszippant, egyre többet kivesz belőlünk a munka.
A családok széthullanak.
Élünk sokáig, de gyógyszerek által életben tartva. A gyógyszerek kétélű fegyverek, lásd szteroidok...
2.
Szinte törvényszerű, hogy időnként háború van az országok között.
3. Egyre több dolog gépesített, kevesebb munkaerő kell, nő a munkanélküliség. A betondzsungelben élő munkanélküli tömeg még a kert végében se tud termelni.
Következtetések:
Amiben élünk, az a világ bedől, én ennek nem adok sok időt.
Háború, esetleg vallásüldözés tömegesen. Munkanélküliség, nyomorgás a most fejlett országokban. Járvány a legyengült immunrendszerű emberek körében, esetleg minden gyógyszernek ellenálló kórokozó által.
Nem tudok még több évtized békét, technikai fejlődést elképzelni...
#8:
Nem akarlak bántani, de óriási problémáid vannak a szövegértelmezéssel.
Ha te valamire azt mondod, hogy minden birka fekete, én erre azt mondom, hogy nem igaz, van fehér birka is, akkor állati értelmetlen dolog utána visszakérdezni, hogy akkor szerintem nincs fekete birka.
"Tehát az életmódunk szerinted nem okoz betegségeket?"
De. Mégis átlagéletkorunk duplája, mint 200 évvel ezelőtt.
"Az ülő életmód, a műkaja, a környezetszennyezés nem okoz betegségeket?"
Dehogynem. Mégis sokkal tovább élünk és kevesebb szenvedéssel sokkal többen éljük meg az öregkort.
"A gyógyszeripar mindenben aranyos és megbízható?"
Nem. De tény, hogy ha nem lenne, mostani korodig jó 25%-os eséllyel rég halott lennél.
"Az, hogy az emberek egyötöde szteroidot szed, nem gond?"
A szteroid nem egy bizonyos gonosz anyag, hanem egy gyűjtőfogalom, sok dolog ebből kifejezetten szükséges, sok meg nem. Ezt egy kalap alá söpörni nagyon szűk látókörű dolog.
"Szerinted mindig, minden járványra lesz oltás, ami kitör és nem tizedeli meg a legyengített immunrendszerű embereket?"
Igen. előbb-utóbb. Addig bizony jópáran meg fognak halni. Csak elfeledkezel róla, hogy régen hány járvány volt, ami majdnem kiirtotta az emberiséget, ehhez képest a mostani legdurvábbak is csak hangyafingok.
"Jó az, hogy húsz éves embernek gyógyszer a reggelije?"
Nem jó, meg nem is igaz, ez nem általános, az emberek túlnyomó százaléka semmiféle gyógyszert nem szed folyamatosan. Aki meg igen, az régen azért nem szedett volna, mert nem volt, így már rég alulról szagolná az ibolyát.
"Jó az, hogy a napi mozgásunk a villamostól az irodáig terjed ki?"
Már akinek.
Ha már nem vagy kényszerítve napi 16 óra fizikai munkára, pótolhatod sporttal nyugodtan, mert ma van rá időd, 200 éve nem lett volna.
"A környezetszennyezésre kész megoldások vannak, amiket alkalmaznak is?"
Hálistennek elég sok van már, sőt egyre több.
"Remélem, marad unalmas, monoton munka is, nemcsak tanár, orvos, informatikus, mert én is szeretnék dolgozni."
Remélem nem marad ilyen munka, hogy még az alacsonyabb képzettségűek is emberhez méltó munkákat végezhessenek, nem csak egyetemi végzettséget kívánó munkák vannak ,amit nem lehet kiváltani robotokkal.
"És szerinted marad az erőszakmentesség a fejlett országokban?"
Erre nem lehet nagyesküt tenni, sajnos van mindig esély véres balhékra, de hogy olyan dúlás nem várható, mint a világháborúk, vagy mint a konstantinápolyi keresztes hadjárat, az tuti.
Szteroid alatt a legtöbben, ha nem a testépítő gyógyszereket akkor az erős gyulladáscsökkentőket értik. Pl Medrol. Nekem is ezt kellene szednem. Családtagok közül is rengetegen szedték.
Az orvostudomány rengeteg embert mentett meg otásokkal, antibiotikumokkal stb. Amúgy a rákkezelésnél a kemót hála Istennek kerülik, mint a forró vasat. Szóval van fejlődés. Sajnos testközeli tapasztalat amúgy, rokonoktól.
Viszont jó lenne, ha nem mindenre tablettát írnának rögtön, ami életmóddal, gyógyteákkal, testmozgással is javítható!
Fiatal felnőtt vagyok. Barátaim fele krónikus betegséggel él. A fiatal munkatársaim legalább fele szintén. Ezekre se a tabletta az egyetlen megoldás szerintem.
Irodai adminisztrátor vagyok, köszönöm, de szeretem. Nem is akarok nehezebbet.
Egy átlag szülő hazaesik hatra, még van vissza leckeírás, főzés, mosogatás, család. Este hattól. Másnap hatkor kelés. Igen, biztos lemennek még két kört futni.... Ezt is testközelből látom.
"1. soha nem volt még a Földön ilyen kevés háború, erőszak a történelem folyamán"
Az őskori időszakról nagyjából semmilyen dokumentáció nem maradt fent, így erről nyilatkozni nem lehet.
"2. soha nem volt még ilyen alacsony az átlagos munkával töltött idő."
Ugyanez. Kevéssé valószínű, hogy egy gyűjtögető-vadászó életmódú népcsoport minden nagykorú tagja 8-10 órát dolgozzon egy nap (ebbe beleértve az étel előállítását is, hiszen nem választhatjuk külön, ha ezt vizsgáljuk).
"A rák sem civilizációs betegség, sokezer éves leletekben is megtalálják a nyomát."
Csak az előfordulása sokszorozódott meg, gyakorlatilag az elmúlt száz évben, a környezeti ártalmak és "civilizációs életmód" miatt. Ugyanez a felfutás történik most sok harmadik világbeli országban, mint nyugaton az ötvenes évek után.
#13:
Nos, ez most úgy hangzott, mintha az ősközösség korát sírnád vissza, ahol az átlagéletkor 20-25 év volt.
#13 Az érveiddel én egyet tudok érteni.
Egyébként közel se szenvedés nélkül élünk ma öregkorig, sőt!
"Nos, ez most úgy hangzott, mintha az ősközösség korát sírnád vissza, ahol az átlagéletkor 20-25 év volt."
Nem sírok vissza semmit, csak óvatosságra intelek a légbőlkapott érveléssel kapcsolatban.
Most a leghosszabb az átlagéletkor nagy valószínűséggel, ettől eltekintve korántsem biztos, hogy a legjobb minőségű is az emberi élet.
Egyébként Wadmalac foglalkoztat ez a kérdés, hogy az emberek "mekkora" része szed gyógyszert.
Mert szerintwm kb. 40-50 felett az emberek 99%-a él krónikus betegséggel, ami, mondjuk fogalmazzunk úgy, hogy befolyásolja a mindennapjait. Reflux, cukorbetegség, magas vérnyomás akár egész éven át tartó allergia, krónikus arcüreggyulladás, asztma, autoimmun betegségek valamelyike vagy akár több is szerintem mindenkinél vannak.
A közeli ismerősi körömben már 20 év felett 40-50% a krónikus beteg aránya. Akár szed gyógyszert, akár nem megy orvoshoz ezért vagy azért, de tünetei vannak.
Más kérdés, hogy én a következőképp képzelnék el egy egészségügyet, amiben én személyesen bíznék. Például a páciensnek refluxja van, de még nem erős, nincs szövődmény, pl. kezdődő reflux. Amennyiben a páciens is beleegyezik, dietetikus állítson össze diétát (ezt is támogassák úgy, mint a gyógyszereket!), javasoljanak neki pl. citromfű teát (nyugtat; és reflux idegi okai ugyebár...), akár relaxációs technikákat, gyomorsav megfelelő termelődésére ható gyógyteákat... Majd ha ezek nem használnak, akkor jöhet a gyógyszer.
A járványokról pedig. Én se nagy kaliberű kórokozóra gondoltam.
De rengeteg ember szed olyan gyógyszert vagy részesül olyan kezelésben, ami gyengíti az immunrendszert (nemcsak a szervátültettek és autoimmun betegek szednek pl. Medrolt), és ez szerintem visszaüthet. Jó, nem veszélyes, amíg az influenzára van védőoltás, bakteriális fertőzésekre antibiotikum. De visszaüthet....
Mint írtam korábban, nekem is ilyen gyógyszert kellene szednem. Zavaró, de nem veszélyes, és totál megszokható tünetre. NEM autoimmun betegség, mielőtt valaki megijedne, kevésbé komoly.
"csak óvatosságra intelek a légbőlkapott érveléssel kapcsolatban"
Szerintem inkább légbőlkapott a műnosztalgia, hogy a régiek milyen jól meg a természettel harmóniában éltek, boldogan stb.
Sehol sem állítottam, hogy a mostani világunk tökéletes, de ezzel a "derosszmost, mindmeghalunk" gondolkodással éppen azok tudnak gondolkodni, akik annyira belepuhultak abba, hogy a mai világ mennyire elkényezteti őket, hogy már észre sem veszik, mennyi minden jobb ma, mint régen.
"foglalkoztat ez a kérdés, hogy az emberek "mekkora" része szed gyógyszert."
Biztos, hogy létezik a gyógyszerlobbi, aminek a prioritás nem az egészség, hanem az eladás mennyisége. De hogy ez irányítaná a komplett egészségügyet, az már azért erős konteó.
És egyébként ezen a téren nem a világ van elmaradva, Mo. viszont biztosan. Persze, léteznek alternatív módszerek gyógyításra bizonyos esetekben, de ezt a magyar orvoslás még nem vezette be, nem tesztelte, simán, mert a régi gyógyszerfelírós bevált módszer kisebb költséggel és idővel jár. Meg iszonyat mennyiségű hamis, hatástalan homeopátiás vacak forog közforgalomban és a magyar orvosok nagyrészt ezzel veszik egy kalap alá az esetleg hatásos, gyógyszerezést elkerülő módszereket.
"Mint írtam korábban, nekem is ilyen gyógyszert kellene szednem. Zavaró, de nem veszélyes, és totál megszokható tünetre. NEM autoimmun betegség, mielőtt valaki megijedne, kevésbé komoly."+
És, van alternatívád a gyógyszerre azon kívül, hogy elviseled a tüneteket?
Szóval ne húzzunk le semmit a vécén azon az alapon, hogy talán esetleg veszélyes lehet valahogy, valamikor, legaslábbis addig, amíg nem tudunk még jobb megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!