Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » (Filozófia) A tér azért...

(Filozófia) A tér azért végtelen mert mint olyan nincs minek vége legyen rajta?

Figyelt kérdés
Úgy értem, a térben elhelyezkedő objektumok rendelkeznek tulajdonságokkal amelyek végessé teszik, ellenben a térnek nincs tulajdonsága ami végessé teheti, ez bizonyìték lehet arra hogy nem lehet véges, ha értelmileg nem is felfogható a végtelen, mert ugye az értelem is véges.

2022. dec. 15. 19:05
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:

De én nem csak képzelgem amiről beszélek, csak leírom a valósággal kapcsolatos megfigyelési tapasztalatomat. Ez az igazi nagy filozófusok mélyebb megfigyeléseihez hasonlatos. Íme egy kis kifejtés ami természetesen bizonyítja hogy a leírtak megfelelnek a megfigyelhető tapasztalatoknak.

"Nem hajlíthatja a teret mert az nem hogy nem anyagi, de semmilyen tulajdonsággal sem rendelkezik ha az anyagokat nem számoljuk."

Nem hogy nem valóságos, de még elképzelni sem tudjuk hogy meghajlik a tér, mert a képzeletünkben is "valami" hajlik, a tér pedig nem valami, hanem az űr amiben valami (objektum vagy képzelet) jelen van, vagy akár meghajlik.

Ami meghajlik az csak valami lehet, a semmi nem tud meghajolni, a tér pedig nem "valami", hanem az egy létező "nemvalami", csak akkor látjuk valaminek ha jelen van objektum is ami akár meghajolhat, a teret nem látjuk valamilyennek önmagában, de tudunk a jelenlétéről, sőt magától értetődő a jelenléte, és hogy abban jelenik meg minden. Ez a valóság, ne képzelegj, itt most az hátráltat, a valóságot figyeld, ha van hozzá bátorságod.

"Az anyag pedig nem önön létéből létezik hanem a tér lehetséges tulajdonságaiként)"

Ezt is leírtam a megfigyelés alapján, mint egy igazi! Filozófus.

Itt van:

..nem az van hogy az objektumok rendelkeznek tulajdonságokkal, hanem azok pusztán tulajdonságok. Pl. Azt mondanánk az asztal rendelkezik tulajdonságokkal, és akkor az asztal a tulajdonos és annak vannak tulajdonságai, de ez nem igaz mert az asztal szó alatt magukat a tulajdonságaikat értjük, és ez minden objektumra igaz."

2022. dec. 18. 12:00
 32/61 anonim ***** válasza:
55%

"elképzelni sem tudjuk hogy meghajlik a tér"

Nem akarom elhinni, hogy ezt te bizonyítéknak szántad.

Ennyire debil nem lehetsz.

A tudományt a legkevésbé sem érdekli, hogy mit tudunk elképzelni. A számítások és a kísérletek mit mutatnak, ez számít és nem más!

Amúgy vonalat (cérnát) már hajlítottál?

Síkot (papírlapot) már hajlítottál?

AKKOR MI A GONDOD A TÉRREL?

Csak IQ-szegény emberek nem fogadják el a tér hajlítását.

Amúgy már említettem, hogy a tér nem "semmi", hanem "valami".

Ha te ezt nem érted, hogy miért az a TE korlátod, nem a téré!

2022. dec. 18. 12:11
 33/61 A kérdező kommentje:

"A tudományt a legkevésbé sem érdekli, hogy mit tudunk elképzelni. A számítások és a kísérletek mit mutatnak, ez számít és nem más!"

Nem tudtam hogy debil vagy, honnan tudom? Mert kiöntöd a belsődet.

Neked ez nagyon magad röptű labda még ez az egész téma, vedd úgy az élettől megsúrolt valami.. hagyd el barát. Biztosan találsz majd a képzelgésekre is pennatársat :)

2022. dec. 18. 12:15
 34/61 A kérdező kommentje:
Most koncentrálj tiszta erődből! Csak valóság van és képzelet más nincs csak ez a kettő van. Figyeld meg mi a valóság, ahogy tapasztalod jelenleg a teret, úgy ahogy van. Segítek: minden más egyéb dolog képzelgés a valóságos térről, nem az maga hanem képzelgés. Itt most sajnos te képzelegsz, ezt muszáj leszel beismerni, mert kísérteni fog ha nem teszed.
2022. dec. 18. 12:21
 35/61 A kérdező kommentje:
Magadnak ismerd be. Hogy nem vagy hajlandó a valóságra figyelni, hanem képzelgésekben bújkálsz a valóság elől.
2022. dec. 18. 12:22
 36/61 A kérdező kommentje:

Amúgy vonalat (cérnát) már hajlítottál?

Síkot (papírlapot) már hajlítottál?

AKKOR MI A GONDOD A TÉRREL?

Nekem nincs vele gondom, csak az nem stimmel hogy a teret tárgyiasítod, és hajlíthatónak képzeled, miközben észleled hogy milyen. A tér nem egy tárgy mint a cérna és papír, hanem egy valóságos de nem valamilyen végtelen tér.

"Csak IQ-szegény emberek nem fogadják el a tér hajlítását."

Azok nem fogadják el akik nem zárkóznak képzelgésekbe, mert nem félnek a valóságra nézni.

2022. dec. 18. 12:35
 37/61 A kérdező kommentje:

Láttál hajlított teret, meg simát is?"

Simát igen, sőt mindenki folyamatosan észleli, a legmagátólértetődőbb dolog az életünkben. Ellenben hajlítottat még senki soha, és a legtöbben kinevetnének ha a tér hajlítását feltételeznéd. Akkor mit is kell bizonyítani?

2022. dec. 18. 12:40
 38/61 anonim ***** válasza:
55%
Te mit keresel a tudományon?
2022. dec. 18. 12:42
 39/61 A kérdező kommentje:

Te mit keresel? Te mások képzelgéseit prezentálod vakon. De belül tudod hogy nem igaz, erre leszel ideges, magadra olyankor hogy hülyíted saját magadat.

Én valódi filozófiát mutatok, a természet megfigyeléséből származó ténytapasztalatokat írom le, te pedig hiszel képzelgésekben, de magad sem tudod igazán hogy miben hiszel.

2022. dec. 18. 13:16
 40/61 2*Sü ***** válasza:
67%

> "egy absztrakt fogalom."

> A tér nem fogalom.

Itt valamit félreértettél. Ez nem egy megvitatásra bocsájtott felvetés, hanem objektív tény. Még csak nem is olyan állítás, mint az, hogy a fénysebesség állandó. Az megfigyelés tárgya, a jelenlegi tudásunk szerint igaz, de elvileg nem kizárható az sem, hogy találunk olyan esetet, ahol a fénysebesség nem az általunk ismert mértékű. A tér definíció szerint fogalmi természetű, egy absztrakció.

Vagy megpróbálod megérteni – pl. a válaszomból, más válaszolók válaszaiból, vagy egy tankönyvből – hogy mit jelent a tér fogalma, és akkor oké. Vagy nem próbálod megérteni, de ebben az esetben a tér hibás elképzeléséből fakadó minden következtetésed nagy valószínűséggel hibás lesz.

2022. dec. 18. 17:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!