(Filozófia) A tér azért végtelen mert mint olyan nincs minek vége legyen rajta?
De én nem csak képzelgem amiről beszélek, csak leírom a valósággal kapcsolatos megfigyelési tapasztalatomat. Ez az igazi nagy filozófusok mélyebb megfigyeléseihez hasonlatos. Íme egy kis kifejtés ami természetesen bizonyítja hogy a leírtak megfelelnek a megfigyelhető tapasztalatoknak.
"Nem hajlíthatja a teret mert az nem hogy nem anyagi, de semmilyen tulajdonsággal sem rendelkezik ha az anyagokat nem számoljuk."
Nem hogy nem valóságos, de még elképzelni sem tudjuk hogy meghajlik a tér, mert a képzeletünkben is "valami" hajlik, a tér pedig nem valami, hanem az űr amiben valami (objektum vagy képzelet) jelen van, vagy akár meghajlik.
Ami meghajlik az csak valami lehet, a semmi nem tud meghajolni, a tér pedig nem "valami", hanem az egy létező "nemvalami", csak akkor látjuk valaminek ha jelen van objektum is ami akár meghajolhat, a teret nem látjuk valamilyennek önmagában, de tudunk a jelenlétéről, sőt magától értetődő a jelenléte, és hogy abban jelenik meg minden. Ez a valóság, ne képzelegj, itt most az hátráltat, a valóságot figyeld, ha van hozzá bátorságod.
"Az anyag pedig nem önön létéből létezik hanem a tér lehetséges tulajdonságaiként)"
Ezt is leírtam a megfigyelés alapján, mint egy igazi! Filozófus.
Itt van:
..nem az van hogy az objektumok rendelkeznek tulajdonságokkal, hanem azok pusztán tulajdonságok. Pl. Azt mondanánk az asztal rendelkezik tulajdonságokkal, és akkor az asztal a tulajdonos és annak vannak tulajdonságai, de ez nem igaz mert az asztal szó alatt magukat a tulajdonságaikat értjük, és ez minden objektumra igaz."
"elképzelni sem tudjuk hogy meghajlik a tér"
Nem akarom elhinni, hogy ezt te bizonyítéknak szántad.
Ennyire debil nem lehetsz.
A tudományt a legkevésbé sem érdekli, hogy mit tudunk elképzelni. A számítások és a kísérletek mit mutatnak, ez számít és nem más!
Amúgy vonalat (cérnát) már hajlítottál?
Síkot (papírlapot) már hajlítottál?
AKKOR MI A GONDOD A TÉRREL?
Csak IQ-szegény emberek nem fogadják el a tér hajlítását.
Amúgy már említettem, hogy a tér nem "semmi", hanem "valami".
Ha te ezt nem érted, hogy miért az a TE korlátod, nem a téré!
"A tudományt a legkevésbé sem érdekli, hogy mit tudunk elképzelni. A számítások és a kísérletek mit mutatnak, ez számít és nem más!"
Nem tudtam hogy debil vagy, honnan tudom? Mert kiöntöd a belsődet.
Neked ez nagyon magad röptű labda még ez az egész téma, vedd úgy az élettől megsúrolt valami.. hagyd el barát. Biztosan találsz majd a képzelgésekre is pennatársat :)
Amúgy vonalat (cérnát) már hajlítottál?
Síkot (papírlapot) már hajlítottál?
AKKOR MI A GONDOD A TÉRREL?
Nekem nincs vele gondom, csak az nem stimmel hogy a teret tárgyiasítod, és hajlíthatónak képzeled, miközben észleled hogy milyen. A tér nem egy tárgy mint a cérna és papír, hanem egy valóságos de nem valamilyen végtelen tér.
"Csak IQ-szegény emberek nem fogadják el a tér hajlítását."
Azok nem fogadják el akik nem zárkóznak képzelgésekbe, mert nem félnek a valóságra nézni.
Láttál hajlított teret, meg simát is?"
Simát igen, sőt mindenki folyamatosan észleli, a legmagátólértetődőbb dolog az életünkben. Ellenben hajlítottat még senki soha, és a legtöbben kinevetnének ha a tér hajlítását feltételeznéd. Akkor mit is kell bizonyítani?
Te mit keresel? Te mások képzelgéseit prezentálod vakon. De belül tudod hogy nem igaz, erre leszel ideges, magadra olyankor hogy hülyíted saját magadat.
Én valódi filozófiát mutatok, a természet megfigyeléséből származó ténytapasztalatokat írom le, te pedig hiszel képzelgésekben, de magad sem tudod igazán hogy miben hiszel.
> "egy absztrakt fogalom."
> A tér nem fogalom.
Itt valamit félreértettél. Ez nem egy megvitatásra bocsájtott felvetés, hanem objektív tény. Még csak nem is olyan állítás, mint az, hogy a fénysebesség állandó. Az megfigyelés tárgya, a jelenlegi tudásunk szerint igaz, de elvileg nem kizárható az sem, hogy találunk olyan esetet, ahol a fénysebesség nem az általunk ismert mértékű. A tér definíció szerint fogalmi természetű, egy absztrakció.
Vagy megpróbálod megérteni – pl. a válaszomból, más válaszolók válaszaiból, vagy egy tankönyvből – hogy mit jelent a tér fogalma, és akkor oké. Vagy nem próbálod megérteni, de ebben az esetben a tér hibás elképzeléséből fakadó minden következtetésed nagy valószínűséggel hibás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!