Igaz lenne, hogy a matematika egy túlértékelt terület, amire az emberek 90%-ának nincs szüksége?
Íme az én saját írásom, az önálló gondolataim alapján:
1. állítás: "a matematika gondolkodásra tanít"
Cáfolat: hogy mennyire tudsz gondolkodni, azt az határozza meg, hogy milyen IQ-t örökölsz. Ha magas IQ-d van, a matematika is jól fog menni, ha alacsony, gondjaid lesznek vele. De a matematika nem tanít semmilyen gondolkodásra.
2. állítás "a matematika tanulható"
Cáfolat: a matematika nem olyan tantárgy, amit meg lehet tanulni. Vagy érted, vagy nem. Ha nem vagy elég okos a másodfokú egyenletek levezetéséhez, nem fog menni.
3. állítás: "én szeretem a matematikát"
Cáfolat: ha ezzel azt akarod bizonyítani, hogy sokan szeretik, akkor tévedsz. Tudomásom szerint a matematika az egyetlen tantárgy, amivel kapcsolatban szorongást állapítottak meg. Nincs "történelem szorongás", de van "matematikai szorongás"
4. állítás: "az baj, ha valaki nem tudja a matekot"
Cáfolat: Sokan röhögve mesélik el, hogy pótvizsgával mentek át, vagy, hogy mindig gyengék voltak belőle. Tehát az emberek körében nem szégyen, ha valaki nem tudja.
5. állítás: "a matematikára szükség van".
Cáfolat: összeadás, kivonás, szorzás, osztás -> ezekre van szükség. A többit elvégzi a számológép.
Csak annak kell a matek, aki pl. fizikát tanul az egyetemen.
Sőt a legnagyobb poént elárulom… egyszerűen az iménti írásaidban bizonyítottad be, hogy nem lehet annyira buta, amennyire épp be szeretnéd magad állítani:
A matek problémáidnál lényegében halmazokat használtál a problémád leírására összegyűjtésére.
Az igényesre még gyúrni kéne, de látszik, hogy az internetes nép egy jó átlagánál igényesebben fogalmazol és tagolod a mondataidat.
Már ez a két apróság ellened szól, én tényleg csak azért írom, mert egy ilyen döntéssel szó szerint tönkre teszed az életed, miközben így sejtésre nem is lehetsz egy ostoba fasz, csak makacs és lusta.
Ajjajj. Segítség! Át lettem verve.
Már két éve matematika bsc-re járok és még minimum egy mestert terveztem. Ezek szerint ez mind felesleges és nem tanultam semmit és nem is fogok?
Azt ugye tudod pubi, hogy a matekot kemènyen nyomók nèlkül nem igazán lenne ez a számìtógèp csodamasina, meg az azokat globalisan összekötő hálózat, amelyeknek a segìtsègèvel jelenlleg própbálsz mindenkit meggyőzni, hogy a matematika èrtèktelen? 😀😁
Ez azèrt elèggè öngól gyanús... 😀
De mondjuk űrhajó se, meg busz, meg gyár, meg lift... meg a házak se lennének valami magasak, és bottal túrhatnád a földet. Meg még a többi.
És nem úgy megy a dolog, hogy vannak a tudósok, akik mindent tudnak, meg a hülyék, mint mondjuk te.
Köztük azért még van sok ember, akik okosak, vagy kevésbé okosak, és mindnek megvan a helye.
Csak a tudósok kevés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!