Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Igaz lenne, hogy a matematika...

Igaz lenne, hogy a matematika egy túlértékelt terület, amire az emberek 90%-ának nincs szüksége?

Figyelt kérdés

Íme az én saját írásom, az önálló gondolataim alapján:

1. állítás: "a matematika gondolkodásra tanít"

Cáfolat: hogy mennyire tudsz gondolkodni, azt az határozza meg, hogy milyen IQ-t örökölsz. Ha magas IQ-d van, a matematika is jól fog menni, ha alacsony, gondjaid lesznek vele. De a matematika nem tanít semmilyen gondolkodásra.

2. állítás "a matematika tanulható"

Cáfolat: a matematika nem olyan tantárgy, amit meg lehet tanulni. Vagy érted, vagy nem. Ha nem vagy elég okos a másodfokú egyenletek levezetéséhez, nem fog menni.

3. állítás: "én szeretem a matematikát"

Cáfolat: ha ezzel azt akarod bizonyítani, hogy sokan szeretik, akkor tévedsz. Tudomásom szerint a matematika az egyetlen tantárgy, amivel kapcsolatban szorongást állapítottak meg. Nincs "történelem szorongás", de van "matematikai szorongás"

4. állítás: "az baj, ha valaki nem tudja a matekot"

Cáfolat: Sokan röhögve mesélik el, hogy pótvizsgával mentek át, vagy, hogy mindig gyengék voltak belőle. Tehát az emberek körében nem szégyen, ha valaki nem tudja.

5. állítás: "a matematikára szükség van".

Cáfolat: összeadás, kivonás, szorzás, osztás -> ezekre van szükség. A többit elvégzi a számológép.

Csak annak kell a matek, aki pl. fizikát tanul az egyetemen.

2022. júl. 1. 15:17
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
100%

"Magas IQ-val születtek. És könnyen tanultak."

De te azt írtad, hogy a matematika nem tanulható. Most meg azt írod, hogy ők megtanulták? Ők hogy tudták megtanulni, ha egyszer nem tanulható a matek?

Mellesleg, nekem is sikerült megtanulnom az összeadáson meg az osztáson kívül egy csomó más dolgot is matekból. Akkor ez most azt jelenti, hogy én is magas IQ-val születtem?

Neked nem sikerült megtanulnod a matekot, akkor ezzel elismered, hogy te alacsony IQ-val születtél?

A többire pedig nem válaszoltál. Ezzel elismered hogy azok a cáfolataid nem állják meg a helyüket?

2022. júl. 1. 16:25
 22/58 anonim ***** válasza:
80%

Ez ugyanazva kerdező, mint aki Boldogkőy profot ekézi a szomszedos kérdes alatt? 😂😂😂

Gyanúsan hasonló lefegyverző érvek és logika... 😁

2022. júl. 1. 16:29
 23/58 A kérdező kommentje:

#21-es, te most szándékosan kötekszel velem?

Amúgy honnan lehet duszkalkuliára papírt szerezni? 18 felett is lehetséges?

2022. júl. 1. 16:30
 24/58 A kérdező kommentje:

"Akkor ez most azt jelenti, hogy én is magas IQ-val születtem?"

Ha képes vagy valamivel magasabb színvonalú (gimnáziumi) matematikai számítasokat elvégezni, akkor igen.

Nincs a Földön egyetlen ember sem, aki magas IQ nélkül képes megtanulni a matematikát. Az egész előre eldől a születésednél. 90-es IQ-val például lehetetlen gimnáziumi matematikát tanulni.

2022. júl. 1. 16:35
 25/58 anonim ***** válasza:
100%

"90-es IQ-val például lehetetlen gimnáziumi matematikát tanulni"

Khmm.. Tegyük fel, hogy így van. Ez hogyan kapcsolódik ahhoz, hogy a matematikára az emberek többségének nincs szüksége?

2022. júl. 1. 16:38
 26/58 A kérdező kommentje:

Az emberek 50%-ának az IQ-ja 100 alatt van. Tehát nekik értelemszerűen nem kell.

100 felett meg számos ember más területen dolgozik. Felesleges őket szinusszal, koszinusszal, meg tangenssel terhelni

2022. júl. 1. 16:41
 27/58 anonim ***** válasza:
100%

"#21-es, te most szándékosan kötekszel velem?"

Ez nem kötekedés, csak kíváncsi vagyok egy kicsit a részleteire is annak, amiket állítasz. Veheted úgy is, hogy megpróbállak rávezetni, hogy miért hibás a hozzáállásod a dolgokhoz.

Az IQ valóban számít a mateknál, de ugyanúgy számít minden másnál is, fizika, kémia, még a történelemnél is, tehát a matek az nem kivétel.

9ö-es IQval is meg lehet tanulni a gimnáziumi matekot, csak több idő szükséges hozzá, mint 100+ IQ-val, mert alapvetően a gimnáziumi tananyag sem 90-es IQ-hoz lett tervezve.

Ha diszkalkuliád van, az előfordulhat, de annak meg semmi köze ahhoz, hogy mennyi az IQ-d. Magas IQ-val is lehetsz diszkalkuliás, és 90-es IQ-val sem mindenki diszkalkuliás, és meg tudja tanulni a matekot.

2022. júl. 1. 16:43
 28/58 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Mivel engem sosem zavart a matek így a papírt sem tudom honnan kell szerezni, csak emlékszem, hogy volt osztálytársam, akiről igazolták a dolgot és ő “felmentést” kapott matekból - ez így nem teljesen igaz, mert érettségizni kell belőle, de eléggé könnyített dolga volt.

Most, ha ez megvan, akkor abba is hagyhatnád a matek szapulását, a végén még elolvassa valami fiatal azt a butaság terjedni fog, sajnos az könnyebben megy, mint az ész terjedése.

2022. júl. 1. 16:54
 29/58 anonim ***** válasza:
100%

"az emberek körében nem szégyen"

Ez például a kultúra ÉS az ész EGYÜTTES hiánya ilyenkor.

Nehogy már ez legyen az etalon...

[link]

2022. júl. 1. 18:09
 30/58 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Azt írtad:

"100 felett meg számos ember más területen dolgozik. Felesleges őket szinusszal, koszinusszal, meg tangenssel terhelni"

Ezekre a szögfüggvényekre még egy olajos kezű esztergályosnak is szüksége van. A régiek a subleren kívül rövid logarlécet is tartottak a zsebükben, ma már kalkulátor a divatos.

2022. júl. 1. 19:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!