Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Igaz lenne, hogy a matematika...

Igaz lenne, hogy a matematika egy túlértékelt terület, amire az emberek 90%-ának nincs szüksége?

Figyelt kérdés

Íme az én saját írásom, az önálló gondolataim alapján:

1. állítás: "a matematika gondolkodásra tanít"

Cáfolat: hogy mennyire tudsz gondolkodni, azt az határozza meg, hogy milyen IQ-t örökölsz. Ha magas IQ-d van, a matematika is jól fog menni, ha alacsony, gondjaid lesznek vele. De a matematika nem tanít semmilyen gondolkodásra.

2. állítás "a matematika tanulható"

Cáfolat: a matematika nem olyan tantárgy, amit meg lehet tanulni. Vagy érted, vagy nem. Ha nem vagy elég okos a másodfokú egyenletek levezetéséhez, nem fog menni.

3. állítás: "én szeretem a matematikát"

Cáfolat: ha ezzel azt akarod bizonyítani, hogy sokan szeretik, akkor tévedsz. Tudomásom szerint a matematika az egyetlen tantárgy, amivel kapcsolatban szorongást állapítottak meg. Nincs "történelem szorongás", de van "matematikai szorongás"

4. állítás: "az baj, ha valaki nem tudja a matekot"

Cáfolat: Sokan röhögve mesélik el, hogy pótvizsgával mentek át, vagy, hogy mindig gyengék voltak belőle. Tehát az emberek körében nem szégyen, ha valaki nem tudja.

5. állítás: "a matematikára szükség van".

Cáfolat: összeadás, kivonás, szorzás, osztás -> ezekre van szükség. A többit elvégzi a számológép.

Csak annak kell a matek, aki pl. fizikát tanul az egyetemen.

2022. júl. 1. 15:17
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
95%

Megerkezett az igazság prófétája, hallgassuk őt tatott szajjal...! 😂😂😂😂

Kerdező, az érveleskent leírt hablatyolásod a kognitív disszonanciád elynomasa...

2022. júl. 1. 15:58
 12/58 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Szerintem az IQ baromság. Az összes valamire való matematika könyv így kezdődik: a probléma megoldás tanulás útján elsajátítható.

Az, hogy primitív emberek körében mi számít éppen trendnek, az nem azt jelenti, hogy ne lenne gáz, ha pár alap összefüggést képtelen vagy megérteni.

Az egyetemi matekot AKÁRKI képes lenne megérteni némi erőfeszítés árán.

Semmilyen tudományhoz hasonlító dolgot nem fogsz tudni megérteni matematika nélkül. A biológiában, asztalosságban, fizikában, informatikában, kémiában, sőt még a szakácsok is alkalmazzák a matematikát. Magas szinten egyszerűen semmi nem érthető meg. Amennyiben a te kérésednek megfelelően kivennék a matekot az iskolákból akkor MINDENKITŐL elvennéd azt a lehetőséget, hogy képzetten menjen egyetemre. Nem, akkor már nem is fogod tudni megtanulni, ha az alapokat majd 20-25 évesen rakják eléd életedben először.

Szóval kérlek, azért mert te nem látsz tovább az orrodnál, ne követeld, hogy a többi ember is a te értelmi szinteden legyen…

2022. júl. 1. 16:00
 13/58 A kérdező kommentje:

"Nem, akkor már nem is fogod tudni megtanulni, ha az alapokat majd 20-25 évesen rakják eléd életedben először."

Gratulálok, bizonyítottad, hogy nekem van igazam. Aminek az alapjait 20-25 évesen nem lehet megtanulni, az tanulhatlan tantárgy.

Ha eléd teszem az angol alapfokú nyelvtan könyvet, azt 30-40 évesen is meg lehet tanulni.

Köszönöm, hogy igazoltál

2022. júl. 1. 16:12
 14/58 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerintem ezt meg is beszélted saját magaddal.
2022. júl. 1. 16:15
 15/58 anonim ***** válasza:
100%

"Cáfolat: a matematika nem olyan tantárgy, amit meg lehet tanulni. Vagy érted, vagy nem."

Tehát szerinted az összes matematikatanár úgy született, hogy fejből vágta a binomiális együtthatókat meg a parciális integrált? Lehet úgy sírnak fel az első hátveregetés után, hogy "áááááá négyzet meg béééééé négyzet egyenlő céééééééé négyzet!", innen lehet tudni hogy most matekprofesszor született?

"3. állítás: "én szeretem a matematikát"

Hogy ez a pont egyáltalán szerepel a felsorolásban, már az is mutatja, hogy sem a matekról, sem a bizonyításról, sem a cáfolatról nem sok fogalmad van úgy általánosságban. De azért meg akarod mondani, hogy a matek az hülyeség. Köszönjük, Emese.

"5. állítás: "a matematikára szükség van".

Cáfolat: összeadás, kivonás, szorzás, osztás -> ezekre van szükség. A többit elvégzi a számológép."

Miért, a te számológéped nem tud összeadni, kivonni, szorozni vagy osztani?

2022. júl. 1. 16:17
 16/58 NTBS ***** válasza:
100%

Nem igaz, mert az ilyen gondolatok miatt veszik fel az emberek a hiteleket, mert sajnos sokan nem tudnak számolni.

Még te sem tudsz érvelni. Valamelyik kommentben írod, hogy neked van igazad. Mi alapján állítod ezt?

2022. júl. 1. 16:17
 17/58 A kérdező kommentje:

"ehát szerinted az összes matematikatanár úgy született, hogy fejből vágta a binomiális együtthatókat meg a parciális integrált?"

Magas IQ-val születtek. És könnyen tanultak.

2022. júl. 1. 16:19
 18/58 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Csak nem vagy tisztában a tanulás folyamatával. Amikor valamit te ennyi idősen kezdesz tanulni, azt az agyad nem szívja úgy magába, mint ha fiatalon tennéd, tudod akkor még képlékeny az agy… ne legyél már helikopter… és engedd meg másnak, hogy úgy menjen tovább tanulni, hogy nem egy 7 évesértelmi szintjén van.

Diszkalkoliára lehet kérni papírt, akkor neked nem kell ezzel foglalkozni.

2022. júl. 1. 16:20
 19/58 Kólauborkával ***** válasza:
89%
Van is egy olyan mondás, hogy: a matematika a fiatalok tudománya. És tényleg. Csak nézd meg hány matematikai felfedezést tettek fiatalok és mennyit 30-40+-ban. Tönkretennéd a világot….
2022. júl. 1. 16:23
 20/58 anonim válasza:
100%
Nem igaz.
2022. júl. 1. 16:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!