Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Igaz lenne, hogy a matematika...

Igaz lenne, hogy a matematika egy túlértékelt terület, amire az emberek 90%-ának nincs szüksége?

Figyelt kérdés

Íme az én saját írásom, az önálló gondolataim alapján:

1. állítás: "a matematika gondolkodásra tanít"

Cáfolat: hogy mennyire tudsz gondolkodni, azt az határozza meg, hogy milyen IQ-t örökölsz. Ha magas IQ-d van, a matematika is jól fog menni, ha alacsony, gondjaid lesznek vele. De a matematika nem tanít semmilyen gondolkodásra.

2. állítás "a matematika tanulható"

Cáfolat: a matematika nem olyan tantárgy, amit meg lehet tanulni. Vagy érted, vagy nem. Ha nem vagy elég okos a másodfokú egyenletek levezetéséhez, nem fog menni.

3. állítás: "én szeretem a matematikát"

Cáfolat: ha ezzel azt akarod bizonyítani, hogy sokan szeretik, akkor tévedsz. Tudomásom szerint a matematika az egyetlen tantárgy, amivel kapcsolatban szorongást állapítottak meg. Nincs "történelem szorongás", de van "matematikai szorongás"

4. állítás: "az baj, ha valaki nem tudja a matekot"

Cáfolat: Sokan röhögve mesélik el, hogy pótvizsgával mentek át, vagy, hogy mindig gyengék voltak belőle. Tehát az emberek körében nem szégyen, ha valaki nem tudja.

5. állítás: "a matematikára szükség van".

Cáfolat: összeadás, kivonás, szorzás, osztás -> ezekre van szükség. A többit elvégzi a számológép.

Csak annak kell a matek, aki pl. fizikát tanul az egyetemen.

2022. júl. 1. 15:17
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:

23:53-as, sajnos lehet.

Az iskolában mindenki egyenlőne tűnik, de a genetika alapján óriási különbségek vannak:

Az egyik diák B2-es angol nyelvvizsgát fog szerezni 18 évesen, és 80%-os matek érettségit ír.

Míg a másik diák örül, ha megvan a 2-es angolból, de a matek 2-esben már nem reménykedik.

Sajnos ez a fránya genetika a hibás.

De egyúttal, a rossz tanulókat nem lehet hibáztatni sem.

2022. júl. 1. 23:59
 42/58 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek, mutass bármi bizonyítékot arra nézve, hogy egy idegen nyelv megtanulását bármilyen módon befolyásolná a genetika vagy az intelligencia. Vedd figyelembe, hogy pl. egy gyerek mindig megtanulja a körülötte beszélt nyelvet, akkor is, ha nem túl intelligens a gyerek.

Tehát megszületik, nem ismeri a nyelvet, mire felnő, ismeri a nyelvet. Miközben szerinted nem lehet tanulni a nyelvet. Feloldanád ezt az ellentmondást?

2022. júl. 2. 00:06
 43/58 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Te aztán megkeresed a kifogást, hogy miért nem szeretnél tanulni…
2022. júl. 2. 00:13
 44/58 A kérdező kommentje:

Az ember gyerekként még tud nyelvet tanulni, de idősebb korában, aki kevésbé intelligens, már elveszíti ezt a képességét. Csak annak marad meg, aki magas

IQ-val rendelkezik.

2022. júl. 2. 00:16
 45/58 A kérdező kommentje:
Ez nem kifogás. Ha magas IQ-m lenne, tudnám a matekot, nyelvet. Butának születtem, így nem tudom. És senki nem is kérheti rajtam számon.
2022. júl. 2. 00:17
 46/58 Kólauborkával ***** válasza:
100%
A lustaság nem keverendő a butasággal, bár bizonyos értelemben a kettő közel áll egymáshoz…
2022. júl. 2. 00:19
 47/58 A kérdező kommentje:

Ez nem így van. A sorsunk már előre el van dőlve. Aki magas IQ-t örököl, abból sikeres ember lesz, aki alacsony IQ-t abból nem.

Aki jól néz ki, az a csajok kedvence lesz, aki nem, az nem.

Én csak egy lúzer vagyok, de lúzernak születtem.

2022. júl. 2. 00:22
 48/58 anonim ***** válasza:
100%

"Butának születtem, így nem tudom."

Oké, ez egy jó jel, hogy ezt elfogadod, beismered. Rám is igaz, hogy nem én voltam a legélesebb kés a fiókban. Ez van, ezt dobta a gép. Nincs ezzel baj, nem mindenki születik zseninek.

Ám ha tudod, hogy nem érted a dolgokat, akkor miért nem hallgatsz azokra, akik értik, vagy legalább érteni vélik ezt a témakört? Miért próbálod magadba beszélni, hogy lúzer vagy? Lehet, hogy csak a tanárod volt kétbalfék, és nem tudta rendesen leadni a tananyagot. Én - bár nem vagyok jó matekból, már szakközépben is elvéreztem pl. a koordináta-geometrián, de - az általános iskolás matematika tananyagot gyakran magyaráztam néhány osztálytársamnak, akik nem értették az összefüggéseket. És gyakran sikerült nekik 3-ast, 4-est is szerezni abból a tananyagból, amit én magyaráztam el nekik a napköziben. Tehát nem, egyáltalán nem igaz, hogy IQ-szinthez kötött a matematika, bárki meg tudja érteni, tanulni egy bizonyos fokig, ha tényleg érdekli, akarja tudni, és a külső adottságok is megvannak hozzá (jó tanár, megfelelő feladatsor, stb.).

2022. júl. 2. 00:40
 49/58 anonim ***** válasza:
100%

Egyre mélyül bennem a gondolat, hogy te valami szomorú troll vagy, aki élvezi, hogy hülyeségeket beszél.

Tehát, utoljára. Mutass valami konkrétumot azokra az állításokra, amiket a kérdésedben felhoztál. Ne ismételgesd magad, hanem mondd meg, hogy te miből gondolod, hogy kizárólag az képes matematikát vagy idegen nyelvet tanulni, aki intelligensnek született, valamint hogy aki nem intelligens, az miért képtelen arra, hogy megtanulja ezeket. Felhívnám a figyelmedet a "konkrétum" szóra.

2022. júl. 2. 00:48
 50/58 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Akkor legalább, ha te itt butánnak titulálod magad, akkor azt hidd el, hogy akik szervezik az oktatást és a jövőre gondolnak, azok nem voltak azok, így olyan tananyagot állítottak össze, ami nyílván mindenkinek nem lehet jó, de a többségnek igen. Hidd el a te szinteden csak nem gépezni kéne 8-10 órát egy nap és már is menne az a tanulás… szerintem meg fogod te még bánni, ha most véglegesen eldöntöd magadról, hogy buta vagy. Nincs buta, csak lusta ember, te pedig úgy tűnik, hogy élvezed mellé a saját mocskodat. Ez pár év múlva hihetetlen szenvedések elé fog vinni téged. Csak szóltam, mert így már az a mentséged sem lesz, hogy nem mondta meg senki előre…. Remélem eszedbe jut.
2022. júl. 2. 09:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!