Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A technológia fejlődésével...

A technológia fejlődésével miért válnak egyre rosszabbá, nehezebbé az emberek életkörülményei?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy az emberek többsége évről-évre egyre feszültebb, idegesebb, lehangoltabb. Egyre többen panaszkodnak, egyre több a túlóra és a munkatársakkal, felettesekkel kapcsolatos konfliktusok a munkahelyeken, az emberek sietnek, rohannak, sokan stresszesek, idegesek. A boltokban hétvége előtt káosz uralkodik, az utakon egyre több a baleset. Amikor buszon utazom a munkából hazafelé, sokszor hallom, hogy az emberek veszekednek, üvöltöznek egymással a telefonon, ha valaki a tumultusban rálép véletlenül a másik lábára, vagy meglöki a másikat, akkor is sokszor veszekedések alakulnak ki.

Pedig a technológia fejlődik, és évről- évre egyre több eszköz tehetné egyszerűbbé, könnyebbé és stresszmentessé az életünket. A munkahelyek is sokkal élhetőbbé, szerethetőbbekké és biztonságosabbá válhatnának, de mégsem válik könnyebbé az emberek élete.

Miért? Miért nem könnyíti meg a rohamos technológiai fejlődés az emberek hétköznapjait?

2019. nov. 11. 13:01
 81/93 anonim ***** válasza:
68%

Csak halkan megjegyzem, így sohasem lesz programozói munkád.

Mert programozóból millió egy van az országban, csak épp nem értenek valójában semmihez.... és ami a legrosszabb, nem is érdekli őket. Azt hiszik egy nyelv ismerete bármit is jelent. Nagyon maximum code junkie-nak lehet elmenni, de ez is egyre inkábn betöltött.

Kódolni ma már mindenki tud, de jó és tanítható , érdeklődő és saját projectekből tanult szakemberből kevés van. Egy interjún percek alatt kiszűrik a demotiváltságot. Szóval készülj fel rá, hogy sokat fogsz még sírni.

2019. nov. 13. 17:16
 82/93 anonim ***** válasza:
68%

A társadalomkritika (=nyafogás) meg senkit nem érdekel. Adott egy probléma és keressük rá a megoldást. Ennyi.

Amíg a lehetőség adott a változtatásra, addig szabad ember vagy.

A vak és látássérült ismerőseim nevében üzenem hogy akár ki is szúrhatod a szemeidet, aztán meglátjuk hogyan boldogulsz. Ritkán bosszantanak fel emberek, de ez nagyon fel tud.

2019. nov. 13. 17:19
 83/93 anonim ***** válasza:

Az elején, amikor még rettentő motivált voltam, akkor se kellettem a kutyának se.

Egekben a szakma követelményei.

Sok más szakmával ezerszer könnyebb elhelyezkedni.

A bootcamp-ek élnek a hozzánk hasonló balekokból vagy nem tudom

2019. nov. 13. 17:19
 84/93 anonim ***** válasza:
53%

Neked csak az a rossz, ha valami fizikailag fáj vagy mi?

Itt vagyok, pénzem semmi, most hideg vízben fogok zuhanyozni pár napig, munkanélküliként is reggeltől-estig tanultam.

Az ismerőseimnek se könnyebb. Sőt

2019. nov. 13. 17:23
 85/93 anonim ***** válasza:
68%

Érdekes én nekem volt kb 6 féle munkám. Volt hogy egy agyonzsúfolt ótvar albérletben laktam 20000 Ft/hóért 6 emberrel. Diákhitel töredékéből éltem. Újságot osztottam, áruházban dolgoztam, polcot töltöttem. Volt hogy egyetem mellett ingyen dolgoztam szakmai munkát. Sose panaszkodtam, mert tudtam hogy van kitörési lehetőség és szabadság. Aztán szépen lassan évek alatt jöttek a sikerek. Egyre többet láttam külföldön, és múlt hónapban kaptam egy kb nettó 700 ezres ajánlatot itthon. Ezzel egyidőben USA-ban is kaptunk a kollégámmal egy kb 1.9M/hó-nak megfelelő USD-s pozíciót. Bármikor szedhetném a sátorfámat, de szeretem a mostani pozíciómat és nem akarom cserbenhagyni a kollégákat meg a projectet ami a saját gyermekem. Kb az összes barátom így van, építésztől kezdve, biológus, orvos, mérnök, programozó. Mindenki megtalálta nagyjából a számítását. Talán egyik jóbarátom aki szociológus-antropológusnak tanult. Ő szopta be eléggé. Bár 300 nettó körül keres, de nem szereti a munkáját egy bankban és haszontalannak érzi magát. Nemrég majdnem ki is rúgták őket automatizáció miatt.

Viszont ez benne volt a prospektusban.

Senki nem kínál egyszerű életet. Nincs egyszerűbb út. Ezt kell felfogdnod. Az élet problémamegoldásról szól, és ezért durván be kell venni a bránert sokszor.

2019. nov. 13. 17:58
 86/93 anonim ***** válasza:
53%
Csak 27 évesen, az érettségi óta 7 év folyamatos, zömmel lelkiismeretes tanulás után senki se itt akar tartani.
2019. nov. 13. 18:04
 87/93 anonim ***** válasza:
68%

El kell fogadni, hogy a tanulás nem egyenlő a pénzzel és a jó munkával.

Megtanulhatod a telefonkönyvet is, ha nem ad piacképes tudást, akkor felesleges volt.

Mint minden vállalkozásnál itt is piackutatást kell végezni, üzleti tervet készíteni. Befektetett idő, pénz és hozam.

2019. nov. 13. 18:44
 88/93 anonim ***** válasza:

Ha a programozás se piacképes, akkor mi?

Meg elég szívás 27 évesen se kutya, se macska, és a megélhetést veszélyeztető pénzhiány

2019. nov. 13. 19:12
 89/93 anonim ***** válasza:
52%

Ha a Nokiához se vesznek fel gyakornoknak akkor sehová... eke egyszerű Python scriptelés. Babákat beültetek a számító elé és már tolják is. Nettó 1000-1200 / óra.

Diák vagy még, kb két kattintás és kijön 8 milliárd infós állás.

2019. nov. 13. 19:41
 90/93 anonim ***** válasza:

Estis nem számít diáknak.

Ezerötszáz helyen próbálkoztam ezzel.

2019. nov. 13. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!